Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      szkodliwy

szkodliwy

(9 wyników)
    • Nie jedzcie produktów zawierających pszenicę, ponieważ zawiera gluten, który jest szkodliwy dla uczulonych na niego ludzi.
    • Długie lata sądziłem, że to nieprawda, niestety ostatnie dni wskazują na to, że jednak stosowanie diety wegetariańskiej powoduje urojenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=49788524&a=50019322 manię prześladowczą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=50057590&a=50116294 a także upośledza zdolność do logicznego myślenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=49990623 To oczywiście interpretacja faktów, ale (również oczywiście) "jedynie słuszna interpretacja" bo tak i już ;)
    • zostawilam tu post z pytaniem czy ktos wie jaiego jest pchodzenia. ale widze, ze nikt nic nie wie. a wydawalo mi sie, ze sa tu ludzie wszystko wiedzacy na temat wegetarianizmu i zdrowego odzywiania........
    • mam 16 lat chcialabym zostac wegetarianka... i tu zaczyna sie problem. co jesc? jak dobierac posilki.... czy wegetarianizm jest w 100 % zdrowy? prosze pomozcie
    • "W owocach i warzywach, obok składników odżywczych występują również związki szkodliwe dla zdrowia. Można je podzielić na: * celowo dodane do żywności, * zanieczyszczenia mechaniczne i skażenia chemiczne, * naturalnie występujące w surowcu, * powstające w czasie przetwarzania i przechowywania z naturalnie występujących. Związkami celowo dodawanymi do żywności są dodatki do żywności. Należy tu założyć, że przy ich stosowaniu w dopuszczonych ilościach nie są one szko...
    • Czy zauważyliście u siebie/partnera takie problemy? Nie chodzi o spadek libido, brak ochoty, tylko właśnie o brak/niepełną erekcję mimo podniecenia. Zwłaszcza chodzi mi o długodystansowych (naście lat) wege...
    • Maria Grodecka, matka chrzestna polskiego wegetarianizmu i autorka wielu publikacji na ten temat, twierdzi, że pytanie: czym zastąpić mięso? jest równie absurdalne jak pytanie: czym zastąpić wódkę? :O
    • Po wejsciu Polski do UE banany zdrożeją dwukrotnie. Ale wcale nie musi tak być, jeśli tylko pomożecie! -------------------------------------------------------------------------- W Unii Europejskiej obowiązuje cła zaporowe jedynie na banany i czosnek. W przypadku bananów ma to wspomóc wewnątrzunijnych producentów (Wyspy Kanaryjskie i kolonie francuskie w Ameryce Środkowej będące formalnie w UE). Do Polski importuje się banany z Ameryki Łacińskiej. Dzięki lobbingowi importerów rząd...
    • Włażą tu i robią sobie ubaw. Kurde, czy ja krytukuję wasz sposób jedzenia. A co wam przeszkadza, że ktoś nie je mięsa? CZy tak bardzo denerwuje Cię to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się