sowa

(11 wyników)
  • Po 5 latach stagnacji i zastoju mamy obecnie do czynienia w Niemczech z rozwojem gospodarczym, ktory to niemieccy politycy traktuja jako dowod dobrej polityki, nie zwazajac na to, ze wzrost podatku VAT z 16 na 19 procent oraz zwiekszenie skladek na ubezpiecznie zdrowotne i emerytalne znacznie oslabi sile nabywcza niem. spoleczenstwa i ograniczy obroty firm. Nach 5 Jahren der Stagnation und des Stillstandes haben wir jetzt in Deutschland mit dem Wirtschaftsboom zu tun, der die ...
  • Mam serdeczną prośbę, możecie na to zerknąć i ewent. poprawić. Z góry dziękuję :) 1) Die Gesellschaft kann nach Anhörung des Betroffenen Eintragungen im Aktienbuch streichen, wenn diese durch falsche Angaben des Erwerbers zustande gekommen sind. Der Erwerber muss über die Streichung sofort informiert werden. Spółka może, po wysłuchaniu osób dotkniętych, skreślić wpisy w księdze akcyjnej, jeśli doszły one do skutku poprzez fałszywe dane nabycia. Nabywca musi zostać niezwłocznie p...
  • Nie wiem, co zrobic z tym skrotowym zdaniem, wyszukiwarke przeszukalam, niewiele mi tyo dalo. Bede wdzieczna za kazda pomoc :) M.ABE AUSN.GEN.:AMTL. ZUL-GES-MASSE D.FZ U.ZUGS SOWIE ZUL.ACHSL.NICHT NACVH 92/21/EWG ERMITTLT. Zezwolenie wyjątkowe z ogolna homologacja: urzedowe dopuszczenie masy calkowitej pojazdu i ... jak równiez dopuszczenie obciazenia osi wedlug 92/21/ewg nie zostalo stwierdzone ??????? Matko, nic z tego nie rozumiem. Prosze o pomoc
  • pilnie potrzebuje przetłumaczyć poniższy text na język polski i nie wiem gdzie szukać pomocy, dlatego był bym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mógłby rzucić na to okiem. ------------------------------------ Der normale VISOR Stecker passt an alle VISOR Modelle außer dem VISOR EDGE. Die Datensignale RXD und TXD sind NICHT RS232 kompatibel! Ohne Pegelkonverterelektronik kann man hier keine seriellen Geräte wie GPS Empfänger, Handy-Datenkabel, etc. anschließen! Nur die USB-Signale sowie be...
  • Jak napisać po niemiecku coś takiego??: Do moich obowiązków należało układanie towaru na półkach i dbanie o porządek na magazynie.Często też udzielałem klientom informacji. Musze napisać sprawozdanie
  • Sehr geehrte Danken und Herren, Im Januar 2006 wurde ich bereits von einem externen, unabhängigen und von Ihnen vorgeschlagenen Facharzt für Orthopädie untersucht. Dr. XXX hat aufgrund meiner Erkrankung eine konsequente stabilisierende krankengymnastische Übungsbehandlung empfohlen. In Ihrem Schreiben vom 06.02.2006 haben Sie die Erstattung von 10 Krankengymnastikeinheiten pro Quartal (3 Monate) bewilligt. Ihre Entscheidung vom 5.06.07 über die Kostenübernahme für 6 Krankengymnas...
  • Witam serdecznie, byłabm wdzięczna za Waszą pomoc w kwestii tych dwóch pojąć, bo wprawdzie mam pomysły na przetłumaczenie tych zwrotów, ale mam wrażenie, że nie są one poprawne. Moje konteksty: - "kompleksowa obsługa inwestycyjna: (...) inwestorstwo zastępcze" "Komplexe Investitionsdienstleistungen: (...) Ersatzinvestitionen" - "Biuro nasze składa ryczałtową ofertę cenową będącą wynagrodzeniem za prowadzenie zastępstwa inwestorskiego nad budową hali fabrycznej z częścią soc...
  • Jak to przetłumaczyć? Proszę o pomoc szacowne grono tłumaczy.
  • Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu cytatu: Aby Święta Bożego Narodzenia były Bliskością i Spokojem a Nowy Rok - Dobrym Czasem, z góry dziękuję
  • Mam prośbę... tekst dotyczy gwarancji a nigdzie nie mogę znaleźć słówek... może ktoś mógłby pomóc? Z góry dziękuję... "Sie müssen den Verzicht auf die Einrede derVorausklage (§ 771 BGB) sowie auf die Anfechtung und Aufrechenbarkeit (§ 770 BGB) enthalten ebenso wie einen Verzicht auf das Recht zur Hinterlegung."
  • Ein reicher Mann liegt im Sterben. Er möchte sein Vermögen mit ins Grab nehmen. In seiner letzten Stunde lässt er seinen Arzt, seinen Anwalt und einen Pfarrer zu sich rufen. Jedem übergibt er 50.000 Euro und lässt sich versprechen, dass bei der Beerdigung alle drei das Geld in sein Grab legen. Bei der Beerdigung treten nacheinander der Pfarrer, der Arzt und der Anwalt an das Grab und werfen einen Briefumschlag hinein. Auf dem Nachhauseweg bricht der Pfarrer in Tränen aus: "Ich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna