-
Poradźcie... Mam od tygodnia skierowanie na 10 zastrzyków milgamma N, czyli B1, B6 i B12. Miałam zacząć brać jeszcze przed Świętami, ale musiałam je wykupić i w ogóle zaganiana byłam. Na 100% chciałam iść jutro, ale okazuje się znów, że nie dam rady. I teraz nie wiem, czy zaczynać te zastrzyki od czwartku z przerwą na weekend majowy (bo wtedy raczej nigdzie ich nie zrobię? pewnie nawet 2 maja przychodnie w większości nie pracują), czy raczej już poczekać i zrobić je hurtem po weekendzie majow...
-
Witam jakieś 3 tyg temu wyczułam u siebie guzek na tarczycy zaniepokojona udałam się do lekarza ogólnego a tu wiadomo skierowanie do endokrynologa i na badanie usg + poprosiłam o badanie tsh. Skierowanie mam w trybie cito ale byłam w 5 przychodniach w moim mieście i wszędzie odmówili mi przyjęcia bo jak guz ma tylko 2,5 cm to jeszcze mogę poczekać i jak badania są ok więc nie widzą problemu, udało mi się zarejestrować do jednego lekarza ale to dopiero za miesiącsad,a co do wyników to:
tsh - ...
-
Witam!
Pisałam na forum zdrowie, ale odesłano mnie tutaj, być może dowiem się coś więcej od was forumki. Urodziłam cztery miesiące temu dziecko. Przez pierwsze trzy miesiące wszystko było ok, od miesiąca czuję się coraz gorzej. Włosy wypadają mi całymi garściami, nie mam apetytu (np dziś pierwszy posiłek zjadłam o 15) mam ciągłe zawroty głowy, bóle brzucha. Od porodu schudłam 22 kilo (przy wzroście 173 ważę 56 kg-nie wiem czy to dobrze czy źle). Pozatym ciągle mam zły nastrój-bez powodu, dz...
-
Jak w temacie, wizyta za niecały tydzień. Jako że to jedna z nielicznych moich
w ostatnim czasie wizyt na NFZ, chciałabym z niej wyciągnąć maksymalne zyski ;)
Zatem, czy gastrolog może mi dać skierowanie na czynnik Castle'a?
Na witaminę b12? (powinnam powtórzyć badanie)
Na ferrytynę pewnie nie ma co liczyć?...
Na pewno może i powinien na Helicobactera?
Mam spore problemy jelitowo-żołądkowe ostatnio, być może mają związek z
endometriozą, ale chciałabym to sprawdzić.
-
Witam czy badanie ferrytyny, witaminy B12 i witaminy D trzeba
wykonać na własny koszt czy można uzyskać skierowanie od np. lekarza
rodzinnego ?
-
Witam,
Jakos nie udzielam sie na forum (choc szczerze mialam taki plan!), bo na nic poza zwleczeniem sie codziennie do pracy nie mam sil... ale o tym to musze napisac, bo autentycznie przezylam szok!!!
Jadac kilka dni temu do pracy uslyszalam w radiu, ze w jednym z polskich miast (nie pamietam, o jakie miasto chodzilo) wykorzystane zostaly limity z nfz i kiedy reporter zadzwonil zerby sie umowic na wizyte [b]dostal propozycje terminu na 2015 rok!!![/b] Przeciez to absurd jakis...
Ni...
-
jestem w drugiej ciazy i w tej postanowilam pojsc do panstwowego lekarza. w
pierwszej ciazy wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy na ktora sie lecze, do
tej pory leczylam sie prywatnie bo oczywiscie nie bylo terminow. mam
skierowanie do endokrynologa , raz juz rodzinna przepisala mi date wiec wazne
do 19.05 teraz znow chcialam sie zarejestrowac do tego endo ale znow musze
przepisac date bo dopiero w czerwcu moga mi powiedziec na kiedy moge sie
zarejestrowac (ale nie wczesniej niz za pol...
-
Dziewczyny, swiadomość lekarzy jest bardziej tragiczna niz
przypuszczalam.Od kilku tygodni mam zdiagnozowane hashi i za 3
tygodnie wizyte kontrolną. Wybrałam się do mojej nowej lekarki
rodzinnej (ostatnio przeprowadzialm się) z błogą nadzieja, że może
chociaz czesc zaleconych badań mi przepisze nieodplatnie plus żeby
miala wszystko w karcie i nie bylo problemu z receptami. wzielam
wszystkie poprzednie wyniki i zapiski od endo i posunelam do
gabinetu.
Pani doktor poczytala, popa...
-
Mam 36 lat,od 2 lat strasznie tyje,cierpie na bezsennosc,jestem nerwowa,mam wrazenie ze cała głowa mi płonie i wyraznie zgrubiona szyje. zrobiłam sobie wyniki ft3i ft4, ale moja lekarka twierdzi ze sa w normie i niechce mi dac skierowania do endo. Prosze zerknijcie na nie i podpowiedzcie cos!!!!! ft4 nor 0.7-1.55 ja mam 0.99. 34,12%. a ft3 norma 2.6-5.4 ja mam 3.02..15.00%
-
Wita, i proszę o uwagę, czytałam forum, czasami się odzywałam, w trakcie
robiłam badania, a teraz proszę o radę jak jutro poprowadzić rozmowę z endo.
Przez długie lata bardzo złe samopoczucie, bóle mięśni, stawów, brzucha,
senność, pobudliwość, brak sił,psychiczny dołek, trudności myśleniu,
skupienia, czasami otępienie intelektualne, spadek temperatury ciała 35,2 C,
ciągłe zimno, kruche,rozdwajające paznokcie itd...
O to moje wyniki:
14.10.09r.
TSH - 4,450 (0,300-5,010)
FT4 - 13,...