Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wnuczka

wnuczka

(6 wyników)
    • wiem ze juz kilka razy ktos poruszał juz ten wątek na forum ale jak wiadomo kazdy przypadek jest inny.corka 15 miesiecy została ugryziona w buzie przez psa własnych dziadków.kilka miesiecy wcześniej był podobny przypadek ze starsza wnuczka(pies złapał dziecko mojej siostry za nóżke).najgorsze w całej tej historii jest podejście dziadków.najpierw lament ze akurat w tak widoczne miejsce(chyba sądzili ze ukryje przed mężem co sie stało-czego oczywiscie nie zrobiłam).ale najgorsze c...
    • odnoszę wrażenie, że w naszej "społeczności" dominuje przekonanie,że dziecko POWINNO zacząć chodzić przed skończeniem pierwszego roku, no jeszcze jest dobrze jeśli ciut ciut po roczku. A np 1ri 2miesiące to już określa się jako późne chodzenie. No tak, o ile sikanie do nocnika mozna o ile dobrze zapamętałam wytrenować(?) to tu czekać musimy na dojrzałość i gotowość malca i nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć.Jestem dziś po "wykładzie" pewnej babci ze spaceru, która lekko pod...
    • Zastanawiam sie od kilku dni, jak postapić z moją mamą, która bardzo chce być aktywna babcią. Nasza córka ma dopiero 3 tygodnie. Jak kazdy pewnie noworodek jest wrazliwa, reaguje płaczem na większośc bodźców. Dodatkowo jest zima i epidemia grypy. Nie zapraszamy w związku z tym przyjaciół, jeśli już ktoś przyjdzie prosimy o niedotykanie dziecka. Moja mama najchetniej zamieszkalaby teraz u nas. Dzwoni codziennie z informacją, że zaraz przyjdzie, tylko najpierw pojedzie domojego chorego na gr...
    • no właśnie juz niedługo Dzień Babci i Dziadka. Moi rodzice i teściowie poraz pierwszy zostali dziadkami - bardzo są tym faktem podnieceni. Chciałabym im w imieniu mojej córeczki ten dzień jakoś uprzyjemnic, ale pytanie - jak? Macie jakieś pomysły? pozdrawiam Mona z Julką
    • Dylemat jest taki. Moja teściowa, zakochana po uszy we wnuczku, chce go odwiedzać często i gęsto, ale dwa razy w tygodniu jest u swojego drugiego, starszego wnuka, który jest non-stop chory albo przeziębiony. Ogólnie nie nalężę do osób przewrażliwionych, ale dzisiaj ona cały dzień spędza z przeziębionym wnuczkiem, a jutro rano przyjdzie do mojego pupcia. Powiedzieć jej, żeby nie przychodziła, czy przesadzam? Pupciuś ma miesiąc...Nie chcę wyjsć na zołzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się