Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wnuczka

wnuczka

(47 wyników)
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11215558,Staruszka_uwierzyla__wnuczkowi__i_stracila_100_tys_.html?lokale=warszawa Z jednej strony współczuję bardzo bo to pewnie oszczędności życia. Ale z drugiej strony zastanawia mnie jak duża jest w ludziach chęć zatuszowania sprawy bez wiedzy policji. Bo tak zwykle to wygląda. "Wnuczek" dzwoni i skarży się "babciu, spowodowałem wypadek(tak jest w tym zalinkowanym przypadku), poważny wypadek, potrzebuję dla zatuszowania sprawy 100tys. zł". Jak po...
    • Teść ma dwie wnuczki - nasza córka ma 10 m-cy, córka szwagierki ma 17 m-cy. Ponieważ szwagierka musiała wrócić do pracy teść opiekuje się "17" odkąd ta skończyła 6 m-cy. Karmi ją, chodzi na spacery, ubiera, przewija, gotuje dla niej itd. Mieszkają razem (teść, córka, jej mąż no i wnuczka). My mieszkamy sami, moja mama jest za granicą, tata nie żyje. Mieszkamy jakieś 10 minut drogi od siebie. I ostatnio sobie uświadomiłam, że teść zupełnie inaczej traktuje "10" a "17". Nie dzwoni, nie pyta co ...
    • Odwiecznie powracający problem - wyróżnianie wnuków Potrzebuję obiektywnego spojrzenia na sprawę, bo ja chyba za emocjonalnie do tego podchodzę. Ale po kolei: dzisiaj byliśmy na chwilę u teściów, takie małe rodzinne spotkanie przy herbacie. Przy wychodzeniu córka szwagierki (rówieśnica mojej córki)zaczęła płakać, że ona chce zostać u babci, na co babcia oczywiście tak tak, niech zostanie, będziemy piekły ciasto, pójdziemy na spacerek itp., Teściowie mają tylko te dwie wnuczki, ale tamta...
    • Witam chciałabym poznać obiektywne opinie. Mamy dwoje dzieci, dwie córeczki w podobnym wieku i mam wrażenie, że teściowa faworyzuje starszą. W zeszły weekend wizyta moich teściów u nas. Rozmaawiamy, przy kawce i ciasteczkach, w pewnym momencie teściowa informuje mnie, że dla starszej kupi na prezent gwiazdkowy (dość kosztowny), ja ją prosze, żeby sobie odpuściła bo to droga zabawka i jeśli uznamy, że warto to kupimy sami. No ale ona się uparła i radośnie informuje, że dla młodsz...
    • Bardzo prosze o podpowiedz, w jaki sposob moge wymusic od byłej synowej spotkanie z wnuczka , tesknie za nia ogromnie .Przypadkowo spotkałam dzisiaj synowa z wnuczka / 2,5 roczku/ na ulicy zaczepilam , synowa nie odzywała sie do mnie /obrazone jestesmy wzajemnie/pobawiłam sie chwilke z malutka , jak odchodziłam to dziecko płakało i ja tez .Bardzo tesknie za nią , co moge zrobic ?, przeciez ta wnuczka , rowniez tak jak moj syn ,jest moja spadkobierczynią , kocham ją bardzo !
    • mam sasidke, starsza pani przed 70. ostatnio przyszla do nas niemalze z placzem. lata temu kupila w pewnym sklepie dywany za kupe kasy. niedawno chciala jeden sprzedac. przyjechal do niej pan, ktory jej te dywany sprzedawal (akurat w tym czasie strsza pani miala problemy z zebami, bardzo zle sie czula). niby chcial kupic dywan, ale tak ja zakrecil, ze jeden niby kupil, drugi wzial do czyszczenia (niby teraz prowadz zaklad oczyszczania dywanow). kobita kupila wtedy ten duzy dywan za przeszlo 2...
    • mam dosyć skomplikowaną sytuację rodzinną,praktycznie nie utrzymuję kontaktów z moją rodziną - oprócz mojej mamy.Mama jest osobą niestarą,dopiero 60 lat,bardzo akywną,chociaż na emeryturze,działa w rozmaitych organizacjach,zrzeszających osoby starsze,ale nie tylko.Często wyjeżdża,jest osobą bardzo zamożną.Spotykamy się bardzo rzadko,jakieś dwa-trzy razy do roku,mimo,że odległość między nami to jakieś 30 km. Ja trzy lata temu wyszłam po raz trzeci za mąż,byłam wtedy w ciąży.Mój ...
    • dziewczyny prosze o rade ale naprawde bez złosliwości czy docinania.sorki za brak przecinków interpunkcji itp moja mama jest alkoholiczką ,życie jakie mi zgotowała wole zapomnieć, i obiecałam sobie że nigdy nie zrobie tego moim dzieciom [i nie robie ,nie pije, nie pale]ostatni raz wnuczki widziały babcie na boze narodzenie i to była jedna wielka pomyłka z jej przyjazdem do nas -płakała bo jej nie zrobiłam sniadania -płakała bo jej wypominałam że za długo siedzi na kompie zamiast z...
    • Witam! Proszę o radę bo juz sie sama zagubilam i nie wiem czy to dziadkowie oszaleli czy to ja jakaś dziwna jestem...wczoraj moi rodzice, ktorzy opiekują się moją 1,5 roczną córką zakomunikowali nam, ze chcą abyśmy im placili za opiekę, bo mają jeszcze druga wnuczkę (córkę mojej siostry), którą sie opiekuje wynajęta niania (siostra szwagra), a ponieważ dziadkowie nia dali by rady z opieką nad dwojką dzieci to musi być sprawiedliwie i my tez powinniśmy płacić za opiekę... musze tu...
    • Jakis czas temu moja czterolatka pojechala z ojcem do babci na Swieto Zmarlych. Nie wpadlam na to, zeby z dzieckiem wczesniej porozmawiac na ten temat - jakos mi to umknelo. No i stoi sobie Marysia nad grobem dziadka, za bardzo nie wie, o co chodzi, stoi znudzona kolo ojca az tu babcia jej mowi - Marysiu, tutaj [b]SPI[/b] twoj dziacek, nie zyje, lezy w grobie, w zimnej ziemi itp. Maz ja opierdzielil, zeby nie uwswiadamiala dziecka, wiec przestala gadac durnoty. Potem ja dziecku w domu w...
    • Czemu tak sądzę, bo groziła mi już cesarka, ale jakoś na szczęście wszystko sie uspokoiło... Natomiast podczas badania USG w szpitalu ginka pytała sie mnie czy palę papierosy - oczywiście nie palę, nie paliłam nigdy... Mam coś nie tak z przepływami i teraz muszę uważać... na wszystko, a tym bardziej na dym papierosowy - oczywiście jeszcze w szpitalu powiedziałam, zę przy mnie nie ma palenia, ale teściu ma to za nic, ostatnio wracaliśmy razem do domu i co zrobił teść - prosto w nos mi za...
    • Słuchajcie, no jeszcze nie mogę uwierzyć w to co się wczoraj przytrafiło mojej babci.Odebrała telefon od jakiejś kobiety, która rzekomo podała się za jej córkę i powiedziała, że jest w domu chora, ma zapalenie gardła i zmieniony przez to głos. Babcia niedosłyszy, ma generalnie problemy z uszami, więc uwierzyła...Kobieta zapytała, czy babcia nie pożyczyłaby jej 15 tyś zł...bo pilnie potrzebuje na notariusza i na pewno w przyszłym tyg. jak sprzeda mieszkanie to odda.Babcia stwierdziła, że...
