Forum Turystyka Turystyczne Porady
ZMIEŃ
      tunezja

tunezja

(11 wyników)
    • Wybieramy się na dwa tygodnie we wrześniu (jaka tam panuje wtedy temp.??), zalezy nam na : -ładnej czystej plaży, fajnych widokach -atrakcjach przy wodzie-animacje, ew. nurkowanie, ładna woda -rozrywkach - dyskoteka, wycieczki, możliwość zwiedzania, oglądania na własną ręke iinnych tego typu sprawach -czystości, braku robactwa -bezpieczeństwie Jakie hotele, regiony (Turcji, Tunezji) polecacie??
    • Jadę z rodziną na 7 dni do Tunezji (Sousse) co w ciągu tych dni proponujecie mi zobaczyć ?
    • Prosze o porade w sprawie stroju i zachowan, jakie panuja w Tunezji. Mam zamiar wybrac sie tam na urlop i zastanawiam sie, czy europejskie kobiety nie sa tam w jakis nieprzyjemny sposob zaczepiane. to co juz wyczytalam, to stroj za kolanko i zaslaniajacy ramionao bowiazkowo, ale na plazach tez? Czy zachowanie tubylcow nie jest nachalne? Slyszalam, tez, ze bliskie kotakty z powiedzmy partnerem na ulicy tez sa niemile widziane. Nie mam tu na mysli jakis bardzo intymnych kontaktow w miejsc...
    • Gdzie i jakie w Tunezji wybrać dla całej rodziny, aby być w stu procentach usatysfakcjonowany, jeśli chodzi o czystość obiektu? Czy standard hoteli bardzo różni się od polskich realiów?
    • W pazdzirniku wybieram sie do Tunezji chcialabym dowiedziec sie jaka jest tam o tej porze roku temp.Cowarto zobaczyc , a na co uwazac ? Czy mozna placic waluta ? Bede wdzieczna za kazda informacje. Mariola
    • Safari… wstęp Safari to dla wielu osób najważniejsze dni spędzone w czasie wizyty w Tunezji. Wycieczka jest cudowna, choć męcząca, bo trwająca co najmniej dwa dni. Mało jest na niej chwil wytchnienia, bo niemal cały czas coś się dzieje. I nie jest tu ważne, czy dzieje się za oknem autokaru czy też sami podziwiamy kolejny punkt programu lub uczestniczymy w emocjonującej przejażdżce. Oczy trzeba mieć cały czas szeroko otwarte, bo jeśli ktoś chce zobaczyć prawdziwszą (celowo nie nap...
    • Wodę mineralną w Tunezji możemy kupić niemal wszędzie. Za butelkę zapłacimy ok.200-400 milimów. Popularne marki to: Marwa, Safia, Cristaline, Main. Powinno się zawsze mieć przy sobie butelkę wody, nie zapominajmy, że to afrykański kraj. Woda w kranach nadaje się do picia, ale u nieprzyzwyczajonych do tamtejszych bakterii turystów może wywołać rozstrój żołądka. Dlatego najlepiej pić wodę tylko z butelek ( także myć nią zęby).
    • Aby ustrzec się chorób żołądka w Tunezji i innych krajach Arabskich (tzw "zemsty faraona") - wystarczy na 2 tygodnie przed wylotem do Tunezji przyjmować codziennie Lacidofil 1 kapsułkę rano i wieczorem lub inne leki z tej grupy ( np. Trilac). Mozna też lub zamiast leku pić codziennie rano na czczo Actimel. Wypróbowałam osobiście. Pozdrawiam.
    • Jadę pierwszy raz z dziecmi (troje) tak daleko na wakacje, na 2 tygodnie (przełom sierpnia i września) z Scan Holiday wraz opcją z FUN SCAN, ALL Inklusiv. Czy jesteście zadowoleni z pobytu tam? 1. Co mam zabrać ze sobą? 2. Jaka jest tam żywność? 3. Ile mniej więcej pieniędzy muszę zabrać ze sobą i jaką walutę ? 4. Co mam zabrać niezbędnego ze sobą (np. ręczniki?) 5. Cy można tam gdzieś niedaleko pojechac z dziećmi do jakiegoś Parku wodnego? 6. Czy animatorki spełniają swoją fun...
    • Wybieram się do Egiptu i chciałabym kupić tę skamieniałość,poradżcie gdzie ją mogę dostać?Na bazarach,czy w sklepach?
    • Chce pojechac w pazdzierniku ,gdzies gdzie jest cieplo.prosze o porady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się