weterynaria

(11 wyników)
  • Sinfonia Varsovia oraz Kolektyw „LeciEm na Grochów” zapraszają na debatę „Sinfonia na Grochowie” Dyskusja z udziałem Janusza Marynowskiego, dyrektora naczelnego Sinfonii Varsovia oraz przedstawicieli władz miasta i organizacji pozarządowych, działających na Pradze-Południe, poświęcona będzie planom zagospodarowania kompleksu dawnego Instytut Weterynarii, społecznym oczekiwaniom dotyczącym wykorzystania jednego z najcenniejszych zabytków prawobrzeżnej...
  • Kolektyw Leciem na Grochów zaprasza: WETERYNARIA W KADRACH niedziela, 14 czerwca, godz. 16, klubokawiarnia Legalna, Terespolska 4, wstęp wolny Pokaz fragmentów filmów kręconych w dawnym Instytucie Weterynaryjnym przy ul. Grochowskiej (m.in. odcinek serialu "07 zgłoś się") oraz archiwalnych zdjęć dokumentujących stuletnią działalność placówki. Przy okazji prośba o podpowiedź: czy pamiętacie jakieś filmy kręcone w d. Weterynarii?
  • Witam, takie male info dla wiadomości - Instytut Weterynarii przy Grochowskiej 272 ma szanse stac się centrum akademickim na Pradze Południe ... Wiecej info pod linkami : wshifm.edu.pl/x.php/1,7/Aktualnosci.html wshifm.edu.pl/repository/files/WSHiFM_Grochowska_272.pdf Ciekawe jak bedzie z realizacją... Pzdr.
  • Dokładnie rok temu, kiedy Miasto szukało siedziby dla Sinfonia Varsovia, Stowarzyszenie Creo wystapiło z pomysłem sprowadzenia tej orkiestry do zabytkowego Instytutu Weterynarii na Grochowie. Burmistrz Grzegrzółka obiecał się tym zająć. Widać skutecznie. Gratulujemy Panie Burnmistrzu! To wspaniała wiadomość dla naszej Dzielnicy. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,5875710,Muzyka_zamiast_weterynarii.html Muzyka zamiast weterynarii Anna S. Dębowska 2008-11-04, ostatnia aktualiz...
  • przejezdzalem wczoraj obok b. Gmachu Weterynarii na Grochowskiej ok. 17.30. Na zewnatrze 2 podnosniki na nich potezne reflektory oswietlajace przez okna pomieszczenia na najwyzszym pietrze. Ktos wie moze cos blizszego na ten temat? PanTalon P.S z checia bym sie wybral do tego pustego gmachu z aparacikiem na jakas sesje
  • Jestem na 100 % przekonany, że ten kompleks skazany jest na zagładę- kupi go jakiś inwestor, zrówna z ziemią i wybuduje co zechce, a w tym wszystkim pomoże mu jeszcze urząd konserwatorski, który nie chce bronić naszych stołecznych zabytków. Niestety taka jest rzeczywistość w moim kochanym mieście ...
  • Wiadomość z forum "Zabytki Warszawy": "Słyszałem że zagraniczny deweloper który wykupił już pod nową zabudowę tereny fabryczne przy Terespolskiej zamierza także wziąć w posiadanie teren Instytutu Weterynaryjnego,zburzyć ten gmach i na jego miejscu postawić apartamentowce. Ktoś wie coś więcej o tym beznadziejnym pomyśle?" To prawda??
  • VIVARIUM - weekend z Sinfonią Varsovia 13-14 czerwca 2009 Orkiestra Sinfonia Varsovia zaprasza do swojej nowej siedziby przy ulicy Grochowskiej 272. Weekend 13-14 czerwca to mnóstwo atrakcji, które zwieńczy koncert w wykonaniu zespołu pod dyrekcją Maestro Krzysztofa Pendereckiego. Orkiestra Sinfonia Varsovia jeszcze przed formalną przeprowadzką, pragnie otworzyć były Instytut Weterynarii SGGW dla mieszkańców stolicy i tym samym symbolicznie przywrócić warszawiakom to szczeg...
  • Patrzę na reprodukcje „Targu końskiego na Pradze” J. Kossaka (1866) i wyobrażam sobie, że podobnie musiał wyglądać targ na Grochowie. Wspomina o nim J. Kasprzycki w książce pt. „Praga. Korzenie miasta”. Ale kiedy ten targ został zlikwidowany, bo ja tego nie mogę sobie przypomnieć. Mieszkając w latach 50-tych w okolicy pl. Szembeka pamiętam tabuny bydła, które zmęczone i pokryte kurzem były pędzone przez poganiaczy poboczem Grochowskiej. Trasa na Grochów w...
  • Wydział Weterynarii SGGW (Grochowska 272) został wpisany do rejestru zabytków. Brawo, że Woj.Konserwator Zabytków nie pozostał obojętny na fakt sprzedaży zabudowań deweloperowi i szybko dokończył procedury.
  • "Przykrym przeżyciem dla naszego ulubieńca może być noc sylwestrowa, a dokładniej związane z nią wybuchy petard i fajerwerków. Nie bagatelizujmy strachu, który może spowodować nieodwracalne zmiany w psychice psa, ale spróbujmy pomóc mu przygotować się na to niezrozumiałe dla niego wydarzenie. Oczywiście nie każdy pies boi się huku i głośnych wystrzałów, ale są i takie, które wymagają podania środków uspokajających. W tym celu należy udać się do lekarza weterynarii, który dobierze odpowi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się