weekend

(69 wyników)
  • Słuchajcie, jak to jest z kontaktami ojca z dziecka? Mój papierowy bierze malutką, kiedy ma czas, tzn. dzwoni godzinę wczesniej, że ją zabiera. Nie chcę utrudniać tego, bo wkońcu to jej ojciec, ale czasami muszę całe plany zmieniać. Generalnie zabiera ja dwa razy w tygodniu na 4 godziny. Męczy mnie ostatnio o to, żeby mógł ją zabierać na weekend od piątku do niedzieli na noc, ja nie jestem zwolenniczką tego pomyłsu, bo malutka ma 2,5 roku i chyba jest jeszcze trochę mała na tak...
  • Co robicie z dziećmi w taką pogode? My jestesmy chore wiec siedzimy w domku- nudno i smutno:-( Ale zlapalam dola, jeszcze ta pogoda. Jak wyzdrowieje i bede miala wolne ide z mała na Shrek'a 3 i na kulki i na pizze :-) ale ten caly weekend w domu:-(
  • witam moj prawie byly poinformowal mnie tydz temu, ze wyjezdza na dlugi weekend, wiec ja tez sobie go zaplanowalam. A tu nagle w sobote okazuje sie ze z jego planow nici i chce przyjechac do dziecka w dlugi weekend. Sam ustalil ze bedzie przyjezdzac w kazda sobote i niedziele (sad okresli widzenia 10.05) ,a z racji tego ze ja w sobote ide na slub kolezanki (tez samodzielnej mamy:) wiec odwiedzin w ten dzien nie bedzie. Wymaga ode mnie zebym zmienila plany bo inaczej podniesie to w sadzi...
  • Po pierwsze, w weekend jakby mniej mam na samodzielnej, więc całą sobotę nie mam z kim pogadać a wyjść z domu też nie bardzo bo czekam z obiadkiem;) A po drugie... Po pierwsze chyba starczy:) Mam pytanko, czy wy też przed okresem macie brzuszek jak w ciąży?:( I jeszcze czy przed ciążami miałyście bóle a teraz przeszły, czy jak umnie, na odwrót?:(:( A tak w ogóle to jestem za przyznaniem Nobla osobie, która wymysliła No-spę:) I jeszcze juz na sam koniec dodam, że chciał...
  • Mam pytanie, na dniach będę rodzić. Nie jestem z ojcem dziecka z własnego wyboru (rozstaliśmy się po 2,5 roku) zanim okazało sie że jestem w ciąży. Nie chcę utrudniać mu widzeń z dzieckiem bo zależy mi aby dziecko miało kontakt z ojcem. Ale mój były zachowuje się jak idiota. Nie wiedziałam ze on jest taki nieodpowiedzialny. Cała ciążę nie interesował się zdrowiem dziecka, ale wydzwaniał i groził że mi dziecko odbierze itp. Ostatnio stwierdził że zaząda aby dziecko wszystkie weeken...
  • Jestem 34 letnią mamą 7letniej dziewczynki. Córeczkę wychowuję sama. Niestety moi znajomi, to pary bezdzietne lub z malutkimi dzieciątkami. Bardzo chciałabym poznać samotną mamę, z córeczką (mniej więcej) w wieku mojej córeczki do wspólnie spędzanych weekendów. Mieszkamy na Ochocie ale nie mamy żadnych preferencji co do miejsca zamieszkania naszych nowych koleżanek ważne, żeby była to Warszawa lub jej okolice:)
  • Wpadł mi do głowy pomysł, by zorganizować małą "wyprawę rowerowo-samochodową" w czasie majowego długiego weekendu, o ile pogoda dopisze. Nie mam żadnego sprecyzowanego kierunku ani planu, ale poszukuję chętnych mam z pociechami w wieku 6-10 lat (około)z woj. podlaskiego, które chciałyby dołączyć do mnie i mojej kuzynki (też z pociechą). W grę mogłoby wchodzić wspólne wynajęcie np. domku nad jez. lub rzeką. Każdy pomysł MILE WIDZIANY pozdrawiam serdecznie wszystkich
  • napsizcie wreszcie cos fajnego, nasze życie to nie tylko problemy, smutki i użalanie się nad sobą. dlaczego nikt nie pisze o rzeczach fajnych!! o tym, ze weekend, słoneczko, prznajmniej u mnie, ze można grilla zrobic, pójść na spacer, spokojne zakupy, a dziećmi do kina, albo jak ja teraz(dzieci u taty) spokojnie na konie i basen. że mamy fajowych znajomych na plotki i na powaznie, ze rosną nam wspaniałe dzieci, ze nasi ex. to nie tylko ostatnie dranie,ale trafiają się tez tacy ni...
  • Hej Wybaczcie, ze znów zawiadamiam o spotkaniu na kilka dni przed. Zapewniam jednak wszystkie emamy ( a mam świadków!!!), że było ono planowane od tygodni, tylko nie mogłam powiadomić ogólu ze względu na moje odcięcie od netu. Przy okazji- znów mam do niego dostęp. Do rzeczy- spotkanie odbędzie się w moim domu w piatek lub sobotę (ale raczej w sobotę). Będzie tzw. stały skład, ale bardzo bysmy chciały go powiększyć- zapraszam serdecznie. Do dziela, stoleczne samodzielne! Rosa aha- w sprawie s...
  • Ja mnialam ochote pojechac z moim synkiem na lody, ale tatus zarazerwowal sobie weekendy- kazdy. Siedze w domu i sie nudze...
