Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      szkodliwy

szkodliwy

(42 wyniki)
    • Czy solarium w rozsądnych ilościach jest szkodliwe? Myslę o któtkich sesjach 5, potem 10 minutowych. Bacha.
    • Kiedyś przeczytałam na tym forum, że Mineral Oil, czyli Paraffinum Liquidum w kosmetykach to "zapychacz porów". Czy rzeczywście jest taki szkodliwy? Ostatnio kupiłam fajne mleczko Ziaja ogórkowe. Moja koleżanka go używa i ma nieskazitelną cerę. Gorąco go polecała, kupiłam, a tu pat! On zawiera ten Mineral Oil... :( Jaki z tego wniosek??
    • ethylhexyl methoxycinnamate - podobno przenika przez skórę i działa jak hormon... co WY o tym myślicie? od jednego słoiczka nic mi chyba nie będzie? a chodiz mi dokładnie o ten krem: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6556 (jakaś przewrażliwiona się robię)
    • Wiem, że to pochodne ropy naftowej, ale właściwie dlaczego one są takie szkodliwe? I skoro są szkodliwe, to czemu producenci je dodają do kosmetyków? po co są w kosmetykach?
    • Wiem, ze do niektorych kosmetykow dodaje sie czasem w nadmiernej ilosci rozne swinstwa, by sprawic pozorne wrazenie, ze kosmetyk dobrze dziala. Np. do odzywek i szamponow silikony. Teraz przeczytalam o akrylamidzie. Kto zna sie dobrze na chemii, albo zna inne szkodliwe substancje ktore tylko pozornie dzilaja korzystnie. Piszcie co wiece na ten temat
    • Czy wiecie może jakich składników w kosmetykach powinno sie wystrzegać.chodzi mi o takie które moga zatykac pory (np.przy tłustej cerze), działać agresywnie lub wręcz szkodzić? Albo takie które są szeroko reklamowane, a tak naprawdę ich działanie nawilzające, przeciwzmarszczkowe ,odżywcze itp. jest znikome lub wręcz żadne?
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Wczoraj na wieczór wypiłam filiżankę zielonej herbaty o smaku cytrynowym. W nocy się obudziłam bo skóra mnie tak niesamowicie swędziała że nie sposób było wytrzymać, obejrzałam się w lustrze a na plecach wielkie bąble jakby po ugryzieniu osy i to w kilku miejscach,wątpię żeby to był jakiś owad i pogryzł by aż w tylu miejscach. Wypiłam wapno i jakby troszkę lżej się zrobiło. Były to miejsca które św...
    • Nowy płyn do szkieł kontaktowych ReNu MoistuteLoc Bausch& Lomb, JEST BARDZO SZKODLIWY DLA ZDROWIA!!!! Dzwoniłam dziś do Vision Ekspress i pan powiedział i ,że taki płyn trzeba wylać i przyjść do nich z opakowaniem- wymienią go na nowy. 64.34.176.24/mp/
    • ostatnio wiele się słyszy o szkodliwości kwasów owocowych, że przyspieszają starzenie skóry z powodu łuszczenia skóry czy z tego samego powodu należy obawiać się retinoidów?
    • Mam ogromne problemy z suchą skórą w okół oczu. Żaden, ale to żaden najtłuściejszy krem sobie z tym nie radzi. Komfortowo czuję się jedynie po nasmarowaniu, zwłaszcza na noc maściami z dodatkiem nagietku czy wit.a i E, Alantantem itp. Na dzień używam zwykłej wazeliny. Mam zatem pyt-czy może to na dłuższą metę spowodować jakieś szkody? Toksyny w skórze itp?
    • no właśnie, jakie znacie szampony, które zawieraja najmniej tych wszystkich SLS-ów itp. Nie znam sie zbytnio na składach chemicznych szamponów, dlatego prosze o podpowiedź czego unikać
    • Czytalam na jakims forum na internecie,ze Inneov Cellulite oprcz swoich "cudownych" wlasciwosci moze miec takze dosc przykre skutki uboczne. Otoz odnalazlam wypowiedzi kobiet, ktore po uzywaniu tego srodka mialy jakby "dziury" w lydkach. Nie opisaly tego zbyt dobrze,ale podejrzewam,ze w warstwie tluszczu lub miesniach. Dziwne to jakies. Czy ktoras z Was takze miala takie doswiadczenia z tym kosmetykiem? Chcialabym go uzywac,ale obawiam sie jesli rzeczywiscie cos takiego moze wysta...
    • Jest na forum wiele wiadomości o szkodliwości kosmetyków i ich pozytywnym działaniu.A ja dziś w TV słyszałam iż naukowcy wykryli,że Q10 niszczy komórki rakowe.Wprawdzie badania trwają i zanim powstanie lek ma minąć kilka lat.Ale czy nie cieszy to,że mamy ten składnik w kosmetykach?
    • "Uwaga! beta karoten zwiększa ryzyko zachorowania na raka płuc i choroby serca. (w/g najnowszych badań przeprowadzonych niezależnie w Kanadzie, Włoszech i w Finlandii na kilkudziesięciu tysiącach osób.)" optymalni.waw.pl/witaminy.php znasz może te badania? jakich dawek może to dotyczyć? od paru lat codziennie piję po 1 szkl. soku marchwiowego (czasami więcej)... babcia i mama chorują na serce. czy beta-karoten może mi zaszkodzić?
    • Opalanie twarzy w solarium,tak zeby była zbrazowiona i miała jednolity kolor,i nie używanie podkładów ani fluidów,czy nieopalanie twarzy w ogóle i codzienne stosowanie podkładu,fluidu który nada cerze jednolity koloryt.Dodam,ze w obu przypadkach następuje dbałośc o cerę, maseczki, nawilzanie itp.Moim zdaniem mimo wszystko bardziej szkodzi solarium niż podkład..A co Wy o tym myslicie/?
    • AŁUN(13)

Czy ktoś stosował ałun, opłaca się kupić?
    • jest szkodliwa?
    • powiedzcie mi czy slyszalyscie cos na ten temat? mi ktos mowil, ze antyperspiranty zatykaja kanaliki potowe i mozna sie nabawic nieprzyjemnych rzeczy
    • Podobno jedyne skuteczne kremy w walce ze starzeniem skóry to kremy zawierajace retinol, wit. A. Reszta to tylko chwyty reklamowe. Taka jest opinia specjalistów. A ja sobie kupiłam krem EXTREMALE Dermiki z niby-botoxem. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Uzywam dopiero 2 tydzień. Efektów na razie nie widzę. A Wy co tym wszystkim sadzice ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się