Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      stary

stary

(39 wyników)
    • Ja chyba tez jestem za stary, bo nigdy nie slyszalem o "blutuf i dżipies" Mam niejasne podejzenia, ze ten dżi-pies ma niebieskie zeby... Pewnie sobaka atrament wypila... Panowie zamiast 'blutuf" nie mozecie normalnie napisac 'Blue Tooth" a zamiast "dzipsa" po prostu GPS ? Paranoja.
    • zgadza się, w telewizjach niemieckich jest b.dużo dojrzałych, ciągle pięknych "gospodyń programów", nie tylko prezenterek, ale i dziennikarek. Przykłady: p. Christiansen, która do bodajże 60-tki prowadziła sztandarowy program publicystyczny na ARD, pasmo "okołopołudniowe" na ARD/ZDF, dziennikarki w programach informacyjnych typu Tagesschau. Nie ma mowy, aby je dyskryminowano w okolicach 40-tki!
    • Poczobut, kto tobie placi?
    • Witam serdecznie. Przeczytałem dokładnie Państwa artykuł i chciałbym prosić o pomoc w podobnej sprawie. Mój dług jest sprzed 10-ciu lat a firma nadal sie o niego ubiega, co więcej zaczęła ściągać raty z mojej pensji. Piszę na forum ponieważ nie wiem jak inaczej mogę skontaktować się ze specjalistami Gazety Wyborczej. Pozdrawiam Darek.
    • NIE!!! Platformo i Bronisławie Komorowski. Bierzcie sie do pracy, czyli do sprawowania władzy. A sprawowanie władzy - to wykonywanie ustaw. Jest uchwalona ustawa o IPN - zrealizować. Jest przedstawione sprawozdanie KRRiTV - odrzucic i od nowa wybrać KRRiTV. A potem zmodernizować publiczne media. Pokażcie, że jesteście politykami pełenego formatu. Bez mizdrzenia się. Nie szukajcie pozornego konsensusu. Czy gdyby PiS stanął wobec takiego jak Platforma wyzwania, wahałby się ch...
    • Czy nie czas już żeby dokonać krytycznej oceny relacji oczekiwań w stosunku do procesu nauczania w polskiej szkole (tzn. oczekiwań w stosunku do nauczyciela) do środków, jakie system oddaje do dyspozycji nauczycielowi. W świetle ustaleń tego artykułu wydaje się, że stosunki w klasach (jak rozumiem, głównie w gimnazjum) stały się współczesną wersją liberum veto - proces nauczania zależy od tego, czy w klasie nie znajdzie się chociaż jeden uczeń któremu 'się nie podoba'. Nauczyciel, na którego ...
    • W Polszcze dadzą pewnie rabat 100 PLN zamiast 150 GBP :)
    • w jakim nakłdzie wydawany jest organ prasowy naszego krajowego taliba z miasta toruń?
    • Polonia nie różni się tak bardzo od Polski, stąd tyle podobieństw polityczno-gerontologicznych pomiędzy KPA a PiS.
    • Jako ludzie PRL - starsze pokolenie jest uciskane i wyzyskiwane przez obecnie rządący reżim solidaruchów z PO czy z PIS-uaru!
    • racja, szambo wybilo i widac co jaroslaw ma w glowie
    • Przypominam zachlannym hierarchom Kosciola, ze majatek nie należy do nich, a do wspolnoty katolickiej. W Polsce jest ok. 90 procent Katolikow, i to Oni powinni wypowiedziec sie na temat owego majatku, a nie zachlanna komisja, ktora jest z nadania Watykanu. Katolicy, obudzcie sie wreszcie i nie dajcie sie okradac przez wyslannikow Watykanu. Chcecie aby wieksza czesc pieniedzy ze sprzedazy nieruchomosci, trafila do Watykanu, pomijajac potrzeby polskich katolikow ?
    • [b][/b]Żałosna kobieta...
    • Jak ja kocham takie drobne manipulacyjki: Mamy Prof.Bartoszewskiego (a nawet Niemcy przestali już go tak tytułować) i "prezesa" - oczywiście bez tytułu Doktora, który uzyskał leges artis... Brawo, p.Ewo!!! Tu kamyczek, tam drzazga... I g...nko się przylepi!
    • Każdy kraj w którym są wewnętrzne kłopoty zawsze usztywnia się na zewnątrz
    • [b]mądra decyzja - ktos musi czuwać - by - w razie potrzeby - ucałować rękę nowego/starego władcy w imieniu narodu polskiego ... [/b] _________________
    • Kuku nie kuku. Po co tak "ogródkami"? Proszę napisać oficjalnie że Pan Prezydent to ględzi o patriotyźmie i jest śmieszny w swoim zadęciu, zwłaszcza patrząc na jego życiorys. Pan premier mając korzenie tam gdzie ma i dziadka w Wermahcie nie drze mordy z "okazji i ku czci" tylko załatwia w świecie sprawy ważne dla kraju. Pan oczywiście to wie tylko ma pan pietra przed Kaczyńskimi bo mogą wywalić z telewizji na pysk
    • A czemuż to Wieleński nie ma tytułu "profesora"? W końcu też się wypowiada w sprawach niemieckich i żydowskich... No i jakieś studia chyba ma dla odmiany skończone?
    • Tak to leciało,panie profesorze.W 99% materiały SB nadają się do kosza.Prawdę wyłowisz pan tylko w nielicznych przypadkach.Była opozycja.Partia i rząd nasz w oparciu o wytyczne komitetu centralnego wydał wojnę opozycji.Wojna ta budziła potrzebę rozbudowy organów represji.ZOMO,SB ciągle wołały mało nas,mało nas do pieczenia chleba.Słyszał pan z pewnością o tzw. prawie Parkinsona/jak się nie mylę/.Jest problem,potrzebni są ludzie by go rozwiązać.Problem stał się węzłem gordyjskim i chcąc ...
    • "Kto da zresztą gwarancję, że Polaka w nowej furze nie poniesie ułańska fantazja, przecież samochód jest nowy, szybki i bezpieczny, ma ABS i wszystkie bajery?" ********************************* Wystarczy poczytać fora internetowe, w których zwolennicy nówek twierdzą, że komplet poduszek wystarczy na wszystko. Czy opoduszkowana nówka jest bezpieczniejsza dla rowerzysty czy pieszego, w którego stuknie? Na marginesie. Kublik pogubił się w swoim lobbingu. Chciałby nowszych samocho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się