  • Mąż na podstawie postanowienia sądu o zabezpieczeniu kontaktów na czas postępowania sądowego wziął ode mnie dziecko na weekend. Miał oddać córkę (21 miesięcy)wczoraj o 18.00. Nie oddał. Nie wiem, gdzie jest córka i nie wiem, z kim jest (mąż twierdzi, że to teściowa ją zabrała "na Wakacje"). Zgłosiłam zaraz sprawę na policję. Nie przejęli się. Kazali przyjść jeszcze dzisiaj jeśli mąż nie odda i zgłosić uprowadzenie. Zaraz jak otworzą sąd złożę zawiadomienie o niewykonaniu postanowieni...
  • chcę pokazać dziecku góry szlaki, schroniska jadę z 6-letnim synkiem w piątek po południu samochodem z Wawy w góry (jakie to jeszcze do ustalenia), może Tatry, może Szczawnica jak już dojedziemy zamierzam z plecakiem na plecach dojść do jakiegoś schroniska, zainstalować się tam i potem robić sobie krótsze lub dłuższe wycieczki jeżeli masz dziecko w podobnym wieku i chcesz się przyłączyć - zapraszam
  • Co robicie? My z małą wypad do kumpeli , kilkadziesiat kilometrów .Będzie babskie gadanie bez końca,przy dobrym winku , młode się wyszaleją a najważniejsze,że nie będziemy tkwić w weekend w domu :).Po południu pakujemy się w autko i smigamy).
  • Po 2 latach od rozwodu pora ustalic sadownie widzenia, ktore odbywaly sie do tej pory w oparciu za porozumienie sporzadzone 2 lata temu ... widzenia do tej pory odbywaly sie co weekend, ojciec dziecka zabieral go w piatek i odwozil w niedziele. przez 2 lata sytuacja ulegla zmianie, ja ponownie wyszlam za maz i chcialam zmienic sposob spedzania weekendow syna. nie ma mowy o porozumieniu - ojciec dziecka upiera sie przy swoim, kazdy weekend syna w domu to "akt jego dobrej woli" lub brak czasu ...
  • Coraz częściej pojawiają się pytania dotyczące kontaktów, coraz więcej jest takich wniosków ze strony głównych opiekunów, którzy chcą mieć jasność co do kontaktów - kiedyś z takimi wnioskami występowali ci, którzy o kontakt zabiegali. Zakładam, że sprawy takie zakładane są w sytuacjach, kiedy rodzice się nie dogadują, więc wniosek (a co za tym idzie postanowienie) powinny być maksymalnie dokładne, żeby w razie egzekucji nie było żadnych niedomówień. Pamiętajcie, że sąd nie może wychodzić poza...
  • Drogie Samodzielne... w końcu po wielu bojach mój wspaniały eks zabrał dziecko na "weekend"... już we czwartek usłyszałam, że w piątek dziecka jednak nie weźmie bo ma imprezę... dodatkowo w sobotę też może dopiero od 12.00, bo musi się wyspać po... heh... super... wyszło na to, że to ja zawiozłam mu dziecko rano o 8.00, bo stwierdził, że nie będzie tachał do siebie zabawek, a nie ma żadnych u siebie i mały nie będzie miał się czym bawić... super...! Wieczorem w sobotę już dzwoni...
  • witam, mam pytanie - jak sie ustala kontakty w sytuacji, gdy ktos pracuje nieregualrnie? (na 2 zmiany, rowniez w weekendy), do tego czasem wyjazdy sluzbowe? co napisac w pozwie? ze np dzieci beda zabierane w 2 dni tygodnia popoludniami, ale nie okreslac ktore to dni maja byc? i weekendy ale nie podawac dokladnych dni weekendu? pomozcie prosze bo nie mam pomyslu ;)
  • Witajcie. Mieszkamy jeszcze z M w jednym domu, ale Sąd mi jako matce przyznał opiekę nad dziećmi tylko,że w postanowieniu mam, miejscem zamieszkania jeszcze ma być nasz dom. M ma wyznaczone 2 weekendy w miesiącu, zresztą widzi dzieci codziennie. Ale nie daje mi żyć, codziennie mówi mi,ze utrudniam mu kontakt z dziećmi,że wracam z nimi kiedy chcę. Jak wyjeżdżam w piątek po szkole np do swoich rodziców na weekend, to zaraz dostaję sms-a od M, dlaczego dzieci nie ma w domu itp. Cią...
  • dziewczyny, jak myslicie czy dobrze zrobilam bo mam juz metlik w glowie. Otoz, jak pisalam wczesniej moi tescie (nie byli:-)dosc czesto chca sie widziec z A., dzwonia, pytaja co slychac. Dzis tesciowa zadzwonila ze chcialaby wziac A. na weekend i pojechac z nim do Bialegostoku na wesele, glownie po to by sie spotkac z rodzina.I wszystko ladnie, pieknie tylko ja mam pewne obawy co do samej podrozy autem. Zarowno tesc i tesciowa to ludzie starsi. Tesc ma 75 lat.Przewaznie to on pr...
  • Witam wszystkie mamy. Nie pisałam chyba nic na tym forum, jedynie podczytuję. Jestem mamą 10-miesięcznego Kuby. Od ojca dziecka odeszłam będąc w 8 m-cu ciązy. A tutuś jest dość specyficzny... I mam raczej inny problem niż większość tutejszych mam. On mianowicie on uparcie twierdzi, że nie pozwałam mu się z dzieckiem spotykać, rozpowiada wśród swoich (i moich) znajomych jaka ja jestem okropna ohh ahhh blablabla. A sytucja wygląda tak, że krótko po urodzeniu syna ustaliliśmy konkretne dni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna