Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      wkurzony

wkurzony

(4 wyniki)
    • Otóż moja trzylatka od wczoraj ma brac 2 razy dziennie antybiotyk Klacid. Własnie chciałam jej go podac - oczywiście z mlekiem bo rano jak jej podałam w postaci nierozcieńczonej to był wielki krzyk i o mały włos nie zwymiotowała a teraz nawet wymieszany z mlekiem zwymiotowała :-( Co mam zrobic?jak moge go jeszcze podac żeby go nie zwróciła?martwię sie bo ten antybiotyk dostała na wskutek wykrycia jakiś zmian w oskrzelach ale dopiero po prześwietleniu klatki piersiowej (od miesiąca kaszle ale ...
    • mój 2-latek zdjął dzisiaj papmersa i nasikał na moja książkę a najgorsze, że go to bawiło ! :-( zrobił to specjalnie, a na nocnik nie usiadzie za chinskiego boga :-( tak sie wkurzyłam, że weszłam do łazienki, zatrzasnełam drzwi i przez minute ryczałam w ręcznik , a Wy co robicie ? zawsze potraficie zachowac zimna krew, czy czasem puszczaja Wam nerwy ? moze macie jakies bardziej oryginalne albo zabawne metody (najlepiej zawsze pod reka), zeby wyładowac frustracje (nie na dziecku ;-),
    • Właśnie wróciłam z bilansu czterolatka. Córcię odstawiłam do przedszkola i muszę sobie ulżyc. Trochę spóźniony był ten bilans, bo urodziny były ponad miesiąć temu, ale wcześniej się nie dało. Wkurzona jestem bo pani doktor pracująca od ósmej pojawiła się przed dziewiątą (podobno codziennie tak przychodzi). Pielęgniarka zważyła, zmierzyła i zapytała czy dziecko ma dobry wzrok. Powiedziałam, że nie wiem, do tej pory problrmów nie zauważyłam. Myślałam, że jej ten wzrok jakoś zbada,(j...
    • Czy proponujecie swoim dzieciom jakieś sposoby okazywania złości? Ostatnio moja dwulatka jak się złości to krzyczy, macha rękoma i takie tam. Mówię jej żeby tego nie robiła ale przecież musi jakoś okazać złość. Nie sama emocja jest zła ale sposoby jej okazywania. Jedyne, co przyszło mi do głowy to, proponowane przez Super Nianię, tupanie nogami. Powiedziałam, że może przy tym powiedzieć wprost, że jest zła, zdenerwowana itp. To lepsze niż wyżej wymienione zachowanie. A Wy zastanawialiśc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się