Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      skierowanie

skierowanie

(10 wyników)
    • Skierowanie na WB mogą wypisywać lekarze z innych poradni niż zakaźnych, mimo takie skierowanie na WB wystawiła okulista. Piotr
    • gdzie w okolicy Katowic można zrobić to badanie i w jakiej cenie? czy potrzebne jest skierowanie? dzięki
    • Witam serdecznie, mam pytanie: w której poradni chorób zakaźnych w Krakowie lub okolicach Rzeszowa starać się o skierowanie na badania w kierunku boreliozy? Ostatnio u mojej matki wykryto obecność boreliozy. Stało się to po tym, jak po kolejnym z rzędu ugryzieniu przez kleszcza ranka po ukąszeniu nie chciała się goić. Otrzymała skierowanie do poradni zakaźnej w Łańcucie. Poprosiła mnie o dowiedzenie się czegoś więcej o tej chorobie. Nagle okazało się, że mnóstwo objawó...
    • Miesiac temu bedac w lesie na grzybach zlapalam 2 kleszcze. Zauwazylam je jakies 4 godziny po wizycie w lesie. Od razu je usunelam penseta. jeden na nodze malenki, drugi na posladkiem, dokladnie w miejscu gdzie znajduje sie gumka od bielizny, tez niewielki ale odrobine wiekszy nz ten na nodze. Nic z tym nie robilam, po 2 dniach zaczelo mnie swedziec i na posladku w miejscyu ugryzienia byl slad jak po ugryzieniu komara. Poszlam do lekarza, dostalam antybiotyk na 10 dni, profilakt...
    • Witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o moich wynikach ? wynik wyszedł ujemny ale IgM na granicy wątpliwości więc nie wiem wszytsko ok czy raczej powtórzyć badanie. Bo[b][b]relioza IgM - ilościowo [/b] Wy[/b]nik w surowicy 15.62 RU/ml Interpretacja wyniku: Wynik ujemny od 16.0 RU/ml Wynik wątpliwy 16.0-22.0 RU/ml Wynik dodatni powyżej 22.0 RU/ml RU - jednostki względne Badanie wyk. na EUROIMM...
    • Czy ktos moze napisac gdzie mozna wykonac badania na borelioze w Trojmiescie a najlepiej w Gdyni? I przy okzaji dobrego lekarza stamtad.
    • Na pewno takich wątków było dużo,ale może by tak zbić to w jedną całośc.Chodzi mi o badania kontrolne w czasie leczenia antybiotykami.Ja po pierwszym miesiącu zrobiłam morfologie z rozmazem, próby wątrobowe,żelazo, ob, crp, posiew gardła i kału.Jak myslicie jakie badania trzeba zrobić,żeby mieć kontrole nad organizmem no i jak często.Ja pomyslałam,że właśnie raz na miesiąc.
    • Witam serdecznie i liczę na wsparcie:) Na początek muszę powiedzieć, że jesteście dla mnie pokrzepieniem, a czytam forum od kilku dni. Dzięki niemu także ujrzałam światełko w tunelu i zaczęłam działać. Moja historia rozpoczyna się kilkanaście lat temu. Wiedza na temat boreliozy była wtedy zbyt mała( teraz zresztą chyba podobnie). Miałam kilkanaście kleszczy w swoim ciele, oczywiście nie na raz, ale na przestrzeni kilku lat. Siedziały w skórze czasem nawet kilka dni, choć oglądałam się dokład...
    • Wyczytalem na forum iż w USA lekarze czesto stawiaja diagnoze boreliozy w oparciu o wynik badania SPECT . Chciałbym sie dowiedzieć gdzie i za ile moge wykonać te badanie w Polsce ( najlepiej W-wie ) , pewnie niezbędne jest skierowanie bo to chyba badanie z uzyciem promienii X .
    • Moja historia: Od paru lat szukalam przyczyn bólów stawowo- kostnych, głowy, szumów usznych- zmeczenia ogólnego itd ... Kiedy ból stawu barkowego prawego- był juz niedowytrzymania- nie pozwalal na prace, budzil w nocy zaczełam z uporem maniakalnym- szukac pomocy- przez przypadek trafilam marcu 2006 r do poradni przy szpitalu zakaźnym w , po wstepnej rozmowie dostalam skierowanie na badanie krwi- wynik: w kl. IgM - 1,437 ( od>0,800 pozytywne) . Na podstawie tylko te...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się