Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      wyciszony

wyciszony

(9 wyników)
    • Hej! czy ktoś ma sprawdzony sposób na wyciszenie zabawek emitujących dźwieki,z poziomem decybeli na pewno za wysokim dla małych dzieci (po kilku minutach użytkowania powoduje ból głowy i rozdrażnienie nawet u dorosłych)! czy pomaga napchanie waty lub innych gałganków wokół głośniczka? Ktoś próbował?
    • koleżanka ma córkę,3-letnią.od początku mała sprawiała dużo "problemów"-była dzieckiem mało śpiącym ale stale jakby niewyspanym,ataki złości,wręcz furii,ośli upór (to już ciut później),wrzaski,niechęć do jakiejkolwiek współpracy,nauki czy normalnej zabawy,niepokój,częste budzenie się w nocy itd..z wiekiem nic się nie poprawia,można powiedzieć,że jest coraz gorzej.jak sobie radzić z takim dzieckiem? do kogo się udać po poradę? muszę przyznać,że moja zbuntowana 2,5-latka to przy tamtej dz...
    • synek ma 16 m-cy i idzie spac od razu po kapieli wiec pytanie glownie do mam ktore maja podobny "rytm" :) u nas wyglada to tak ze maly jest kapany po kapieli ide z nim do sypialni gasze swiatlo wlaczam projektor i kolysanki i do niedawna maly jadl butle z mlekiem po wypiciu odkladalam go do lozeczka lub kladlam sie z nim na lozko i on max do pol godz spal; teraz od kilku dni je kaszke lyzeczka przed kapiela no i potem jest kapany i ide z nim do sypialni i tu sie zaczyna bo maly wariuje...
    • Witam, moja Maja jutro dokładnie skończy 16 m-cy od dawna miała smoczek tylko do zasypiania w ciągu dnia i wieczorem, ale czasami również w innych sytuacjach potrafiła tak o niego prosić i go szukać, że też dostawała. Już raz próbowałyśmy odsmoczkować się jakiek 5 m-cy temu...ale uległam po godzinie płaczu przed snem. Do wczoraj- do Dnia Dziecka notabene ;)- odcięłam końcówkę i wytłumaczyłam Mai, że ząbki przegryzły smoczek itd..zrozumiała bo była skłonna nawet wyrzucić go do kosza. Jak...
    • Moja córeczka ma prawie 20 m-cy. Od zawsze jest bardzo ruchliwa przez co mamy problemy z zasypianiem bo zachowuje się tak jakby jej było szkoda czasu na sen. Broni się przed położeniem do łóżeczka a kiedy w nim już jest to ciągle się kręci, wstaje, siada kładzie się skacze itd. W związku z tym mam pytanie do mam troszkę starszych maluchów które też takie były w tym wieku. Czy wyrosły z tego? A jeśli tak to w jakim wieku zaczęły zasypiać „normalnie” bez odstawiania przedstaw...
    • witam, mam taki problem, otoz moj synek (prawe 21 miesiecy) od ok 2 tygodni funduje sobie brak drzemki w ciagu dnia. Jednego dnia mu sie to udaje, tzn wytrwa do wieczora nie przysypiajac przy kolacji. Ale najczesciej bywa tak, ze jest mega spiacy wczesnym popoludniem, zasypia przy obiedzie albo podczas zabawy, ja staram sie go potem przelozyc do lozeczka, po czym on sie przebudza, jeszcze na spiaca wstaje i zaczyna sie placz, ktory ciezko jest uspokoic. Dobrowolne polozenie sie...
    • ciekawa jestem jak to wygląda u Was. Mój synek jest tak energicznym maluchem, ze praktycznie żadne uspokajanie przed snem nie wchodzi w rachubę. Nie interesują go książeczki (chyba, ze może je pogryźć), kołysanki (zaraz się ożywia),itp. Po kąpieli i butli wstępuje w niego nowe życie, łazi po łóżku, wszędzie musi zajrzeć. niestety w nocy b.często się budzi, ale wstaje uśmiechnięty i sprawia wrażenie wypoczętego (mama-odwrotnie). może "natchniecie" mnie jakimś pomysłem :-)?
    • MOJA CÓRCIA MA 10,5 MIESIACA OD JAKIS 2 MIESIECY MA PROBLEMY Z ZASYPIANIEM NA NOC , ZANIM UŚNIE TWARDO TO MIJA 1,5 -2 GODZIN PRZEZ TEN CAS JEST NOSZONA NA RĘKACH , NIBY ŚPI OCZY MA ZAMKNIETE , ALE CIĄGLE MACHA NOGAMI I SIE WIERCI CO JAKIS CZAS. DLA MNIE TO KOSZMAR JUŻ NIE MAM CIERPLIWOŚCI, JAK TYLKO POŁOZE JA DO ŁÓŻECZKA TO WSTAJE OD RAZU I PŁACZE. WCZEŚNIEJ ZASYPIAŁA PRZY PIERSI I NIEBYŁO PROBLEMU ZRESZTA TAK JEST DO TEJ PORY , ALE W DIEŃ. ALE NA NOC TO POPROSTU MASAKRA, MOZE MACI...
    • Drogie Mamy, czy moglybyscie sie ze mna podzielic, jak wyglada u Was czytanie czy moze opowiadanie (:)?) bajek na dobranoc? Weronika ma juz 13 mcy, chyba czas najwyzszy sie za to zabrac;).. a ja zupelnie nie wiem JAK:)! Podrzuccie mi jakies pomysly, prosze.. Wdzieczna z gory, Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się