Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      wnuczka

wnuczka

(9 wyników)
    • Muszę komuś to powiedzieć, bo chyba oszaleję. Właśnie wyszła od nas moja teściowa obrażona. Przyjechała do Oli w odwiedziny - 6o km, a ta jak tylko ją ujrzała to w ryk i tak przez cały pobyt babci. Nie zeszła ode mnie z rąk. Babcia pobyła niecale 30 minut o pojechała. Muszę zaznaczyć, że Ola skończyła dopiero 8 miesięcy. Teściowa powiedziała, że jest jej bardzo przykro, że dziecko się jej boi i ma do nas (mie i męża)żal, że Olę nastawiamy przeciwko niej. Ta kobieta chyba oszalała!...
    • witam, mam pytanko czy jak wnuczek 3i pól roku jedzie - leci - z dziadkami na wakacje,(kraju jeszcze nei znam) to czy potrzebne jest jakies oswidczenie od rodzicow?? czy paszport wystarczy??
    • Do niedawna wydawało mi się, że najnaturalniejszą rzeczą na świecie, jest to, że po moim powrocie do pracy córką zajmie się mój tata.Ma nienormowany czas pracy i doświadczenie(mną też się zajmował w dzieciństwie) i szaleje za pierwszą wnusią z wzajemnością. Ja bez obaw mogłę wyjść spokojna o moją córkę. Z obawą Tata wypowiadał się jedynie o awaryjnej zmianie pieluchy na placu zabaw. Myślałam, że chodzi o kwestie techniczne jak spacyfikowanie małej i ułożenie na wózku, a dziś dowiedział...
    • Może macie jakieś fajne pomysły na prezenty dla Babci i Dziadka. Moja paromiesięczna córeczka i nie potrafi sama przygotować prezentu ani laurki, a ja chciałabym się odwdzięczyć za Ich miłość dla niej. Czy macie jakieś pomysły na prezent dla Nich? I nie chodzi tu o żadną drogą rzecz, ale o pomysł.
    • ja mialam dzis inna sytuacje,opisze i prosze o rade:-) otoz dzis przezd poludniem Kuba z Malwinka bawia sie w piaskownicy.Kuba zabral chyba wszystkie zabawki ale i tak uzywalimy tylkokilku.Wiadomo,ze dzieciaki bawia sie wspolnie wszystkim wiec Malwinka i Kubus tez pozyczaja <pilnuje zeby spytali czy moga wziasc>zabawki od innych i wymieniaja sie.A dzis wsrodg wielu dzieciakow i doroslych byla para <babcia,wnuczek>.Szymon na okolo poltora roku bawil sie zabierajac dzieci...
    • Pomozcie mi, prosze. 3-letnia wnuczka mojej siostry poszla do przedszkola od wrzesnia. Wczesniej, przez 2 lata opiekowala sie nia moja siostra.Odkad mala poszla do przedszkola jej zachowanie wobec babci zupenie sie zmienilo. Kopie, szczypie, pluje i mowi ze "babcia fe"; Bardzo to wyprowadza z rownowagi moja siostre, ktora uwaza , ze przedszkole to dopust bozy. W tej sytuacji mala zyje w otoczeniu rodzicow, ktorzy jak najbardziej akceptuja przedszkole i czesto bywa u babci, ktora wprawdz...
    • Mam nadzieję, że któraś z Was pomoże mi jakoś "przegryźć" problem pomiędzy moim synem a teściową. Generalnie chodzi o to że teściowa mojego syna nie lubi i nie potrafi tego ukryć. Moja teściowa ma troje wnucząt : mojego syna, syna od szwagra (w tym samym wieku co mój) i córkę od tego samego szwagra :) Problem ciągnie się od dawna, faworyzuje syna szwagra a mój zawsze na uboczu. Moje dziecko jest z serii tych ruchliwych wobec czego został przez teściową nazwany diabłem wcielonym ...
    • Czytam tyle różnych postów o babciach. Ale w większości babcie jawią się jako bardzo pobłażliwe i rozpieszczające dzieci. Moja mama jest akurat bardzo surowa. U niej w domu wolno o wiele mniej niż u mnie. Za każdy okruch na podłodze krzyczy na dzieci lub inaczej je karci. Dyscyplina na wysokim poziomie - jak w wojsku. Czasem nawet dawała w tyłek moim córkom. Dziecko nie śmie się tam odezwać, gdy myśli inaczej niż moja mama. Zabawek i ubrań nigdy im nie kupowała i nie kupuje. Jeść da, al...
    • Mam taką jedną znajomą, kupuję od niej kosmetyki, znamy sie od wielu lat. Znajoma wychowuje wnuczkę. Mama dziewczynki to kawał (...), do tego trochę opóżniona w rozwoju. Nie ma o czym mówić, w każdy razie znajoma wychowuje wnuczkę sama. Mała ma w tej chwili 2 lata i 7 miesięcy. Dziecko zaczęło chodzić około roku. Wtedy okazało się, że chodzi i biega na palcach. Stoi na całej stopie, jak tylko zaczyna się poruszać, pięty ida w górę. Jak zobaczyłam to po raz pierwszy zasugerowałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się