Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      szkodliwy

szkodliwy

(17 wyników)
    • Oto co przeczytałam: W niektórych sklepach w Polsce, także szkolnych, pojawiły się cukierki zawierające substancje psychoaktywne. Szkodliwe barwniki użyte do ich produkcji są całkowicie legalne, nie zostały bowiem wymienione w ustawowej tabeli substancji zakazanych - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Chodzi o kilka barwników wchodzących w skład słodyczy, które powodują, że dzieci są pobudzone i rozkojarzone. Swoim działaniem słodycze przypominają zatem dopalacze. [b]Barwniki o właściwośc...
    • Wiadomo, że tył monitoru komputera jest szkodliwy, z tv jest chyba podobnie. Czy agregator z tyłu lodówki moze produkować jakieś szkodliwe dla zdrowia pole? U mnie lodówka stoi tyłem do ściany sąsiadującej z pokojem, czy mozna postawic na tej samej ścianie w pokoju łóżko? Niestety inaczej tego pokoju nie da się zagospodarować, z lodówką też jest kłopot, ale tu mogę coś zmienić. Wiecie coś na ten temat?
    • taki pseudo artykuł www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,80256,7629053,Okulary__Mozna_ich_uniknac.html pewnie sponsorowany czy nie lepiej zamiast iść do sensorka zbadać oczy u okulisty i tam korygować wadę już widzę jak mojemu wcześniakowi poprawi się wzrok od jedzenia marchewki i zniwelowania stresu.
    • Chciałabym się dowiedzieć jak to jest. Moim zdaniem umiarkowana praca na komputerze nie jest chyba szkodliwa. Moja kolezanka twierdzi, że calkowicie odmawiała pracy na komputerze i unikała przebywania w jego otoczeniu.
    • dziecko.onet.pl/58124,0,43,mleko_matki_to_za_malo,1,artykul.html No to sie zacznie,he,he.Zwolenniczki karmienia do 3 r.ż oraz ortodoksyjni wyznawcy jedynej slusznej teorii będą mieli zagwozdkę. Tak to wlasnie jest,jak sie ślepo wierzy w kazdą nowinke.Co rusz sie toerie zmieniają, kolejne pokolenia naukowcow obalaja stare tezy a mlode matki łykją jak pelikany wszytsko z absolutną i niczym niezachwiana wiarą.
    • Herbatę lubię pić z tego samego kubka od lat, na kanapie od zawsze siadam w tym samym miejscu (oczywiście nie ortodoksyjnie); mam od kilku lat nawet ulubiony długopis...;-) A Wy?
    • Pamiętacie wątek pewien o nieznośnych dzieciach w restauracjach? Patrzcie zatem, co nas czeka: wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=6995
    • kupiłam AT 4 peg perego i mam problem - cos w nim okropnie skrzypi - nie sa to koła bo je nasmarowałam. może ktos miał podobny problem i wie o co chodzi? nie chce wózka oddawac do serwisu bo to przynajmniej tydzień bez pojazdu a mały przeciez wychodzi na spacery. bede wdzięczna za pomoc
    • Drogie mamy, Mojego Adasia karmię piersią. Początki były bardzo trudne i wręcz stresujące. Adas nie chciał ssać a ja zostałam nazwana histeryczką zachwianą emocjonalną. No coż....... Wiem jak ważne jest dla każdej kobiety karmienie piersią, jak wpływa na poczucie własnej wartości, ale ta presja jaka panuje w społeczeństwie jest wręcz toksyczna. Znam wiele mam, które nie mogą karmić z wielu przyczyn wręcz wynikających z trudności czysto fizjologicznych: brak lub mała ilość pokarmu, zapalenie...
    • chcialabym nabyc to cudo... Ale jak nie dac sobie wcisnac bubla? Posiadacie? Ile kosztuje taki porzadny? Na jakiej zasadzie to dziala?
    • ...z tym paleniem. Bo co? zapach papierosów jest szkodliwy?? a niby od kiedy? szkodliwy jest DYM papierosowy, nikotyna i substancje smoliste - to, ze jakiś czas po paleniu nadal we włosach pozostaje zapach papierosów to nie znaczy że z włosów się dymi. Autor chyba trochę odpłynął.
    • Hej dziewczyny! Czy słyszałyście coś na temat szkodliwego wpływu niektórych herbatek ziołowych? Ja ostatnio dowiedziałam się ,że mięta jest szkodliwa w ciąży i nie powinno się jej pić.Nie wiem czy ta informacja jest wiarygodna.To samo słyszałam np. o soku z malin. Czy to możliwe? pa pa Diana
    • Komary.(4)

Witam wszystkich. Mam pytanko co zrobić z komarami, czy jest jakaś maść żeby wysmarować 4 misięczne dziecko lub co kolwiek, nawet wypsikać mieszkanie i nie było dla niego szkodliwe. Proszę pomóżcie bo u nas jest ich bardzo dużo i nie wiem co mam robić. A mam wrażenie, że dlatego tak często budzi się w nocy. Pozdrawiam Buba
    • jezeli ani w mojej rodzinie ani w rodzinie męza nie bylo dzieci z wadami genetycznymi ze nasze dziecko bedzie chore???co moze jeszcze miec na to wpływ?
    • Kochane dziewczyny! Bardzo mi sa potrzebnie informacje na temat wplywu urzadzen biurowych - komputer, drukarki - na organizm i na ciaze. Czy zostala jakos okreslona przepisami odleglosc drukarki (jej tylnej strony) od osoby pracujacej? Czy jest to istotne? Gdzie tego szukac? Jezeli wiecie cos na ten temat, bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek wiadomosci. Dziekuje Kaska
    • Wiele już wyczytałam dziwnych historii na temat karmienia piersią na naszym forum. Spotkałam się z opinią, że karmienie naturalne to przejściowa moda, ktoś tam twierdził, że to lenistwo ( z tym się mogę ostatecznie zgodzić bo leniwa jestem i wolę rano wziąść dziecko do łóżka i dać cycka, niż zrywać się i gnać do kuchni by wśród wrzasków małego glodomora przygotowywać butelkę), ale że szkodliwe... przyznam że to mną wstrząsnęło... Podobno chodzi o ołów zawarty w organiźmie czlowiek...
    • Może to jest dla innych banalne lub śmieszne pytanie,ale mam nadzieje ze mi pomozecie.Jak myślicie czy Rajdy przeciw komarom (te elektryczne) są szkodliwe dla niemoląt? nie chce aby się coś stało mojej niuni.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się