Dodaj do ulubionych

EasyJet - waga bagażu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 22:31
Lecę po raz piewszy całą rodziną. Mam potwierdzenia rezerwacji
wydrukowane z Internetu.
Lecą 2 os. dorosłe + 2 dzieci (taka sama cena). Na potwierdzeniu mam
napisane: "4 pasażerów może odprawić łącznie 3 szt. bagażu
rejestrowanego... waga... nie moż przekroczyć 80 kg", a zdrugiej
strony " zawarty w tej rezerwacji standardowy bagaż rejestrowany ...
nie może ważyć więcej niż 20 kg łącznie".
Niby po polsku, ale i tak nie rozumiem :(
Ile w końcu te walizy magą ważyć? Pomocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: baca Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:26
      dobre pytanie mam ten sam problem ,podbijam wątek
    • ja-agniecha Re: EasyJet - waga bagażu 14.07.09, 19:20
      kochani, na pewno ktoś się orientuje w temacie,
      jestem w tej samej sytuacji :(
      • Gość: gość Re: EasyJet - waga bagażu IP: 213.156.119.* 20.07.09, 09:53
        każdy pasażer może zabrać 20 kilo bagażu. Tak wiec w przypadku kiedy podróżują 4
        osoby, maksymalna waga bagażu to 80 kilo. I te 80 kilo możecie zabrać w 3
        walizkach. Aha i jeszcze jedno, przy pakowaniu pilnuj żeby żadna z walizek nie
        ważyła wiecej niż 32kilo (bo odmówią przyjęcia bagażu).
        • Gość: www Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.09, 23:48
          ciekawe przeliczenie 80/3=32 - NOWA MATEMATYKA??
          • imw ciekawa logika 26.07.09, 06:49
            Gość portalu: www napisał(a):

> ciekawe przeliczenie 80/3=32 - NOWA MATEMATYKA??

gdzie masz powiedziane, że wszystkie sztuki bagażu mają mieć taką samą wagę?

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg...

easyjet: Maksymalna dopuszczalna waga jednej sztuki bagazu rejestrowanego wynosi 32kg. Bagaz przekraczajacy podany limit wagi nie zostanie przyjety do przewozu.
    • Gość: eee Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.ramtel.pl 26.07.09, 11:51
      A ile sztuk bagażu wykupiłaś? Możesz wziąć tyle sztuk, ile wykupiłaś, łączna
      masa nie może przekraczać liczby sztuk razy 20 kg. Jedna sztuka nie może ważyć
      więcej niż 32 kg.

Podejrzane jest to, że piszesz: "4 pasażerów może odprawić łącznie 3 szt" - to
      znaczy że dla jednej osoby nie kupowałaś bagażu?
      Jeśli trzy osoby to powinno być "waga... nie może przekroczyć 60 kg", a jeśli
      jest 80kg to świadczy, że jednak wykupiłaś cztery bagaże...
      • Gość: jajaja Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.icpnet.pl 26.07.09, 20:58
        Pasażer ma prawo wyboru co do ilości bagażu wiec bardzo możliwe jest ze byly
        wybrane 3 sztuki dla 4 pasazerow. a 20 kilogramow dozwolonych jest na pasazera a
        nie na bagaz. Dlatego tez przy czterech pasazerach i trzech torbach nadal
        mozecie miec do 80 kilogramow - jak to rozplanujecie to juz wasza broszka -
        byleby torba nie przekroczyla 32 kg. Wiec moze byc tak, ze torba numer 1 wazy 32
        kg, torba numer 2 - 20 a trzecia juz wtedy - moze wazyc do 28 kg. Wiec sa trzy
        torby, 80 kg wykorzystane i wszystko jest SI, jasne?
    • Gość: edyta Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 12:21
      dzięki za odpowiedzi
      • Gość: Luq Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.8-4.cable.virginm.net 17.12.13, 02:30
        A jesli mam wykupione po 20kg na 2 osoby oraz bagaze podreczne - walizki sa zaladowane maksymalnie, czy waga bagazu podrecznego jest sumowana z waga bagazu rejestrowanego? W sensie czy bagaz rejestrowany+podreczny moga miec lacznie 20kg czy moze tylko rejestrowany 20kg a podreczny dodatkowo byleby tylko miescil sie w wymiarach i mozna bylo go podniesc bez pomocy?
        • Gość: ameba Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 10:17

Pasazerowie który nie rozumieją instrukcji linii lotniczych powinni jezdzic koleja.
          • Gość: Krzycho Re: EasyJet - waga bagażu IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.08.14, 15:56
            to idz na pociąg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka