szkodliwy

(11 wyników)
  • szkodliwe są czy jak? wszędzie w przepisach pisza by wydrązyć pestki. Czy 9-miesięczniakowi można dawać pomidory z pestkami? No może głupie pytanie, ale właśnie gotuję mu pomidorową i sie zastanawiam...
  • dzien dobry, drogie mamy, czy prawdą jest że kurczaki szkodzą dla dziecka? Z podsłuchanych opowieści na "mieście" o szkodliwości drobiu dla małych dzieci mam wątpliwości i chciałabym usłyszeć Wasze zdanie na temat. Pozdrawiam Ela
  • Czy podgrzewacie dzieciom jedzenie w mikrofali? Czy to nie jest szkodliwe? I czy można w niej podgrzewać jedzenie w plastikowych naczyniach?
  • Moje dziecko ma słabe wyniki hemoglobiny. Lekarka zaleciła dietę bogato żelazową. Wiem, że najwięcej żelaza jest w wątróbce, zwłaszcza wieprzowej, ale wątroba to także miejsce gdzie odkłada się wiele szkodliwych związków i mam wątpliwości, czy można wątróbkę podawać 13-sto miesięcznemu dziecku. Może ktoś mi doradzi jak jest z tą wątróbką? Z góry dziękuję Pozdrawiam Ola
  • wyczytalam ostatnio ze im dluzej gotuje sie warzywa tym wiecej zawieraja w sobie szkodliwych i niepotrzebnych weglowodanow,to prawda?czesto zdarza mi sie troche za dlugo pogotowac w zupce warzyw, a bo wiecie jak to jest gotuje,w miedzy czasie robie cos innego,synek mi przeszkadza,zacheca do zabawy itp i pozniej niestety zdarza sie ze warzywa sa rozgotowane,czy to oznacza ze traca wiele witamin i mineralow bo zawsze zalazy mi na tym zeby bylo jak najwiecej warzyw za wzgledu na ic...
  • Czy mozna zamrazać zupki w szklanych słoiczkach? Słyszałam kiedys że jakies szkodliwe związki się wydzielają , czy to prawda? Że niby lepiej zamrażać w plastikowych pojemniczkach. To takie plastikowe pojemniczki muszą być jednorazowe, czy wolno je myć , sparzyć i powtórnie wykorzystać?
  • Słyszałam ze nie powinno się podgrzewać dań dziecięcych dziecięcych mikrofalówkach, czy wiecie cos na ten temat?
  • Czy podgrzewacie swoim dziecim jedzenie w kuchence mikrofalowej? Słyszałam, że jest to szkodliwe, choć nie bardzo wiem na czym miałaby polegać ta "szkodliwość". Przecież telewizor, komputer, telefon itp, też emitują jakieś promieniowanie. Chciałabym poznać wasze opinie.
  • ACTIMEL Aspekty, które trzeba mieć na względzie. ACTIMEL dostarcza organizmowi bakterię zwaną L.CASEI. Ta substancia jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuższy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo zapomina, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniżej 14 lat. W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość ...
  • No właśnie jak w tytule.... kompot, w cieście a czy też surowy?
  • Wlasnie???? Nie uzywam go juz raczej w mojej kuchni,przeczytalam,ze jest neurotoksyczny(co to znaczy?)ale dlaczego jest tak niebezpieczny,moze macie jakies konkerty???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się