wnuczka

(5 wyników)
  • czesto wymiotuje.[ raz dwa razy w tygodniu.] Stolce sa ohydne " zielone zwarzone " Mieszkamy w USA produkty dla Natalki kupujemy w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Niestety nie moge powiedziec, ze jada regularnie. [ o godz. 15_-tej odgrzewana zupka[ gotowana co drugi dzien] a o godz 20- tej kasza manna.] W miedzy czasie bula popijana sokiem. Widze ze cos jest nie tak! Corka twierdzi ze w tym wieku to normalne, zeby sie tym nie przejmowac. Nie chce ingerowac, ale moje dzieci...
  • Witam, mam kłopot i nie wiem, jak go rozwiązać w taki sposób, żeby był wilk syty i owca cała. Otóż..moi rodzice palą. Dużo i namiętnie. Od dawna trąbię, że przy moim dziecku nie życzę sobie papierosów, bo wystarczy, ze przy mnie 30 lat kopcą. Rzeczywiście w mieszkaniu nie palą. Ale czesto jeździmy do nich do domku na działkę i tam na tarasie jest ustawiony kojec dla wnuczki (8 miesięcy) i z boku - 2 fotele i stolik, niby do kawy, ale generalnie jest palarnia. Z natury jestem miłą i m...
  • moze cos poradzicie;wnuczka 5 letnia nadal czesto chodzi na palcach.Tzn.chodzi normalnie jak sie ja pilnuje,ana palcach to zawsze mimowolnie.jestem zaniepokojona bo uslyszalam ze to sa objawy porazenia mozgu.Dodam iz wnuczka sie dobrze rozwija-z pelna odpowiedzialnoscia twierdze ze wyprzedza rowiesnikow nie tylko w rozwoju fizycznym co mozna tlumaczyc tym iz wszyscy w rodzinie jestesmy bardzo wysocy ale i umyslowym.I czesto jak chodzi przechyla kregoslup do przodu. Z gory dzieki z...
  • Jestem babcia 13-sto miesiecznej Ani, ktora mieszka mieszka w Stanach. Bylam teraz pol roku i pomagalam w wychowaniu jej. Urodzila sie w 8 miesiacu ciazy, przy porodzie zalaly sie pluca. Dziecko bylo podlaczone do respiratora przez 4 mies. Stan byl krytyczny kilkakrotnie. Miala podawane sterydy przez 7 miesiecy, w celu poprawy sytuacji pluc, ktore nie sa do konca wyksztalcone. W czasie 6,5 mies. pobytu w szpitalu Ania zostala zakazona paleczka ropy blekitnej, wirusem rotha i przes...
  • Mój ukochany wnuczek kilka dni temu zachorował na cukrzycę. Teraz przebywa w klinice. Za kilka dni skończy 3 latka. Czy ktoś z państwa może podzielić się ze mną swoim doświadczeniem n/t tej paskudnej choroby. Chętnie poczytam wypowiedzi ojców , matek dzieci z tym schorzeniem po dłuższym okresie życia z tą chorobą Jak takie dziecko funkcjonuje, jak się rozwija, na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę. Literatury już trochę poczytałem, ale interesują mnie wypowiedzi praktyków. Ws...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna