szkodliwy

(8 wyników)
  • Synek (6 lat) uderzył się w główkę i lekarz zlecił mu zdjęcie rentgenowskie. W sumie miał zrobione 4 zdjęcia. Na szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku a ja się teraz martwię czy promieniowanie rentgena mu jakoś nie może zaszkodzić? Pozdrawiam. K
  • czy skład mlek modyfikowanych jest zdrowy dla naszych maluszków? przeczytałam skład mleka enfamil premium i jestem przerażona, mam wrazenie ze to jest sama chemia, zawiera miedzy innymi: siarczan miedzi, selenin sodu, wodorotlenek wapnia... inne mleka modyfikowane tez zawierają takie substancje czy to jest bezpieczne dla naszych maluszków?? prosze o opinie, bo nie wiem co robić :(
  • spotkałam sie z opinią, że parabeny w kosmetykach to substancje szkodliwe a są powszechnie zawarte też w kosmetykach dla niemowląt i dzieci. Nan czym polega ich szkodliwe działanie?
  • Pani dr kiedy mogę zaszczepić mojego synka na pneumokoki. Obecnie skończył 9 m-cy, wcześniejsze szczepienia wykonane, dodatkowy rotawirus też. Proszę o odpowiedź. Może jeszcze doradzi mi Pani na co mogę Go jeszcze ewentualnie zaszczepić.
  • WItam. Dzis bylam z 12 tygodniowym synkiem u laryngologa z powodu trwajacego od 7 tygodni kataru. lekarz po obejrzeniu malego stwierdzil obrzek blony sluzowej i reakcje alergiczna. zapisal ateortin i clemastium. ten ostatni lek po 0,5ml 3 razy dziennie. moje pytanie brzmi czy taki maly chlopiec moze brac clemastin bo na ulotce dawkowanie jest dopiero od 6 lat? i jeszcze jedno: czy to prawda ze szczepionki skojarzone sa szkodliwe i dzieci maja po nich jakies efekty uboczne, bo ta...
  • Kupiłam jonizator powietrza - taki wkładany do wody i wytwarza mgiełkę.Przeczytałam, że zwykła woda może zawierać szkodliwe mikroelementy, które wchłaniane mogą uszkadzać pęcherzyki płucne.I 2 pytania : 1.czy rzeczywiście zwykła woda jest szkodliwa dla małych płucek? 2.jeśli używam destylowanej, to jak długo mogę jej używać po otwarciu butelki(wodę do nawilżania zmieniam codziennie, ale chodzi mi o tę w otwartej butelce - ile czasu się nadaje do takiego nawilżania)
  • Proszę o radę, czy przy maleńkim dziecku powinno się używać nawilżacza ULTRADŹWIĘKOWEGO? Że powietrze nawilżać trzeba to oczywiste, ale czy nawilżaczem ultradźwiękowym? Słyszałam opinię pediatry, że nawilżacz ten jest szkodliwy dla małych dzieci ze względu na fale, które emituje. Co Państwo o tym sądzicie?
  • mam poddać takiemu badaniu moje dziecko ponieważ jego źrenice rozszerzają się nie jednakowo zwężają się tak samo a przy rozszerzaniu prawa rozszerza się szerzej od lewej neurolog dał skierowanie na tomografie komputerowa ale decyzję pozostawił nam rodzicom czy to zrobimy czy nie nie wiem co robić mąz nie chce się zgodzić na to badanie bo poczytał i mówi że jest duże ryzyko powikłań po tym badniu:(:(:(mała ma 18 miesięcy czy wasze dzieci miały moze takie badnie w tak młodym wieku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się