    • Ciekwa jestem jakie macie dizewczyny realcje z mamami swoimi po urodzeniu dziecka. Wiem ze z czasem sie układa ale moja na początku dała czadu i we wszystko się wtrącała i krytykowała oczywiście dla dobra teraz juz nie mnie ale wnusia - jak mówi. Prosiłam ja wielokrotnie o nie wtrącanie sie i dopiero na ostrzu noza postawione - daje rezultaty. Moja mama była świetna mama ale babcia nie jest. Pewnie z czasem
    • Witam serdecznie, prosze doradzcie jak przekonac męża...moi rodzice, ktorzy maja bardzo dobry kontakt z naszym synkiem(4 latka,samodzielny) chca zabrac go na wyjazd urlopowy na Węgry na ok. tydzien. jada na gorące zrodla a wiec atrakcji dla Malucha nie zabraknie. Ja i tak pracuje, a mąż na zmainy jest w domu z mlodsza coreczka. I znam jego zapatrywanie na ten temat,ze nie chce zeby synek byl bez nas itp... Jak go przekonac ? Sex non stop? (zartuje), ja bym chciala troche ...
    • No właśnie. Moja teściowa mówi do moich dzieci "synusiu, córusiu". A mnie krew zalewa. Myślałam, że ona mi robi na złość, ale ostatnio dowiedziałam sie od małżonka, że jego babcia (mama teściowej), też do niego mówi "synku". Pomóżcie, bo usilnie staram się oceniać postępowanie teściowej odrzucając swoje uprzedzenia (szczerze się wzajemnie nie lubimy), dla dobra dzieci oczywiście, w końcu to ich babcia. No, ale czy to jest normalne? W końcu to jest MÓJ SYNUŚ i MOJA CÓRCIA! Czy babc...
    • po tym jak Piotruś (2 lata) bardzo zajęty małymi pieskami z rozkojarzenia nie podał dziadkowi ręki tylko rzucił szerokim uśmiechem w kierunku onego: "a hak ci w smak jak taki jesteś". Najgorsze jest to, że mówił to poważnie i to tylko dlatego, że to mój syn. Czy można nie lubić własnego wnuka tylko z tego powodu, że się synowej nie toleruje (czyt. nienawidzi)? :-((((((
    • jedną wnuczkę? Zwróciłybyście uwagę czy dać sobie spokój? Mała póki co chyba nie zauważa tego faktu ale we mnie to narasta i narasta...a może to normalna sytuacja i zawsze tak jest? jestem jedynaczką, nigdy z nikim nie musiałam się dzielić i może wyolbrzymiam trochę ale czasami mi bardzo przykro...
    • Moja nowonarodzona jeyna coreczka dostala prezent od swej babki - mojej tesciowej. Wyprawka sklada sie z 20 40-letnich ubranek (po moim mezu), sweterkow, ktore znalazla na poddaszu. Uprala, 2 dni prasowala i b. zmeczyla sie. To wszystko. Chyba mnie nikt nie przebije z taka tesciowa.
    • 13 lat i chłopaka 20letniego. Przeszkadzało by wam to?Zaznaczam że matka dziewczyny i babka nie mają nic przeciwko.Dziewczyna pali papierochy i pije alkohol i też to nie przeszkadza rodzinie..........
    • ...gdy powiedzieliśmy jej że jestem w ciąży odpowiedziała: a co mnie to obchodzi?!Róbcie co chcecie.Poczułam się jak pies.Nie przyszła na nasz ślub.Z synem nie rozmawia.Wnuczki nie widziała do tej pory...jaką trzeba być kobietą żeby tak robić?nie rozumie.Co ja powiem kiedyś Oli?Że babcia nie żyje? Przecież zapyta dlaczego kuzyni mają babcie? dodam że jak mieliśmy wesele, jeździła nieopodal rowerem żeby ludzie widzieli że nie jest na przyjęciu...To chore.Żal mi męża.Jego ojciec od d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna