Forum eDziecko Eksperckie Dobry poród
ZMIEŃ
      szkodliwy

szkodliwy

(10 wyników)
    • Witam! Mam problemy z nerkami oraz z nadcisnieniem. Przyjmowalam furagin 1tab rano i 2tab wieczorem, lisinoratio 1/4tab rano i lozap 1/4tab wieczorem. Zaszlam w nieplanowana ciąże i dowiedzialam sie ze leki te sa szkodliwe wiec calkowicie je odstawilam. Ale przez pierwsze 4 tyg ciąży kiedy jeszcze nie wiedzialam o tym brałam je. Wiem ze sa bardzo szkodliwe i martwie sie czy moglo cos sie stac z dzieckiem?
    • Witam, Jestem na poczatku ciazy. Do tej pory stosowalam diete Montiniac. Czy w ciazy moge bezpiecznie stosowac zamiast cukru fruktoze w umiarkowanych ilosciach np. 0,5 kg na 1,5 miesiaca. Czy moge kontynuowac odzywianiwe Montiniac czyli bez cukru, bialej maki, burakow i marchwi gotowanej- w upr o szczeniu?
    • Już od kilku lat stosuję antyperspirant pod pachy o nazwie etiaxil. Bardzo się pociłam i tylko ten dezodorant pomógł mi pozbyć się tego problemu. Obecnie jestem w 9tygodniu ciąży i nie wiem czy mogę nadal stosować ten antyperspirant. Czy nie zaszkodzi dziecku???
    • mam pytanko czy odchody kota sa szkodliwe dla niemowlaka mamy pokój3mx3m prosze o odpis bo niewiem czy mamy oddac kota a bardzo sie z nim zzylismy Emila i Daniel
    • katar!(4)

Ratujcie!Szukam i szukam na necie,ale nic nie mogę znależć.Dopadł mnie katar gigant!W dzień jeszcze jakoś zyje,ale w nocy nie mogę spać.Budzę się co chwilkę z zapchanym nosem,wyschniętymi na wiór ustami.Zapomniałam kupić dziś w aptece soli fizjologicznej.Już dwa razy na noc zaaplikowalam sobie jedną kroplę do tylko jednej dziurki xylometazolinu.Tylko do jednej dziurki,a to dlatego,że tylko jedna zatyka mi się tak bardzo.Wiem,że krople mogą zaszkodzić,że te które wzięłam pewnie nie są na...
    • jestem przed usg położniczym to to w trakcie którego mierzy się przezierność karkową, tak?? czy badanie usg 3d jest lepsze do oceny płodu czy lekarz widzi na nim więcej dokładniej?? pytam gdyż mam możliwość zrobienia takiego zwykłego lub 3d a może to 3d to tylko taki bajer?? czy nie jest ono bardziej szkodliwe dla dziecka?? mam nadzieje, że mi Pani coś doradzi z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Witam.Chcialalam zapytac czy palenie w ciazy jest bardzo ryzykowne?Osobiscie raz za czas zapale papierosa a moje kolezanki ktore juz urodzily potrafily wypalic okolo paczki dziennie i maja zdrowe bobaski.
    • Czkawka(5)

Mam pytanko bo trochę mnie to niepokoi .Czy czkawka u malucha który jest w brzuchu jest w jakiś sposób szkodliwa czy niebezpieczna?Moje dzieciatko ma ją kilka razy dziennie i to tak trwa ok 5 min jestem w 33 tygodniu bo chyba to co ja jem to nie ma wpływu na tą czkawkę nie piję nic gazowanego.Wiem że czkawka to normalna sprawa ale czemu tak kilka razy dziennie?Dziękuję za wyjaśnienia
    • Pani Kasiu, nie sądziłam że kiedyś napisze takiego posta ale wychodzę z siebie! Otrzymałam książkę świeżo z drukarni - którą muszę pilnie przeczytać co dotyczy mojej pracy niestety i nie mam wyboru... i problem jest taki, że wietrze ja już 3 dzień a ona okropnie dalej śmierdzi, wietrze ją za oknem 3 dobę i podczytuje po kilka godzin dziennie. I mam wyrzuty sumienia że dziecku krzywdę robię ;( Co prawda jestem juz w 31tc i dziecko jest rozwiniete i zastanawiam sie co moze sie s...
    • Mam pytanie dotyczace stosowania roznego rodzaju kosmetykow w czasie ciazy. Jestem obecnie w 25 tc i do tej pory nie dopadla mnie zbyt silna "schiza ciazowa", uzywam serii pielegnacyjnych sprzed ciazy, jednak dzisiaj wpadlo mi w rece kilka artykulow na temat skladu chemicznego uzywanych przez nas kosmetykow i wnioski sa zatrwazajace(i tu nie chodzi o kolorowke - ale o zwykla, ba, codzienna pielegnacje: szampony, plyny micelarne, mleczka, zele pod prysznic, kremy nawet te dla kobiet w ci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się