Dodaj do ulubionych

wizzair-laptop

04.10.12, 11:54
mam pytanie odnośnie laptopa w bagażu podręcznym.
na stronie wizzair.com jest info ,że laptopa nie można przewozić w bagażu podręcznym.
tzn ,że muszę mieć na laptopa osobną walizkę ( i oczywiście extra płatną) ? jakiś nonsens jak dla mnie.... a Wy jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rachela Re: wizzair-laptop IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.12, 12:18
      Gdzie to jest napisane, bo ja nie widzę?

" Każdy pasażer może przewieźć:
      Bezpłatnie jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg " - i to jest ten mały bagaż podręczny.

Spakuj sobie do jednej torby wszystko w ramach rozmiarówki i heja.

• viggo1977 Re: wizzair-laptop 04.10.12, 12:21
        niestety nie da się :(

"Czy w bagażu podręcznym można przewozić laptopa?

Niestety, nie. Na pokład można wnieść tylko jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg. "

taka informacja jest w FAQ na stronie wizzair.com
        • Gość: Rachela Re: wizzair-laptop IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.12, 12:51
          Chodzi o dodatkową torbę "na laptopa". Przecież w bagażu nadawanym nie można mieć rzeczy wartościowych, więc laptop zabierasz ze sobą do kabiny np. w torbie na laptopa (ale wtedy już nic więcej przy sobie nie masz).

Bez przesady, kto to widział, żeby laptopa nie można było zabierać na pokład!

• Gość: Rachela Re: wizzair-laptop IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.12, 12:54
            Acha, zawsze możesz założyć laptopa na siebie. To jeszcze nie jest zakazane :) Co prawda przypadek z Ryana, ale wart naśladowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka