skierowanie

(13 wyniki)
  • Witam, mam pytanie do mam które były już na kontroli pół roku po operacji, sprawa dotyczy skierowania do logopedy, na wizycie po operacji dr Budner kazala zjawic sie za pol roku ale wczesniej odwiedzic logopede u nich w imid, a poniewaz mamy bardzo daleko do w-wy chodzimy do logopedy w swojej okolicy, i skierowanie od lekarza rodzinnego zostawiliśmy u naszego logopedy, a drugiego nam rodzinny nie wypisze. Dzwoniłam do Imidz i tam tez chcą skierowanie??? Czy któras z mam miala taką sytuacje i ...
  • Napiszcie proszę jak radzicie sobie z wykonywaniem badań przed operacją w IMiDz.Instytut zleca by badania wykonać u siebie i przyjechać z nimi we wskazanym dniu(dzień przed zabiegiem) natomiast nasza przychodnia nie chce wystawiać skierowań na powyższe twierdząc,że ją to obciąża a powinien płacić za to szpital.Muszę więc za badania płacić lub robić je w IMiDz, ale jak będą złe wyniki to operacji nie będzie i sobie kawał drogi wrócimy do domku.
  • Witam! W piątek wybieramy się na konsultację do Warszawy. Wiem, że lekarze przyjmują od 10 do 12. powiedzcie mi ile trzeba wcześniej być aby pobrać numerek i żeby jak najwcześniej wejść i wyjść? i czy na pewno każdego przyjmują kto się zjawi ze skierowaniem? Jedziemy z Gdańska i nie bardzo nam się chce co tydzień lądowac w wawie.
  • Mam pytanie do osób, których dzieci miały wykonywany drenaż wraz z założeniem sączków w ośrodku innym niż Kajetany. Jakie było postępowanie gdy dreny juz wypadły. Czy od razu dostaliście skierowanie na kolejny drenaż czy dopiero gdy pojawił sie wysięk, a jesli dopiero wtedy to czy były próby leczenia farmakologicznego czy tez od razu drenaż i cześć? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam :)
  • Piszę w imieniu mojej siostry, ona nie ma internetu jeszcze. Urodziła córeczkę z rozszczepem wargi, bardzo by chciała, żeby była operowana w Warszawie w IMiD (w Lublinie robią straszliwie). Dzwoniła juz tam zorientować się jak wygląda sprawa konsultacji, kazano jej przyjechać w poniedziałek lub czwartek miedzy godziną 10 a 12, podobno nie trzeba się zapisywać. To dla mnie jest trochę podejrzane....a jak przyjedzie w jednym dniu 30 osób to wszyscy zostaną przyjęci?? Proszę o wska...
  • Mam pytanie czy dr Radkowska przyjmuje w IMIDZIE czy tylko prywatnie jeśli tak to może ktoś wie jakie są ceny za wizytę i co ile się jeżdzi z dzieckiem ktore ma rozszczep. Czy trzeba mieć skierowanie żeby się dostać do dr.Dziękuję za podpowiedzi.
  • Nowa!(5)

Witam Wszystkich serdecznie! Mam na imię Joanna, mam 28 lat. Nie wiem czy to Forum jest dla mnie, pomimo że mam rozszczep wargi i podniebienia. Chciałabym zasięgnąć rady odnośnie operacji plastycznej-korekcyjnej. Mam problem i to dość spory gdyż nie wiem gdzie się udać, do jakiej kliniki czy szpitala, prywatnie czy państwowo? Po czytaniu tylu wypowiedzi mam mętlik czy IMID czy Polanica czy jeszcze gdzieś indziej? Gdzie mogą mi to wykonać i to w tym wieku bo to już chyba jest inac...
  • dzisiaj byłam w imidzie żeby się dostać do logopedy(nie wiem może do innych specjalistów też)trzeba mieć skierowanie!!!wiec najpierw naczekałam się na kartę bo nikomu nie chciało się zejść po nią to potem czekanie pod gabinetem chirurga który też nie bardzo śpieszył się z wypisaniem tego chlernego skierowania i dopiero po godzinie zebrania całej dokumentacji wizyta u lekarza>HORROR!!!!! potem godzinę sterczałam pod gabinetem do ortodonty aby obejrzał dziąsełka mojego dzieci...
  • Może ktoś z Was miał taki problem?Otóż moja córeczka ma 2,5 roczku. Urodziła się z rozszczepem podniebienia miękkiego i twardego. Jest już po operacji. Myśleliśmy ze najgorsze jest za nami, ale niestety myliliśmy się.Nasz Wiktoria nie mówi. Wymawia tylko samogłoski.jest wymowa tylko samogłoskowa. jeździmy do Warszawy do pani Radkowskiej, ale ja tracę nadzieje i wpadam w coraz gorszą depresję. Ćwiczymy z nią, ale nie ma na razie żadnych efektów. Czy może ktoś z Was miał taki problem? Bo...
  • Witam, jesteśmy ze śląska i byliśmy w imidzie już 3 razy samochodem. Teraz wybieramy się ( 12 marca ) pociągiem. Mam pytanie na którym dworcu w wawie należy wysiąść aby być najbliżej imidu i jak długo jedzie się taksówką z dworca - poniedziałek około godziny 10.30 i ile taka przyjemność kosztuje ?.
  • za 2 miesiące córcia przyjdzie na świat z rozszczepem wargi i podniebienia. Powiedzcie czy już teraz umawiać się na konsultacje do IMiDu lub na Koziej czy po prostu czekać aż przyjdzie na świat? Co radzicie? pozdrawiam serdecznie
  • Mam miesieczną córeczkę z rozszczepem wargi. urodziłą sie w 32 tyg ciąży Chciałabym usunąć tą wadę w IMIG (nie stać mnie na pryw klinikę na Koziej). Jak zacząć wizyty, czy trzeba się specjalnie umawiać. Mieszkam w Bieszczadach. proszę o pomoc....
  • witam Mam pytanie do rodziców dzieci z SPR jestem właśnie przed bilansem trzylatka,i ogólnie chciała bym się dowiedzieć jak wygląda rozwój Waszych pociech, tzn czy żuchwa się trochę wysunęła?, bo w naszym przypadku nie widzę większej różnicy, czy ząbki prawidłowo wyszły?, u nas bardzo późno i bardzo ciasno, jak mowa się rozwija?u nas na początku było super, teraz jakby Jula mówi szybko,po swojemu i nie bardzo można cokolwiek zrozumieć, przy okazji jeśli ktoś ma tel. do dobrego logopedy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się