Forum eDziecko Inny Świat
ZMIEŃ
      wyciszony

wyciszony

(3 wyniki)
    • Jak w temacie. mój synem z ZA ma często takie fazy hiper aktywności. Jak to ugryźć. wtedy najczęściej psoci i ma jak ja to nazwałam "głupie poczucie humoru" np. popsuje układane puzzli młodszemu, rozwali buty z szafki, wywali zabawki z kosza itd. wszystko to z takimi obłąkańczym wzrokiem i głupim uśmiechem na twarzy. No nie mam na niego sposobu. próbowałam brać w do cichego nudnego miejsca, przytulić (nawet tak trochę siłowo) i po chwili wypuszczać szkodnika ale czasami zadziała a czasami ni...
    • Witajcie, Chciałam tak w skrócie podsumować nasze osiągniecia i trudnosci z roku szkolno-przedszkolnego 2010/2011 (max. po 5 z każdej grupy): Osiągniecia: - mały zyskał przyjaciela - zaczął z nami rozmawiać - nauczył się jeździć na nartach - sam zmienia buty - złożył samodzielnie koparkę z lego wg instrukcji Trudności: - niechęć do rysowania - wyciszanie się - skupienie na zadaniu - brak warzyw i owoców w diecie - ciągły katar Podzielicie się swoimi refleksjami?
    • sąsiedzi(19)

Słuchajcie jak radzicie sobie z sąsiadami w blokach, nasze dzieci potrafią zachowywać sie bardzo głośno, a my na to nie mamy za bardzo wpływu, jak reagują na to wasi sąsiedzi. Ja z rodziną mieszkam w tej chwili w bloku w którym jest 8 mieszkań, i tylko my mamy dzieci, Krzesio bardzo duzo biega, skacze, krzyczy, rzuca przemiotami w złości, i sąsiadka z dołu ma stale o to pretensje, tłumaczyłam jej że ja na to nic nie poradzę, staram sie mu tłumaczyć, mamy zasady w piktogramach, ale to wiele...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się