Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      weterynaria

weterynaria

(32 wyniki)
    • Witam, chciałabym studiować weterynarię tylko nie jestem pewna które miasto wybrać. Najbliżej mam do Poznania ale tutaj weterynaria dopiero rozpoczęła swoją działalność i właśnie nie wiem czy ryzykować i zaufać zasadzie, że jeśli chcesz się nauczyć to możesz to zrobić wszędzie czy pójść w kierunku tradycji i rankingów - Wrocław albo SGGW. Do innych miast zniechęca mnie odległość. Jest jakaś szansa, że dostanę się na studia zarówno do Poznania, Wrocławia i Warszawy (Wrocław i Warszawa progi ...
    • Czy studiowanie weterynarii ma sens w przypadku osoby, która nie jest wielkim miłośnikiem zwierząt? Lubi je, ale nie może też powiedzieć, że kocha i oddaje całym sercem dla nich. I pytanie, które teraz zadam, może wydawac się głupie, ale muszę znać jak najwięcej odpowiedzi. Pisząc wprost: boję się pająków. O ile węże mnie nie przerażają, o tyle pająki obrzydzają totalnie. I w związku z tym pytanie: czy na praktykach czesto ma się z nimi kontakt? Czy studiowanie weterynarii równa się bezpośr...
    • Witam. Jestem po gimnazjum i wybieram się do liceum na profil biologia - j.polski. Czy po tym, jeśli zdałabym na maturze rozszerzoną biologię, mogłabym dostać się na weterynarię, czy muszę też zdać rozszerzoną chemię, lub podstawową? albo czy w ogóle mogę być na takim profilu jeśli chciałabym iść na weterynarię? poza tym jeśli wiecie, czy taki profil i zdana rozszerzona biologia wystarczą również na zootechnike?
    • Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o tym kierunku. Proszę aby wypowiadały się kompetentne osoby czt. studenci lub absolwenci tego kierunku ;) P.S czy ta tym kierunku ma się do czynienia z gadami itp. ?
    • mam pytanie, zastanawiam sie czy wybrac biotechnologie czy weterynarie? co jest ciekawsze? po czym mozna latwiej znalezc prace? dzięki
    • mam pytanie, zastanawiam sie czy wybrac biotechnologie czy weterynarie? co jest ciekawsze? po czym mozna latwiej znalezc prace?
    • Witam, powiedzcie mi proszę jak to jest z tą weterynarią, czy można po tym znaleść prace?? Nie chce pracować w sklepie mięsnym.... a raczej nie bedzie mnie stać na otworzenie własnej przychodni.... i czy po 5 latach studiów pisze się prace magisterską czy jak to wyglada?? Dziekuje za pomoc.
    • WETA Wrocław Warszawa Olsztyn Lublin - gdzie fajniej? Jakie limity punktów Jaki poziom zajęć praktycznych Jaka atmosfera na i po zajęciach Które miasto ciekawsze Gdzie się wybieracie
    • Jestem w 2 klasie LO (profil biol-chem) w dosyć renomowanym liceum.. i mam problem.. kompletnie nie wiem jak się ukierunkować, tzn jaki kierunek studiów wybrać.. Być może mam jeszcze czas do myślenia.. Do liceum szłam z myślą o medycynie, teraz wątpię w swoje możliwości.. Boję się. Dlatego proszę kogoś, kto studiuje na którymś z tych kierunków, żeby napisał mi mniej więcej jakie są wymagania, jak jest na studiach..
    • Chcialabym się dowiedzieć jakie to miasto i na jakim poziomie jest tam prowadzona weterynaria. Prosze powiedzcie coś jak wiecie:)
    • Witam serdecznie i mam małe pytanko dotyczące ogólnie tego, który kierunek jest lepszy? Medycyna czy weterynaria? Wiem, że oba są cieżkie, trudno sie dostać i ciężko trza się uczyć ale generalnie co lepiej wybrać (myśląc o możliwościach pracy i odpowiedzialności). Pozdrowieństwa i piszcie, co myślicie.:)
    • od zawsze chcialam zostac weterynarzem. Zastanawiam sie nad wyborem dobrego uniwerku. Mam pare pomyslow, ale chce tez poznac wasze zdanie. Zalezy mi na dobrym poziomie ksztalcenia-to przede wszystkim. Co sadzicie?
    • mam pytanie do chętnych na weterynarie jak i do studentow. czy ktos wie jaki jest przelicznik punktow jezeli chodzi o wroclaw? nie moge tego nigdzie znalezc. pozdrawiam!
    • Wie może ktoś jaki był próg na weterynarie w Lublinie w tym roku? bo nie moge sie doszukac:/ z góry dzieki za odp
    • Chcialabym poznac czyjes opinie na temat tych kierunkow. Chce na nie zdawac w tym roku i chcialabym poznac czyjas obiektywna i wiarygodna opinie na ten temat. Chodzi mi o weterynarie w Olsztynie albo w innym miescie i medycyne na AMG w Gdansku. Dzieki z gory.
    • Zastanawiam sie nad pujsciem na weterynarie w Olsztynie.Czy jest tu jakis student tego kierunku?Jak jest z praca po tym?Tak jak z innymi kierunkami do d... ?Moze lepiej studiowac za granica? pozdrawiam
    • Czy ktoś z Was zdaje w tym roku na weterynarię na SGGW?
    • Hej. Czy jest ktos kto studiuje weterynarie?Mam bardzo wiele pytań o ten kierunek...Bardzo chciałabym sie na niego dostać..Czy ktoś mógłby zaspokoić moją ciekawość i napisać coś o nim, jakie są przedmioty( jest moze matma? ), czy jest bardzo ciężko w ciągu roku i jak wyglada sesja ,czy warto i na jakiej uczelni najlepiej studiować weterynarie??? Dzieki z góry za wszystkie możliwe informacje:)
    • Zdaję w tym roku na weterynarię do Wrocławia,egzamin to test-50 pytan z biologii i 50 z chemii.Słyszałam,że nie jest trudy.Jakie pytania są bioli?Z jakich ksiązek się uczyć i na jakie działy zwrócic uwagę?Hehe,chyba mogę odpuścic sobie botanikę;)A może ktoś posiada testy na weterynarię?Czekam na opinię i odpowiedzi:)3majcie się:):):) ps.chętnie o tym pogadam-gg 3154516:)
    • Co o nich wiecie???? Piszcie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się