adi_36 30.09.05, 09:02 Chce sie rozwiesc ,rozwod bez orzekania o winie ,jestem bez pracy czy wobec tego sad moze przyznac opieke nad dziecmi mezowi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvinna1 Re: PYTANKO 30.09.05, 09:16 Nie jestem specjalista, ale wydaje mi sie ze wazniejsze niz Twoja praca jest, co jest powodem rozwodu, jakimi rodzicami jesteście i z kim byloby lepiej dzieciom. Zazwyczaj w Polsce dzieci pozostają przy matce. Sąd może również nie udzielic rozwodu jesli uzna, ze ze tak bedzie lepiej dla nich. To tyle co ja wiem. Odpowiedz Link
arek-zabki Re: PYTANKO 30.09.05, 12:58 Jest wiele czynników. Ale sąd przyzna opiekę nad dziećmi Tobie. Ojcu nakarze płacić na nie alimenty. A jeżeli uzna że nie pracujesz bo musisz się nimi zajmować, przyzna alimenty i dla ćiebie. Odpowiedz Link
tricolour A skąd ta pewność? 01.10.05, 12:15 Po jednym zdaniu, z którego mało wynika, wydajesz wyrok? Odpowiedz Link
akacjax Re: PYTANKO 01.10.05, 14:03 Sąd może również nie udzielić rozwodu jeżeli miałoby ucierpieć dobro małoletnich dzieci. Kto dostanie opiekę zależy również od powodów rozwodu, od wieku dzieci, badań psychologicznych lub wywiadu (kuratorski lub świadkowie). Odpowiedz Link