-
był wątek o hodowli shi-tsu, był o zwierzakach, a tak same koty? A ja potrzebuję pomocy w kwestii psa, wiec uderzam (jak zwykle) do was ;-)
chodzi o sprawę hodowli i rodowodu.z jednej strony czytam, ze tylko rodowód da pewnosć, ze pies będzie podobny do wzorca, zwłaszcza charakter będzie miał przewidywalny. A z drugiej są opinie, ze psy w hodowli są najczęściej chowane tłumnie, często z niewielkim kontaktem z ludźmi, po przyniesieniu do domu muszą się na nowo socjalizować. znaczenie to miało...
-
forum.rott.pl/viewtopic.php?t=697&sid=6185619f72b5cbcd4762cc760e7a4932
zaraz na pierwszej stronie są zdjęcia :)
psiak trafił do schroniska w listopadzie, niestety przez pracowników został uznany za nieadopcyjnego i agresywnego. eutanazję udało się odroczyć o kilka dnia, ale gdzieś trzeba Hektora zabrać.
w tym momencie jedyną możliwością jest hotel dla psów, gdzie miałby dużo kontaktu z człowiekiem, dostałby szansę na nowy dom :)
miesięczny koszt hotelu to 450zł, potrzebne są deklaracje c...
-
Dziewczyny!! Dziś w nocy przybłąkała się do mojej klatki kotka. Nie mam
sumienia wyrzucić jej na 13 stopniowy mróz, w schronisku ją uśpią. Kotka jest
młoda, czarna z białymi skarpetkami, zadbana, czyściutka i nie boi się ludzi.
Została zbadana przez weterynarza. Rozwiesiłam ogłoszenia i nic. Może któraś z
Was chciałaby zrobić rodzinie świąteczny prezent w postaci zwierzaka?? Prośbę
kieruję do osób ze Śląska, jestem z Zabrza. Pozdrawiam i przepraszam za
zaśmiecanie, ale chwytam się czego...
-
Szukam domu dla małego kociaka (ur. 1 maja). Bedzie do odebrania we Wrocławiu, w połowie czerwca. W miocie są trzy maluchy, ja biorę dwójkę i chcę znaleźć dobry dom dla trzeciego. Płeć maluchów na razie nieznana, maść: dwa krówkowate, jeden czarny. Kocią rodzinką zajmuje się moja znajoma, w przyszłym tygodniu będę miała zdjęcia, moze niedługo uda nam się ustalić płeć.
Naprawdę, bardzo zależy mi dobrym domu, jeśli taki sie nie znajdzie, kociaczka trzeba będzie oddać do schroniska - a tego chc...
-
Zamarłam jak to zobaczyłam. Brak słów po prostu. Nawet nie chcę tu pisać, co
myślę i co bym zrobiła tym ludziom, którzy skrzywdzili to zwierzę...
Uwaga, bo to jest dość drastyczne:
www.dogomania.pl/forum/f28/kiedys-byl-owczarkiem-potrzebne-podklady-141580/
i tu zdjęcie:
img40.imageshack.us/img40/7456/03072009399.jpg
W każdym razie może znacie kogoś, kto może psa przygarnąć, ewentualnie pomóc w
inny sposób?
Piszę tego posta już z 10 min, bo jestem w takim szoku. Masakra.
-
Macie może jakieś namiary na fajne miejsca noclegowe w szeroko pojętych Bieszczadach? Standard raczej lepszy niż gorszy, ale może to być lepszy standard na totalnym odludziu, pod tym względem nie ma sprawy.
A druga sprawa - znacie jakieś fajne pętelkowe trasy? Luby już wymyślił Tarnicę i Rozsypaniec, więc szukam czegoś na kolejny dzień ;)
W Bieszczadach ostatnio byłam naście lat temu, niewiele pamiętam ;)
Wielkie dzięki z góry!
-
Podjęliśmy z M decyzję i adoptujemy psa ze schroniska. Dzisiaj byliśmy u niego i wyprowadziliśmy na spacer. Będzie sporo pracy żeby ułożyć go na nowego członka rodziny, ale wierzę, że nam się uda. Tyle tam jest spragnionych człowieka zwierzaków, a my możemy uratować tylko jednego...
-
Stali klienci zoosklepu animalia.pl wiedzą, innych zachęcam do wzięcia udziału
w zabawie. Ubieramy choinki na pocztówkach i wysyłamy znajomym, a firma
funduje karmę dla zwierzaków w schroniskach.
animalia.pl/show_choinka.php
-
Fotka nia moja, ale mam sunię tej samej rasy.
Macierzyństwo:)
www.garnek.pl/opetana/790043/amstaffki
Śpimy:
www.garnek.pl/romek/3908586/nie-ma-to-jak-spanie-w-grupie