Dodaj do ulubionych

zagadka 2 ;)

16.01.15, 17:59
Zadzownila do mnie znajoma z problemem. Wzielam karty do reki i wypadly tryz karty odpowiednie do jej sytuacji.
2 mieczy, 6 pucharow i Krolowa kielichow. Zwrocicie uwage na zywioly, na postaci na talii. Nie jestem zwolennikiem trzech kart, ale cyz potraficie dostrzec sytuacje w tych kartach? Co Wam sie nasuwa?
Obserwuj wątek
    • sylwunka36 Re: zagadka 2 ;) 16.01.15, 18:16
      Kobieta jest ukazana w karcie 6 pucharów, czyli wraca myslami do przeszłości, rozpamietuje,wspomina to,co bylo.Z przeszłości 2 mieczy mowi nam ,ze od czegoś lub kogoś się odciela,dokonala wyboru,a teraz zastanawia się, czy aby na pewno dobrze zrobiła. Na końcu ukladu ,w karcie przyszłości jest Królowa Kielichow,czyli owa kobieta bardzo przezywa rozstanie, nie wie, czy to był sluszny wybór. Podsumowując, sytuacja dotyczyła rozsterek miłosnych po rozstaniu. Rozważanie trafnosci wyboru Dopiero się uczę ,pozdrawiam. Sylwia
      • magdalena.1230 Re: zagadka 2 ;) 17.01.15, 21:56
        sylwunka36 napisała:

> Kobieta jest ukazana w karcie 6 pucharów, czyli wraca myslami do przeszłości, r
        > ozpamietuje,wspomina to,co bylo.Z przeszłości 2 mieczy mowi nam ,ze od czegoś
        > lub kogoś się odciela,dokonala wyboru,a teraz zastanawia się, czy aby na pewn
        > o dobrze zrobiła. Na końcu ukladu ,w karcie przyszłości jest Królowa Kielichow
        > ,czyli owa kobieta bardzo przezywa rozstanie, nie wie, czy to był sluszny wybór
        > . Podsumowując, sytuacja dotyczyła rozsterek miłosnych po rozstaniu. Rozważanie
        > trafnosci wyboru Dopiero się uczę ,pozdrawiam. Sylwia

Zagadka bardzo ciekawa , natomiast Sylwia napisałaś , że dopiero się uczysz smile to bardzo gratuluję bo interpretacja jest mądra , przemyślana i określająca znaczenie karty .oby tak dalej smile
        • sylwunka36 Re: zagadka 2 ;) 19.01.15, 16:43
          Dziękuję bardzo! Twoje słowa są pokrzepiajace. Pozdrawiam, Sylwia
    • beata25_84 Re: zagadka 2 ;) 17.01.15, 09:14
      Trudna zagadka. Bardzo ciężko tak bez pytania, bo karty mają zbyt wiele znaczeń i dlatego pytanie jest tak ważne i pomocne...
      2 - mieczy - Twoja znajoma przed czymś się zamknęłą, jakieś dwa czynniki miały wpływ na tą obronną postawę. Ewentualnie wiedziała,że nie ma co ingerować w daną sytuację, bo i tak nic nie będzie w stanie zrobić.
      6 Kielichów - Osiągnięcie spokoju i wygody, znalezienie własnego miejsca, ciepłe uczucia w stosunku do bliskich, niewielkie zyski, karta pozytywna dla tych co coś właśnie zaczynają.
      Królowa Kielichów - oczekiwania i plany się spełniają, człowiek odczuwa w pełni szczęście lub miłość.

Wydaję mi się że polepszyło jej się w sprawach rodzinnych (z parnerem, dziećmi?) lub w pracy. Była jakaś nieprzyjemna sytuacja, ale wszystko skończyło się pozytywnie, znajoma osiągnęła satysfakcję.
      Mogła też np. stracić spracę i szukać nowej i jej się to udało, albo zaczynać coś nowego o co się wcześniej martwiła, ale poszło dobrze.
      Czekam na rozwiązanie zagadki, bo strasznie trudno tak gdybać bez pytań. wink
      Jak będę mieć chwilę, to zajrze i do tej pierwszej zagadki, ale ona jest jeszcze dłuższa i jeszcze trudniejsza.
      • hanna1985 Re: zagadka 2 ;) 17.01.15, 18:16
        Poczekam do jutra, mzoe ktos sie pokusi o komentarz. Miecze, puchary i puchary czyli stan emocjonalny (puchary) i mysli, umysl (miecze), to taka podpowiedz smile
        • hanna1985 Re: zagadka 2 ;) 17.01.15, 18:17
          beata25_48 wiem, ze trudne, ale skoro mi wypadly to dziele sie z Wami doswiadczeniem!
          • magdalena.1230 Re: zagadka 2 ;) 17.01.15, 22:01
            2 mieczy, 6 pucharow i Krolowa kielichow

Kobieta znalazła się w takiej sytuacji życiowej gdy emocje i uczucia wychodzą na wierzch . Trudno jej ukryć to co czuje . Duże znaczenia gra osoba w jej życiu związana z przeszłoscią lub osoba , która miała , ma kontakt -przyjacielski w stosunku do niej. Myślę , że karty wskazały na sferę uczuciową tej pani , która obecnie ograniczyłą kontakt z ludzmi , 2 mieczy to dystans , odsunięcie od ludzi ,być może że spowodowane kłótnią , rozmową - niedobraniem odpowiednich słów do zdarzeń - Inaczej odebranych niż powinny.
          • beata25_84 Re: zagadka 2 ;) 18.01.15, 02:58
            hanna1985 napisała:

> beata25_48 wiem, ze trudne, ale skoro mi wypadly to dziele sie z Wami doswiadcz
            > eniem!

No przecież nie narzekam, tylko stwierdzam fakty. wink Cieszy mnie to,że dzielisz się z nami swoim doświadczeniem i jak widzisz próbuję swoich sił, bo wiem że takie ćwiczenia wzbogacają,uczą, mimo że na poczatku efekt takich gdybań może być marny. wink
            • hanna1985 Re: zagadka 2 ;) 20.01.15, 15:55
              Moja znajoma to Krolowa pucharow. Pojechala do kraju na swieta i tam jej obecny maz obwieszczyl wszystkim, ze ja zostawia. To dwojka mieczy, idealnie karta pokazala ja w tej sytuacji. Cala rodzina zrzucila wice na nia, oczywiscie nieslusznie i nie uzyskala wsparcia od niej. Czyli moja znajoma zablokowala swoje uczucia. Chciala schowac sie przed swiatem i nie potrafila znalezc rozwizania. Powrot zagranice bylby trudny, gdyz od dwoch lat zajmouje sie dzieckiem i tutaj jest 6pucharow. W tej dwojce meiczy moja znajoma nie dopuzczala do siebie prawdy, cyzli zamykala oczy na prawde, miala nadziej, ze rozwiazanie samo przyjdzie. Rodzina spowodowala u niej zablokowanie uczuc, nie mogla pokazac, ze jest przegrana osoba. Nie mogla rowniez pokazac swojej malej coreczce, ze cos jets nie tak. To karta meki psychicznej, szukanie rozwiazania na oslep, odrzucenie prawdy. Brawo dziewcyzny, wszystkie bylyscie blisko tej historii.
              • hanna1985 Re: zagadka 2 ;) 20.01.15, 15:57
                P.S Moja znajoma wrocila na Wyspe i szukamy dla niej pracy i opiekinad dzieckiem smile Maz odszedl, coz moge wiecej powiedziec dupek i tyle!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka