Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      stary

stary

(133 wyniki)
    • W przyszłym roku mam zamiar pojechac do egiptu w opcji tydzien rejs tydzien pobyt z biura alfa star.Czy moglibyscie podzielic sie opiniami o tym biurze.Z góry dziękuje.
    • Z ALFA STAR NIGDY WIĘCEJ!!! Wróciliśmy 2,5 tyg temu z Skarm.To biuro jest ok. jak nic się nie dzieje, a jak już się coś stanie to wszyscy rezydenci cię unikają i w niczym ci nie pomogą,. My tak fatalnie trafiliśmy ale na naszym przykładzie widać co może spotkać innych z tym biurem. Wykupiliśmy ładny hotel Laguna Vista 5*****, Po przyjeździe dostaliśmy malutkie pokoje przerobione ze służbówek, ich standard to 3*a nawet gorzej, dziadostwo straszne. W hotelu nie było wolnych pokoi, za któ...
    • Niestety dotknęła i mnie ta sytuacja wylot miał być 12 lutego. Pewnie zdarzyło się, więc postanowiłem zmienić kierunek i polecieć gdzieś indziej 1. krok Teneryfa zimą z Alfą oczywiście brak miejsc 2. może polecimy gdzieś latem, w podobnym standardzie( all, hotel 3-4*), oczywiście Europa, aha zaznaczam, założyłem dopłatę około 2tys. i co hotele w lecie w tej opcji brak miejsc, lub tylko jeden hotel w takiej opcji(wybór jak za starego ustroju; bierz ocet bo i jego zabraknie) 3. wyłuskał...
    • wróciłem w piątek macie pytania piszcie
    • Jadę do tego hotelu w Tabie 30.01. Myslicie, ze to dobry pomysl? Opalac sie nie chce :) tylko odpoczac. Jade z mama - czy busik na plaze kursuje tez w zimie? Jesli ktos byl tam wlasnie poza sezonem - dajcie znac. Mam nadzieje, ze nie bede zalować.Czekam na opinie, moze zdjecia.Dzieki.
    • Czy ktoś był na takim objeździe z Alfastar + pobyt w Sharm? Jak wywiązuje się biuro, czy są dobrzy przewodnicy i jakie zazwyczaj daja hotele 4* All na pobycie w Sharm? bo to fortuna?
    • Witam mam planowany wylot do Taby 17 grudnia ,mieliśmy lecieć z Wrocławia no i okazuje się ,że wylot będzie z Katowic lub Poznania do tego przesunięty w czasie i to sporo ,czy ktoś z czytających też ma taką niespodziankę ?
    • Witam! :) Jakie macie doświadczenia z BP "Alfa Star"? Ceny mają zaskakująco niskie porównując z innymi biurami, około 300-400 zł! U nich wycieczka kosztuje około 1800zł gdzie w innych biurach to samo kosztuje 2100zł. Jestem pełen podejrzeń co do takich ofert. Co o tym myślicie? Jadę pierwszy raz do Egiptu i chciałbym mieć miłe wspomnienia... :) Dziękuję! Pozdrawiam :)
    • wybieram sie 22 sierpnia do Hurghady z opcja (all) do hotelu 3*.Doradcie na jakie hotele mozna trafic czy lepiej dokupic konkretny hotel.Oczywiscie jest to pobyt 7+7 calosc wyszlo nam 2830+15$ wiza i 25& napiwki podczas rejsu.Zamawialismy to w tym tyg raczej dopiero zarezerwowalimy ,a moze slyszeliscie o jakies innej promocji.I jak jest z tymi lekami na klatwe faraona,słyszalam o lekach o nazwie chyba antil czy cos takiego to sie kupuje w Polsce czy dopiero w egipcie.Jade 1 raz takze prosze o...
    • NACIĄGACZE I ŚCIEMNIACZE! Wybraliśmy ich ofertę na ponad miesiąc przed wyjazdem, za pełną kwotę z szybką rezerwacją, bo myśleliśmy, że to porządne biuro. Niestety bardzo się zawiedliśmy. Traktują klientów jak worki ziemniaków, którymi można rzucać jak im pasuje. Najpierw, na dwa tygodnie przed wylotem zmieniono nam dzień wylotu z 13tego na 12tego. Tak się składa, że 12tego jeszcze pracujemy i nie mogliśmy tego zmienić. Mimo iż 13tego miał lecieć samolot do Sharmu, to podczas rozmowy tele...
    • Co sądzicie o tym biurze? Solidni? nie zawiedliście się na nich? a może polecacie któryś hotel? szukam miejsca dla rodziny z 10letnim dzieckiem; wyjazd zimą; myślimy głównie o odpoczynku, dobrym hotelu - all inclusive. proszę o rady b.
    • Mój problem bardziej jest ogólny niz związany z Egiptem, ale wróciłam własnie z tygodniowego pobytu i mam problem..otóz brat- 27 lat, opłaciwszy 100% za pobyt tak jak każdy z naszej 10 osobowej grupy spał w pokoju z rodzicami na dostawce...pokój mały i w ogóle ogólny dyskomfort....jechaliśmy z alfa star i tak sie zastanawiam czy czasem nie należy mu sie zwrot pewnych kosztów.....powinni miec chyba dwa pokoje, albo chociazby wiekszy metraz, zeby sie nie dusić....dodam, że płacili...
    • WLASNIE WROCILAM Z HURGADY WCZASY ORGANIZOWANE PRZEZ ALFA STAR JESTAM WPROST ZACHWYCONA ORGANIZACJA I NASZYM REZYDENTEM PIOTREM LABEDOWICZEM KTORY POTRAFIL DOSKONALE NAM DORADZIC JAK POSTEPOWAC Z EGIPCJANINAMI I JAK SIE ZACHOWAC KIEROWAL NAMI BARDZO DOBRZE.BYLAM NA NIE JEDNYCH WCZASACH I NIE SPOTKALAM SIE Z TAKIM BIUREM JAK ALFA STAR KTORE OTOCZLO OPIKA NAS W TAK PROFESJONALNY SPOSOB MOI PRZYJACIELE PODZIELAJA ZE MNA TA OPINE.DOSKONALE WIDZIELISMY ZE KAZDY PROBLEM ZOSTANIE SZYBKO...
    • alfa star(14)

Czy alfa star jest biurem godnym zaufania i czy warto zaryzykowac wczasy w club farana?
    • mam pytanie do osób które w ostatnim czasie wróciły z sharm w kwietniu wylatujemy egipt od a do z z alfa star hotel zaryzykowalismy "fortuna 4" na jakie hotele możemy trafic w sharm . i drugie pytanie od mojej żonki jaki krem z filtrem 20 moze 30 ? wylatujemy w połowie kwietnia serdeczne dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam .
    • wybieram sie w lipcu z Alfa star do egiptu. chce wybrac Egipt AZ4*. czy ktos z was byl na tej objazdowce? bardzo prosze o opinie na temat hoteli, namiarach na ichniejsze biura podrozy w ktorych mozna wykupic tansze wycieszki fakultatywne... i jeszcze prosba jak zorganizowac wycieczke z Assamu do Abu simbel za max 40$ a nie proponowane przez rezydenta 75 $(wczesniej 4 dni spedzam na statku wiec mam znacznie utrudniony kontakt z biurami egipskimi)i co wazne aby miec pewnosc ze pociag...
    • Wróciłam wczoraj z SSH, byłam z alfa star 2 tyg w hotelu Faraana Club (opinia na forum hotele). Zrobiłam z mężem kurs OWD w nautice oraz byłam na synaju i na wielkim safari Abu galumz biurem Abba Sharm. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, ogólnie jestem zadowolona i wieczorem napisze coś wiecej. Buziaki
    • jakimi liniami lata alfa star z wroclawia do sharmu? czy ktos moze lecial i podzielilby sie "wrazeniami"?
    • wróciłem w czwartek z rejsu po nilu z Alfa Star jak ktoś ma jakieś pytania to niech wali śmiało nawet na najbardziej intymne :)
    • No i stało się. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że to cudowne biuro chce mi zmienić hotal z Coral Beach Tiran (czy ktoś w ogóle z tego biura był w tym hotelu) na Sharmin Inn. Oczywiście się nie zgodziłam. No ale co mam robić. Urlop zplanowany i na 5 minut taka zmiana. Nie po to wpłaciłam pieniądze miesiąc przed rozpoczęciem imprezy i kilkakrotnie do nich dzwoniłam żeby teraz mi zrobili takie świństwo. I niech wszyscy forumowicze mówią co chcą to biuro niestety takie praktyki sto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się