Forum Zdrowie Zapalenie wątroby typu C
ZMIEŃ
      skierowanie

skierowanie

(13 wyniki)
    • Czy wczesniej ustala sie termin pobytu w szpitalu na wolskiej?Czy na wolskiej leczenie poprzedzone jest biopsja, pobytem w szpitalu.....? jak to tam wyglada?
    • j.w.Jak dostac sie na leczenie? Jakie skierowanie potrzebne (przychodnia przyszpitalna czy szpital)? Jakie sa procedury?Czas oczekiwania?z gory dziekuje za info
    • W szpitalu zakaźnym kilka lat temu poznałam pewną dziewczynę na oddziale. Do dzisiejszego dnia utrzymujemy kontakt. Właśnie udaje mi się namówić ją na wizytę w poradni hepatologicznej i wciągnięcie się na listę oczekujących na leczenie. Od kilku lat zupełnie "zapomniała" o przyjacielu, a to niedobrze ;) Dlatego zależy mi aby trafiła na lekarza, który nie będzie jeszcze bardziej zrezygnowany od niej. Słyszałam wiele dobrego o dr Pisuli z Chorzowa, sama się tam nie leczę więc nie wiem jak...
    • Przyjaciolka zwiazala sie z mezczyzna, jest z nim od ok 2,5 m-ca (wspolzyli moze z 5 razy, daleko od siebie mieszkaja). I ow Pan bardzozle sie czul, wiec w koncu lekarz........i okazalo sie , ze od ponad ok 6 lat ma WZW C. Teraz to o sobie dalo znac. Jego zona robila badania i nie jest zarazona, jest zdrowa. Jakie sa szanse, ze i moja przyjaciolka jest zdrowa i jakie bad powinna wykonac. pozdrawiam aldona
    • Moj maz ma 32 lata i w wieku 19 lat w wojsku dowiedzial sie ze jest hcv+ ...trafil do poradni chorob watroby i okazalo sie ze wszystko jest ok proby watrobowe tez w porzadku, uspokoilismy sie przekonani o pomylce....5 lat temu z ciekawosci powtorzyl badanie na przeciwciala i okazzalo sie ze jednak hcv jest dodatni...znow proby watrobowe i wszystko ok...robimy te badania co pol roku i wychodza w porzadku...prawdopodobnie do zakazenia doszlo 21 lat temu podczas operacji na wyrostek gdzie ...
    • sluchajcie czy mozecie mi kogos polecic. wlasnie dzwonili ze szpitala na wolskiej. zona musi sie zglosic pilnie do endokrynologa. jak z tym postepowac? podzielcie sie prosze doswiadczeniem.
    • Witam Mam lekki niepokój i rposzę o radę. Na początku maja miałam lekki zabieg operacyjny. Po około 10 tygodniach przeszłam (prawdopodobnie grypę żołądkową). Po kilku dniach poczułam się lepiej ale przez trzy dni miałam jasno-żółte stolce. To mnie troszeczkę zaniepokoiło ale kolor po 3-ch dniach wrócił do normy. Z końcem sierpnia miaład 2-gi zabieg i przed szpitalem miała robine badania wszystkie wyszły w normie tylko bilirubina całkowita była powyżej normy (19,3 umol/L). Anty...
    • Chciałam prosić o radę!Mam 7mio tygodniowego synka,w ciazy wykryli mi +hcv,hcv rna też niestety jest +,próby wątrobowe spoko,poza alatem (37),czy to złe wyniki?Moj synek ma + hcv,na razie wiem tylko tyle,ale w 6tej dobie robiłam mu ggtp i wyszło źle-187,czy to świadczy o tym,że też jest chory?Bardzo się boję!
    • Witam wszystkich.Mam koszmarne wyniki badan.bilirubina calk.22.4 mol/l ASAT 181u/l ALAT 442.8 u/l a Morfologia w porzadku OB 19.Jestem zalamana.W 1999 roku mialam usuniety woreczek żolciowy.i od tamtej pory codziennie naczczo bóle brzucha.Ostatnio ok 2 miesiace mam bole po prawej stronie poszlam do lekarza i takie oto wyniki .Lekarz jeszcze ich nie widzial ale jak zalecal badania podejrzewal zaklinowanie sie w przewodach kamieni.Czy jest to mozliwe przy takich wynikach czy wszystko wska...
    • W czerwcu tego roku miałam wycinany pęcherzyk met. laparoskopowa.Po ok 6 tygodniach wystapila u mnie ostra goraczka ktora trwala kilka dni , prawie 40 st.oraz bóle po prawej stronie .Lekarz najpierw stwierdzil grype a potem myslal ze moze to byc wyrostek ,albo kolka nerkowa.Kilka dni temu wpadl mi w rece artylkul o HCV i wiedziona intuicja zrobilam badanie. Oto wynik P/c anty-HCV dodatni met. MEIA ( axym). jestem załamana. Co mam robic?
    • Czy zolte obwodki wokol oczu moga swiadczyc o chorobie watroby albo jej wirusie? \Bardzo prosze o odpowiedz
    • Poczytałem trochę o wzw typu C i stwierdziłem, że pewne objawy występujące u mnie mogą świadczyć o tej chorobie. Jestem senny, ciągle zmęczony, bez tzw."ikry". Jakie mógłbym zrobić badania w przeciętnym laboratorium bez skierowania od lekarza?
    • czy to objaw zoltaczki jakie badania wykonac aby wykluczyc zoltaczke typu B iC czy badanie bilirbuliny jest wystarczajacym badaniem dodam ze parokrotnoie mialam przetaczana krew w latach 1983- 1991 dziekuje za odp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się