wnuczka

(5 wyników)
  • czesto wymiotuje.[ raz dwa razy w tygodniu.] Stolce sa ohydne " zielone zwarzone " Mieszkamy w USA produkty dla Natalki kupujemy w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Niestety nie moge powiedziec, ze jada regularnie. [ o godz. 15_-tej odgrzewana zupka[ gotowana co drugi dzien] a o godz 20- tej kasza manna.] W miedzy czasie bula popijana sokiem. Widze ze cos jest nie tak! Corka twierdzi ze w tym wieku to normalne, zeby sie tym nie przejmowac. Nie chce ingerowac, ale moje dzieci...
  • Witam, mam kłopot i nie wiem, jak go rozwiązać w taki sposób, żeby był wilk syty i owca cała. Otóż..moi rodzice palą. Dużo i namiętnie. Od dawna trąbię, że przy moim dziecku nie życzę sobie papierosów, bo wystarczy, ze przy mnie 30 lat kopcą. Rzeczywiście w mieszkaniu nie palą. Ale czesto jeździmy do nich do domku na działkę i tam na tarasie jest ustawiony kojec dla wnuczki (8 miesięcy) i z boku - 2 fotele i stolik, niby do kawy, ale generalnie jest palarnia. Z natury jestem miłą i m...
  • moze cos poradzicie;wnuczka 5 letnia nadal czesto chodzi na palcach.Tzn.chodzi normalnie jak sie ja pilnuje,ana palcach to zawsze mimowolnie.jestem zaniepokojona bo uslyszalam ze to sa objawy porazenia mozgu.Dodam iz wnuczka sie dobrze rozwija-z pelna odpowiedzialnoscia twierdze ze wyprzedza rowiesnikow nie tylko w rozwoju fizycznym co mozna tlumaczyc tym iz wszyscy w rodzinie jestesmy bardzo wysocy ale i umyslowym.I czesto jak chodzi przechyla kregoslup do przodu. Z gory dzieki z...
  • Jestem babcia 13-sto miesiecznej Ani, ktora mieszka mieszka w Stanach. Bylam teraz pol roku i pomagalam w wychowaniu jej. Urodzila sie w 8 miesiacu ciazy, przy porodzie zalaly sie pluca. Dziecko bylo podlaczone do respiratora przez 4 mies. Stan byl krytyczny kilkakrotnie. Miala podawane sterydy przez 7 miesiecy, w celu poprawy sytuacji pluc, ktore nie sa do konca wyksztalcone. W czasie 6,5 mies. pobytu w szpitalu Ania zostala zakazona paleczka ropy blekitnej, wirusem rotha i przes...
  • Mój ukochany wnuczek kilka dni temu zachorował na cukrzycę. Teraz przebywa w klinice. Za kilka dni skończy 3 latka. Czy ktoś z państwa może podzielić się ze mną swoim doświadczeniem n/t tej paskudnej choroby. Chętnie poczytam wypowiedzi ojców , matek dzieci z tym schorzeniem po dłuższym okresie życia z tą chorobą Jak takie dziecko funkcjonuje, jak się rozwija, na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę. Literatury już trochę poczytałem, ale interesują mnie wypowiedzi praktyków. Ws...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się