Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      szkodliwy

szkodliwy

(13 wyniki)
    • a przy okazji trwały, praktyczny i wygodny - czywiście dla dziecka więc pojemność około 300 ml. Plastikowe - odpadają, aluminiowe???? też niekoniecznie zdrowe. Więc jaki - oczywiście szkło odpada bo się tłucze.
    • Witam Mam pytanko, często w postach przewija się szkodliwość dokarmiania dziecka po skończonym roczku w nocy? Moje słoneczko ma 16 miesięcy, przez 14 mies karmilam ja piersią i w nocy dawałam jej ok 4 razy, po odstawieniu (stopniowo po kolei cyca zastępowałam butelką) teraz karmię ją dwa razy po 240 ml mleka z butli (ok 1 i 5 w nocy). chciałam się dowiedzieć czy to rzeczywiście bardzo niezdrowe? podobno w nocy przewód pokarmowy musi odpocząć i wpływa o na zdrowie maluszka (tak ...
    • Właśnie przeczytałam na forum dot. alergii o rzekomym szkodliwym działaniu mikrofalówki.Mieszanek mlecznych nie podgrzewam w niej, ale używam mikrofalówki do rozmrażania zupek i in. Może mamy na Alergiach są przeczulone? Ale jak w takim razie przygotowywać obiadki dla 10-12 mies. dziecka? Ja od dawna gotuję raz na kilka dni zupki, drugie dania i zamrażam, potem w miarę potrzeby rozmrażam w mikrofalówce zupkę i np. trochę brokuła, mięsko na drugie danie. Jak inaczej miałabym pod...
    • omega 3(10)

Zaintrygował mnie wątek o tranie. Wyczytałam że ten tran wcale nie jest taki zdrowy przez to przyswajanie przez niektóre ryby tych szkodliwych-na dłuższą metę-związków. Powiedzcie mi bo ze względu na dobro mojego dziecka zaczęłam podawać małej tran mollers w postaci rybek. Wcina go od początku października. Ale jeśli to ecale nie jest takie zdrowe to może się wycofać. A może przerzucić się na omega 3 pochodzenia roślinnego? Co jest lepsze? Wytłumaczcie mi proszę o co w tym chodzi-ale t...
    • Witam, mam jedno pytanie. Jak nasz Igorek leży na kanapie to żona mi zakazuje podchodzić do niego "od tyłu" a więc by syn na moją twarz patrzył "do góry nogami". Twierdzi że później dziecko będzie miało problem ze wzrokiem. Właściwie to cała rodzina i sąsiedzi tak twierdzą. Czy to prawda? Chodzi mi o konkretne badania, bo znając życie takie "mądrości ludowe" istnieją, mi chodzi o to czy ktoś to weryfikował czy tylko "wszyscy to wiedzą" a tak naprawdę nie ma na to badań. Tata Igorka
    • czy ogladanie kasiazeczki po ciemku jest rownie szkodliwe dla oczu co czytanie po ciemku? moze komus wydac sie to smieszne, ale zaczynam sie niepokoic i nie wiem co o tym sadzic. nasza dwuletnia corka od jakiegos czasu do lozka bierze sobie ksiazeczki i przeglada je sobie. na ogol zasypia po godzinie z ksiazka na nosie. w pokoju szybko robi sie ciemno wiec zbyt duzo swiatla potem nie ma. mala spi od pocztku przy zgaszonym swietle. podejrzewam, ze gdyby miala zapalone swiatlo, wo...
    • Witam. Jestem w 14/15 tyg. ciazy. Chcialam spytac czy usg nie jest szkodliwe. Gdyz ja mialam je ju robione cztery razy ale nie dlatego ze cos jest nie tak. Wydaje mi sie ze poprostu lekarzowi jest wygodniej je zrobic niz mnie zbadac. A z tego co mi mowia rozne "ciocie" to moze byc szkodliwe. Wiec jak to w koncu jest ?!? Pozdrawiam :))
    • Trzyipółmiesięczny Maksio w zeszłym tygodniu opanował technikę przewracania się z pleców na brzuszek i tak mu się to spodobało, że odłożony na chwilkę na matę od razu robi myk! i już leży na brzuszku. Biedaczek, ciągle tylko zapomina, że nie znosi leżeć na brzuchu i od razu oderza w ryk
    • U tesciow jest kot,ktory jak sie okazalo ma robaki.Jeszcze nie wiadomo jakie.Moja coreczka bawila sie z nim ,glaskala. Czy mogla sie nie zarazic? Czy powinnam jej zrobic badanie na pasozyty i czy wyjdzie tak od razu? Czy podaje sie lekarstwa na pasozyt na wszelki wypadek ,zapobiegawczo? Czy kocie pasozyty moga byc bardzo niebezpieczne dla 2 letniego dziecka?
    • czy raid (taki do gniazdka) moze byc wlaczony w pokoju gdzie spi dzicko? (nie zabardzo sie orietuje czy wydostajaca sie z niego substancja nie zagraza dziecku)
    • fluor(4)

Czy podawać dziecku w wieku 15 m-cy fluor. Podobno w Szwecji stwierdzono że jest to zbędne a wręcz szkodliwe. W Niemczech podaje się go obligatoryjnie od urodzenia. Mój lekarz nie zaproponował mi podawania fluoru. Czy powinnam się tego domagać?
    • Witam! Grzejecie waszym dzieciom jedzenie w mikrofalówkach? Ja tak i uważam, że to nie niszczy wartości jedzenia, ale spotkałam się już z dezaprobatą i zarzutami, że daję dziecku niewartościowe jedzenie, a nawet szkodliwe. Na wszelkich daniach dla dzieciaków piszą że można odgrzewać w mikrofalówce, ale sama już nie wiem...
    • Piszę, aby się pochwalić tym że moja córcia od trzech dni daje sobie umyć ząbki! A to za sprawą (jak mi się wydaje) żelu do mycia ząbków DENTICA Junior bez fluoru. Co prawda, producent na swojej stronie (bo na opakowaniu niestety nie) napisał, że jest on przeznaczony dla dzieci od 2 roku, ale nakładam dosłownie milimetrową warstwę. Co sądzicie o myciu ząbków tak małemu dziecku (14,5 m-ca) tym żelem? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się