Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      wnuczka

wnuczka

(10 wyników)
    • Chciałabym prosić o poradę. Mam córkę w wieku przedszkolnym i, tak mi się przynajmniej wydaje, problem z moimi rodzicami. Otóż nie przejawiają oni chęci do kontaktów z jedyną wnuczką. Muszę tu zaznaczyć, że córka "mieści się w normie", tzn. jest dzieckiem grzecznym i nie sprawiającym kłopotów, jest wesoła i fajna po prostu. Moja mama już nie pracuje, ojciec tak. Mam wrażenie, że on lubi kontakty z wnuczką. Niestety, kiedy proponuję mu wizytę u nas (mieszkamy bardzo niedaleko od siebie)...
    • No, może za mocno napisane, ale chodzi o to, że moja 2,5latka czesto mówi do babci "nie patrz na mnie", albo - jeśli chodzi np. o karmienie - "nie babcia, tylko mama". Babci nie mieści się w głowie, że według mnie takie zachowanie nie jest karygodne i nie wymaga interwencji. Ja uważam, że dziecko - pomimo wszystko - wie, czego chce i trzeba uszanować to "widzimisię". A na dodatek to taki wiek, kiedy małemu człowiekowi trudno jest wyrazić swoje emocje i często wyraża je za mocno al...
    • Witam mam problem dotyczący spotkań mojej 19 miesięcznej córki z babcią .Nie wiem dlaczego jest niegrzeczna kiedy jest w pobliżu teściowa . Krzyczy płacze biega niecierpliwi się , na kolanach nie posiedzi tylko zaraz do mnie przychodzi . dlaczego ona się tak zachowuje .Może macie podobny problem . DODAM że bacia rzadko odwiedza wnuczkę . pozdrawiam i prosze o radę
    • Mam dwoje dzieci. Córka ma 6 lat, kiedy się urodziła, moi rodzice zwariowali na punkcie małej - po prostu oczko w głowie. Młda rosła, ale sztamę z dziadkami miała jak mało kto - od chyba 3 roku zycia regularnie miała "nocki" u dziadków, w ustalony dzień tygodnia - taki ich rytuał. Pojawił się potem mój syn. Ma obecnie 4 lata. Od poczatku był traktowany zupełnie inaczej. Kocham moich rodziców, ale widac jak na dłoni, że małego traktuja surowo, to, co robi jest nie tak. Tłumacza ...
    • Moja córeczka ma 1,5 roku. Bardzo lubi dziadka (ok) i zaprasza go do zabawy, chce zyby czytał jej bajeczki, karmił jak akurat jest, a czas na jedzenie, robił babki i pioaskownicy itd. Przychodzi do niego i pokazuje o co chodzi. Problem w tym, że mój ojciec na początku bawił się i wogóle, a teraz jakby mu się znudziło i odpowiada wnuczce, że dziadek coś tam robi..., albo wogóle nie reaguje tylko swoje dalej gada. Widząc jak córeczka do niego przyhcodzi i przychodzi mówiłam mu: tata ona c...
    • mam 16 m-go synka, prawde powiedziawszy wychowuje go sama bo mąż pracuje tak że jest w domu tylko na weekendy i to tez nie zawsze. Mój synek ngdy nie był jakoś specjalnie wylewny uczuciowo.Ostatnio zaczął się troszke do mnie przytulać co bardzo mnie cieszy, ale jestem okropnie zazdrosna jeśli on się przytula do kogoś innego.Ostatnio zaczął do babci wystarczy że ją zobaczy i już chce na ręce i tuli się do niej tak jak nigdy do mnie.Mnie totalnie zlewa nawet nie patrzy w moją stron...
    • Czy któraś z WAs jest żoną jedynaka, a mamuśka uważa iż inni kuzyni w rodzienie również potrzebuja jej pomocy (również "jej dzieci"), czyli jej syn jest jednym z "wielu". Podczas rodzinnych spędów rodzinnych zamiast być, kochać własnego wnuczka, pokazywać że jest dla niej najważniejszy, jest wpatrzona/zachwycona innymi dziećmi które się urodziły (są małe, wnuczek również). A wnuczek siedzi i widzi że nikt na niego nie zwraca uwagi. Po zwróceniu jej na osobności przez syna uwagi z...
    • Byłysmy w sklepie, do windy weszła przed nami starsza pani z wózkiem, wbiegl jej wnuczek, poslizgnal się, wywalił, babcia się rozesmiała, "O, zlapałeś zajaca!", wnuczek tez sie śmial, spodobalo nam się. Potem weszli jacys państwo, nacisnęli guzik, wnuczek tez chcial, ale wszystkie klawisze juz sie swiecily - nie bylo po co naciskać drugi raz (tak proponowała babcia), zmartwil się. Pietro nizej nieznajoma para wysiadla. I wtedy babcia oznajmiła: Widzisz, już wysiedli, tak krotko jechali ...
    • Prosze Was o ocene sytuacji i porde jak podejsc do tematu, bo nerwy mi ostatnio puszczaja. Moja 3.5- letnia corka od zawsze lubila telewizje, ogladalaby co leci, ale najchetniej oczywiscie bajki. Moj stosunek do tematu jest taki, ze owszem mozna ale bez przesady, no i zeby ogladala cos na swoim poziomie - bajki na minimini, disney channel. Ogolnie staram sie zawsze zeby nie ogladala dziennie wiecej niz 1 godzine i to nie na raz. Poza tym telewizor nie jest przy niej wlaczany. ...
    • Wszedzie posty o nadgorliwych dziadkach. A u nas odwrotnie, dziadkowie (bo babc nie ma) przezywaja swoja druga mlodosc i wnuki im nie w glowie. Mieszkamy w tym samym miescie a dziadkowie jakby z kosmosu - z jednym widzielismy sie pol roku temu, drugi nawet jak nas odwiedza to jakby nieobecny. Jak widze co sie dzieje w niedziele w parku to az mnie skreca - hordy dziadkow z wozkami, grzebiacych w piaskownicach lub kopiacych pilke ze swoimi wnukami. Albo te te rozmowy mam - "wiesz co m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się