Forum Regionalne Lubuskie Żary
ZMIEŃ
      schroniska

schroniska

(8 wyników)
    • " target="_blank" rel="nofollow">www.tesco.pl/schroniska/ oddajcie głos na schronisko Żary, a otrzyma od tesco darmową karmę :-)
    • Witam, czy ktoś mógłby mi udzielić wiadomości na temat schorniska dla zwierząt w Żarach, jakiś nr telefonu czy coś? Pozdrawiam serdecznie:)
    • W GL można przeczytać: [i]Przez wiele lat mieszkańcy zabiegali o zamianę mieszkań, w parterowych barakach przy ul. Serbskiej 54, koło Kronopolu. Pisali nawet skargę do wojewody, a ich postulaty rozpatrywano na sesji rady miejskiej. Wreszcie sprawa ruszyła (...) W mieście krążą pogłoski, że po przeprowadzce wszystkich lokatorów, baraki mają być przeznaczone na schronisko dla bezdomnych. Rzecznik urzędu miejskiego Przemysław Kaźmierski poinformował nas, że obecnie nie ma planów zagospodarow...
    • Dziś przed południem przy ul. Męczenników Oświęcimskich leżał sobie piesek, żal mi się go zrobiło. Zauważyłam przez okno,że sąsiadka idzie do sklepu więc poprosiłam ją aby dała mu jedzenie, które przygotowałam. Okazalo się, że pies jest ranny. Zadwoniłam do Straży Miejskiej. Przyjechali, nie sprawdzałam ile czasu im zajęło dotarcie na naszą ulicę. Potwierdzili dyżurnemu moje zgłoszenie [ nie myślałam żartować, wszak podałam im swoje dane personalne]. No i trochę sobie postali panowie. Okazał...
    • zary.zagan.org/n,zary,525.html Nie wiem jakiej skali jest problem z bezpańskimi pieskami w Żarach,sądze że jak na tej wielkości miasto,można mówić o 50 pensjonariuszach schroniska.Czyli stworzenie warunków bytu 1 takiego szczęściarza/?/ kosztuje 12 000 zl.Hmmm,sumka niebagatelna."Pańscy" współpobratymcy mogą czuć uzasadnioną zazdrość i dyskomfort psychiczny.
    • Bezpańskie i spuszczone ze smyczy czworonogi w mieście czują się jak u siebie, załatwiają swoje potrzeby gdzie popadnie. Bezpańskich nie upilnujemy, chyba że je sie wyłapie. A za pańskie najwyższa pora się wziąść i pilnować nie psa a właściciela który z pieskiem wychodzi na trawniczek przed domem żeby piesek zrobił ładną dużą kupkę i czym prędzej się obydwoje oddalili z miejsca. Oni wiedzą jaka to przyjemność dla innego człowieka wejść w taką niespodziankę i zanieść ją ukrytą w po...
    • No prosze, juz wyszlo szydlo z wora i wiadomo po co byl remont sali konferencyjnej za pol miliona. Sprytne! Acz malo wrafinowane: zary.info/n,zary,1077.html
    • W Zielonej Gorze likwiduja podatek od psow. www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071227/AKTUALNOSCI/677702521/-1/kultura To konsekwencja kontroli sprzed paru lat, ktora wykazala, ze pieniadze z tego podatku ida jedynie na utrzymanie biura urzednika odpowiedzialnego za ten podatek (i to w miescie TRZY RAZY WIEKSZYM niz Zary! Psow tez pewnie ze trzy razy wiecej). A jak to u nas jest? Schronisko w koncu dziala, akcja czpiowania przeprowadzona, ciekawe czy Komisja Rewizyjna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się