tak na

(16 wyników)
  • ...chciałam Wam napisać że jestem w ciąży pomimo wysokiego fsh raz było 20 raz 18 generalnie skaczące. Ciąża naturalna niczym nie wspomagana po prostu odpusciłam i bach zaszłam wczesniej starałam sie prawie rok. Gin z Bociana po obejrzeniu moich badań hormonalnych powiedział że nie widzi szans na ciąze nat tylko z in vitro. To dopiero 6 tydzień ale mam nadzieje że wszystko skończy się pozytywnie. Także dziewczyny wysokie fsh to nie wyrok w koncu mozna trafić ładną komórkę. Aha m...
  • wczoraj rano koło 9 dostałam pregnyl. Gdy kładłam się spać koło 11 zaczął mnie przez krótką chwilę boleć prawy jajnik, tam gdzie mam pęcherzyk. I tak sobie myślę, czy on już mógł pęknąć tak szybko? Skoro wczoraj w nocy pękł, to do kiedy mniej więcej sobie jeszcz "pożyje" ?
  • HSG (6)

Witam wybieram się niebawem na HSG czy możecie mi napisać coś na ten temat??
  • Witam, ponieważ na przyszły cykl będziemy planować inseminację, bardzo Was proszę powiedzcie, jak wyglądało u Was przygotowanie do inseminacji w przypadku, gdy kobieta nie ma większych problemów z owulacją, a inseminację robi się ze względu na słabe nasienie partnera. -Kiedy mam się zgłosić do lekarza i rozpocząć z nim przygotowania? Na czym polegają te przygotowania - czy jest to tylko monitoring USG, żeby wyczekać właściwy moment, kiedy nastąpi owulacja? -Czy kobieta powinna br...
  • Tak na chłopski rozum-co ze cos mikro..to wyczytałam,ale czy isci jest pewniejsze -czy in vitro.Kiedy się podjąć?Myślę "pomóc" naturze, bo kazdy kolejny gin kaze zaczynac od badań, żaden nie daje tabletek-bo wszystko ok-na wykresie temp.Ja nie mam sluzu płodnego(sprawidziłam-tylko bialy mleczny w dni płodne) i nie mam już pomysłów co robić.
  • Jak w temacie. Może to być forma antykoncepcji "męskiej". Czy są jakieś sposoby aby zmniejszyć ilość i żywotność plemników?
  • od 9 miesiecy lecze sie w Novum i zaczynam powoli watpic w ich profesjonalizm, ale moze dzisiaj nie jest moj dzien. Do czasu jak zaczelam sie u nich leczyc cykle mialam rowno 35 dniowe. Teraz odkad jestem w Novum, po wynikach badan (hiperprolaktynemia) mam cykle od 24 do 45 dni. W tamtym cyklu mialam robione hsg, ktore wykazalo srednio drozne jajowody (udroznione troche przez kontrast) i dali mi skierowanie na histeroskopie na przyszly cykl. Spodziewalam sie okresu w lipcu a tu ma...
  • poniewaz test juz wyszedl wyrazniejszy ja sie osmiele gratulowac i koniec. Tobie pewnie ciezko uwierzyc, ze to juz.....ale uwierzysz. zobaczysz jak szybko!:) jesli sie myle to niech mnie ges kopnie! buziaki, duzo spokoju na cala ciaze, porodu jak marzenie ( zeby bolalo jak najmniej)no i blizniat zdrowych:))))) czekam az odbierzesz ta bete i wejdziesz na forum ciazowe. nie bedziesz tam sama po inv!:)
  • czy jak sie bierze gonal i w ogóle hormony to czy można iść tak na króciutko do solarium? Tak na 5 minutek?
  • Witam, W tym cyklu postanowiłam wziąć duphaston więc lekarz powiedział żeby wziąc go w I dniu wyższej temeperatury i tak też zrobiłam - było to wczoraj bo temp wzrosła do 36,9, był śluź i czułam jajniki (nie robiłam monitoringu) ale dziś temp. 37,0 więc zakładam, ze było jajeczkowanie! Problem jednak w tym, że seks był we wtorek wieczorem, w środę nie mieliśmy z mężem sił (dosłownie, ale nie ze względu na seks wcześniejszy, nie, nie! poprostu byliśmy zmęczeni) a temp. wzrosłą w...
  • Moje Drogie, w końcu się przełamałam i zrobiłam dwa badania w 3dc(zalecone półtora roku temu, ale liczyłam na cud). Oto wyniki: FSH - 5,8 mUI/ml, LH - 2,7 mUI/ml. Nie biorę żadnych leków. Oświećcie mnie, czy sa dobre, czy złe. Usiłowałam w różnych miejscach w necie czytać na temat norm, ale nic nie rozumiem (ogromne są przedziały). Proszę!!! Kasia
  • Czesc! Sprawa jest powazna i sie boje co bedzie dalej... moj maz ma tylko 10% ruchliwych plemnikow . lekarz zalecil nam za 3 tygodnie przeprowadzic inseminacje, czyli wstrzykniecie do pochwy bezposrednio plemnikow, ktore wczesniej wyselekcjonuje, czyli te najlepsze. Czy ktoras z Was to miala?jakie sa szanse na powodzenie tego zabiegu?
  • Witam Forumowiczki uprzedzam ze mam 3000 pytan ;-))) ale do rzeczy: mialam 3 monitorowane i stymulowane cykle - okazalo sie ze nie pekaja mi same pecherzyki. Ostatnio gin stwierdzil, ze cykl udalo nam sie wyregulowac (clo, pegnyl, luteina) w zwiazku z czym mam stosowac te leki przez nastepne 3 cykle i jesli nie bedzie efektow zglosic sie w 4...Niestety dopiero teraz (zawsze po czasie:-( zrodzily sie we mnie watpliwosci: skoro nie mam monitoringu to skad mam wiedziec kiedy po...
  • czy ktoras z was tak miala? zastanawiam sie, czy to nie za duzo szczescia naraz, ale lekarz namawia, bo mowi, ze to wieksza szansa na zajscie w ciaze. do tej pory myslalam o naturalnym staraniu sie w cyklu z hsg, a tu taka nowosc - IUI (I w zyciu) i mam dylemat...
  • Cześć dziewczyny mam pytanie czy można laboratoryjnie potwierdzić ,że owu była jeśli tak to co zbadać i kiedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się