skierowanie

(122 wyniki)
  • Hej dziewczyny. Czy prywatny gin może dac skierowanie laparoskopię .Pozdrawiam.
  • Jest cos takiego? Ja sie kwalifikuje, ale jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji? Czy jelsi pojde do np. Invimnedu to dostane do reki skierowanie? Czy mozna potem posilkujac sie nim, zrobic troche badan na Fundusz (np. "glupia" morfologie, toxo.?)
  • witam, chciałabym zapytać, jak to jest z monitoringiem cyklu miesięcznego. Biorę clo 2 razy dziennie, ale żadnego monitoringu lekarz mi nie zlecił. Podobnie nie dostałam pregnylu. Od 19 dc mam tylko 3 razy dziennie łykać luteinę. Ja jednak chciałabym wiedzieć co dzieje się z moją owulacją, jak zachowują się pęcherzyki, czy w ogóle są itd. Niestety nie wiem, czy monitorowanie jest refendowane przez NFZ, a co za tym idzie, czy mozna próbować wymusić na lekarzu takie skierowanie. Jes...
  • Jestem wściekła. Jutro mam kariotyp, a lekarz odmówił mojemu M wydania skierowania. Musimy więc wydac dodatkowe 600 stów. Nie dość, że in vitro jest nierefundowane, to jeszcze same kłody pod nogi. Ryczeć mi się chce.
  • Leczę się państwowo - tzn. wizyty mam państwowe, a część badań wykonuję za kasę (wiadomo jak jest ze skierowaniami). Nurtuje mnie jedna rzecz. Dostałam skierowanie na laparo bez żadnych badań (tzn. mierzyłam tempkę i raz miałam monitoring - ovu była, a mąż ma spermę OK). Sama zrobiłam badanie na chlamydie i okazało się, że są! Przecież zrobienie laparo bez wyleczenia chlamydii to jak walka z wiatrakami! Znowu zrosty (znowu, o ile teraz też je mam - okaże się podczas laparo). Czy l...
  • czy ktoś wie gdzie można w zabrzu lub w okolicach zrobic kariotypy? w jakiej cenie są te badania?
  • Cale skierowanie brzmi "Sterilitas primaria ad Hsg i abrazji". Czego mam sie spodziewac? Lekarz nastawiB mnie: moze godzina a moze doba. Czego mam sie spodziewac?
  • Witajcie dziewczyny Jestem po wizycie w Invicta. Po lekturze forum i doświadczeniu wielu dziewczyn, nie zdecydowalam się na program "do skutku". Pomijam już fakt braku finansów.Zdecydowałam się na normalny program. Dzisiaj zaczęłam brać tabletki anty. Muszę zrobić szereg badań, m.in. kariotyp. Nie mogę zbyt wiele dowiedzieć się z archiwalnych wątków na forum, dlatego chcę zapytać. Czy robiliście to na NFZ. Panie w recepcji powiedziały mi, ze jest taka możliwość i co za tym idzie - d...
  • Po dzisiejszej wizycie w Invikcie okazało się, że tak właściwie to kwalifikuję się do: HSG, histeroskopii i laparoskopii (PCO, cc w 29tc, poronienie itp). No i nie wiem, za co się zabrać najpierw. Zapisałam się na HSG, ale skoro przy laparo można sprawdzić również drożność to może szkoda kasy i cierpienia, tylko od razu trzeba iść na laparo? I tu pojawia się problem- czy laparo można zrobic na NFZ w szpitalu? Jeżeli tak, to jaka jest procedura?Chodzi mi o Warszawę- Dziewczyny, pomóżcie pros...
  • Podpoweidzcie proszę jak sie za to zabrać. Czy aby zglosic sie do Kliniki Nieplodności w Poznaniu potrzebuje skierowanie? Jeśli tak to od kogo? Czy moge wybrać lekarza do którego chcę sie zapisać? A może lepiej wybrac lekarza, który przyjumje na Polnej i wybrac sie do niego na wizyte prywatnie, a potem wspomagac sie Polną? Kogo byście poleciły? I jak sie z nim skontaktować. Będę bardzo wdzięczna za wszelka pomoc.
  • Mam pytanko, ponieważ napisałaś, że robiliście badania -kariotypy i mutacje na nfz ? Dobrze zrozumiałam ? Możesz mi podpowiedzieć proszę, gdzie się udać ? Lekarz nam zlecił te badania, więc może bym spróbowała, zawsze taniej by wyszło.
  • Czy takie badanie jest wykonywane rowniez na kase chorych? Jesli trzeba za nie zapalcic, czy wtedy rowniez jest potrzebne skierowanie od lekarza? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
  • Kochane - podzielcie się swoim doświadczeniem. 1. Czy robiłyście badania genetyczne przed ivi? 2. Jakie to były badania? 3. Jak długo czekałyście na wyniki? 4. Jakie były koszty badań. Wg. mojego lekarza z mojej strony wszystko jest ok, problem mamy z jakością i ilością nasienia. Z góry dziękuję i pozdr
  • witam od 1,5 roku staramy sie o dzidziusia ale jakos nam nie wychodzi, martwie sie ze to cos zlego ze moze ktores z nas nie moze miec potomstwa. Powiedzcie mi do jakiego lekarza sie udac czy endokrynolog moze dac skierowanie na hormony plciowe czy tylko ginekolog.Ja mam problem z podwyzszonym hormonem DHEAS ale ponoc to nie przeszkadza w zajscie w ciaze , okres tez mam regularny. A moze to blokada psychiczna?
  • Dziewczyny, mam skierowanie na HSG, w szpitalu na Żelaznej dowiedziałam się, że kosztuje 200 PLN. Czy może gdzieś zrobię to badanie za darmo lub taniej?
  • Dziewczyny prosze o rade gdzie w Warszawie mozna zrobic HSG prywatnie bo zalezy mi na czasie w miare nie drogo i dobrze?Które miejsce polecacie?A drugie pytanie to czy je sie robi w jakims okreslonym dniu cyklu?
  • Witam ! Czy ktoś może mi powiedzieć na czym polega to badanie i czego mozna się dowiedzieć decydując sie na nie , jakie są koszta i gdzie najlepiej je zrobić itp? Proszę o jak najwięcej informacj - moze któraś z Was je robiła ? Niebawem (mam taką nadzieję)przystąpię do inv a ponieważ strasznie sie tego wszystkiego boję (nie bez powodu zresztą )zastanawiam sie czy przed przystapieniem do programu nie wykonac jeszcze tego badania . Pozdrawiam
  • Hej!! Staramy sie z mezem o dziecko od 4 lat szystko jest niby w porzadku a nie udaje sie , skierowal mnie teraz moj ginekolog do kliniki leczenia nieplodnosci i musimy zrobic znowu szereg badan ale nikt nie wymaga testow genetycznych a u nas w rodzinie-nie wiem czy ma to jakkies znaczenie sa dwa przypadki nieplodnosci i tesciowa poronila dwa razy blizniaki bo mialy nie wyksztalcone dobrze jakies organy i chyba zdecydujemy sie sami zrobic te testy zeby miec pewnosc-chcialam tera...
  • Zaczynam się poddawać. od prawie 2 lat staramy sie o malca. przez ponad rok "leczyłam" się u lekarki, która nic nie robiła (żadnych badań, kombinacji z lekami, monitoringu itp). W listopadzie zmieniłam lekarza i trafiłam do konkretnego gościa. Dużo badań, monitoring, zmiany leków. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie diagnoza. Co przynosiłam nowsze badania to tylko utwierdzał się w tej diagnozie. 1. brak owulacji 2. nie rosną pęcherzyki 3. endometrium też nie rośnie 4. wrogość śluzu...
  • Czy HSG w Salve w Łodzi robią na NFZ, czy prywatnie, tzn. czy jak pójdę do dr S. i dostanę skierowanie, to będę miała wykonane badanie na NFZ? Kto robi to badanie, czy sam dr, czy ktoś inny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się