Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      weterynaria

weterynaria

(2 wyniki)
    • Zastanawiam się nad tym od pewnego czasu. Faktycznie weterynaria jest trudniejsza od ludzkiej medycyny? Kiedyś rozmawiałam o tym z koleżanką, i ta uważa, że studenci weterynarii mają więcej nauki niz studenci kierunku lek. i lek-dent. Jej zdaniem na med, wet wymaga się więcej pracy i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. Że med wet jest trudniejsza nie tylko pod względem ogromnej ilości nauki, ale i tez dlatego, że w końcu zwierzęta nie są w stanie powiedzieć, co je boli i w sumie praca weter...
    • Celowo piszę tutaj, a nie na forum o studiach, bo widze, że tutaj jest większy odzew, więc i może mnie ktoś cos doradzi. Pytanie jest trochę dziwne, ale dla mnie ważne (dot. med. weterynaryjnej), a dokładniej: czy na weterynarii często ma sie do czynienia z pajakami? Wiem, że weterynaria to nie tylko psy, koty, ptaki, gryzonie, ale i inne zwierzęta. I ja o ile nie boję się węży (a i pewnie z nimi ludzie przychodzą do lecznicy), wezmę na ręce bez problemu (kiedyś na rękach miałam, dotykac też ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się