Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zdziwiony

zdziwiony

(23 wyniki)
    • Dlaczego Polacy, którzy wyemigrowali tak bardzo są zaskoczeni faktem, że sytuacja w PL nie jest taka sama jak w Anglii? To naprawdę aż tak niepojęte? Biedacy, cały urlop spędzają w stuporze, z rozdziawioną buzią, bo drogi nie takie, na ulicach biedne wózki itd. Czy ten zdziwiony emigrant to jakaś jednostka chorobowa, stan umysłu? Jak zachowuje się zdziwiony emigrant w kraju jeszcze biedniejszym? Co robił ZE przed emigracją, też zanudzał znajomych i rodzinę swoimi porównaniami, czy mu tak ho...
    • Moja Zosia ma 9 tygodni.Jesli wychodze gdzies sama, np.na lekcje angielskiego, czy zakupy to z mala zostaje maz.I nie wiem czemu niektore osoby tak to dziwi, ze ojciec zostaje z niemowleciem w domu.Takie pytanie ostatnio od znajomej pani: a jaka masz nianke? Wiec mowie, ze maz jest z dzieckiem.Na jej twarzy zobaczylam bezgraniczne zdumienie, to dla niej cos nienaturalnego bylo(jej syn podejrzewam z dzieckiem sam nie zostaje nigdy) CO W TYM DZIWNEGO?
    • Borejkowie są herbu swarzyca (swastyka): pl.wikipedia.org/wiki/Boreyko_(herb_szlachecki) Wprawdzie lewostronna i bez symetrii obrotowej, ale zupełnie okazała.
    • Dziś mamy środę. Coś mnie ugryzło bezboleśnie w sobotę, od niedzieli mam obrzęk stopy poza kostkę. Byłam u trzech lekarzy i każdy ma inna opcję... Maść sterydowa, antyalergiczne leki oraz antybiotyk. Ruletka
    • Na zebraniu była mowa o języku anggielskim i ewentualnie jakimś drugim, przy czym wszyscy zgodzili się, że ten angielski dwa razy w tygodniu wystarczy. Tymczasem okazuje się, że jest i rosyjski! Dowiedziałam się od dziecka, które trzuciło kilka słów. Nikt w przedszkolu nam nie powiedział - języki i tak są w ramach czesnego. Tak, że równie dobrze mógł z niemieckim albo francskim wyjechać... A piszę o tym, bo mnie refleksja naszła. Mały wymienia kolory, zapomniał, jak jest "cz...
    • Urbański pokazuje maszyny do wypieku chleba i opowiada ,że wystarczy kupić gotową mieszanke i dodać drożdże i wode a Pieńskowska zdziwiona -to drożdże można nadal w sklepie kupić? Boże w jakim świecie ta kobieta żyje?
    • Mnie zdziwiło rozstanie Kusznierewicza z ukochaną Agnieszką - tak byli zakochani (choć on na oko barrdziej?), ślub, i...klops. A zdziwiłby mnie rozwód Pazurów (Cezarego i Weroniki) tak pasuja do siebie:) A Was?
    • Wiecie, że z tego forum dowiedziałam się, że można się zastanawiać nad tym, gdzie będzie się świętować Wigilię. W mojej rodzinie i rodzinie męża (inny region Polski) zupełnie oczywiste jest, że w wieczór wigilijny rodzina spotyka się u najstarszego żyjącego członka, nigdy nie było odstępstwa od tej reguły. Oczywiście nie znaczy to, że jest on odpowiedzialny za przygotowania, te są zespołowe. Nie mają też znaczenia warunki lokalowe, które w niektórych przypadkach są naprawdę trudne. Miejsce, w...
    • Tak w nawiazaniu do postu o zdradzie meza (jakas pani dowiedziala sie o tym w sylwestra), to ciekawi mnie dlaczego zawsze pozniej wszystko spada na strone, ktora zdradzila, a nikt nie bierze pod uwage wszystkich okolicznosci, sytuacji obu stron i nie jest obiektywny.Bo moze Pan/Pani zdradzona: 1. tak wpadla w rutyne zycia, ze przestalo jej sie chciec dbac o zwiazek; 2. to ze posiada sie dzieci stalo sie dostateczna wymowka na wszystko inne i oczywistym stalo sie ze teraz to juz ...
    • Mam ja sobie dobrą koleżankę. Koleżanka spontanicznie obiecuje pewną przysługę mnie i kilku innym osobom. Nikt jej o to nie prosił, przeciwnie - towarzystwo raczej skrępowane nieoczekiwaną hojnością. Było to parę tygodni temu, teraz towarzystwo chciałoby z przysługi skorzystać. Koleżanka po dlugim kluczeniu informuje, że nic z tego, bo... <tu: seria powodów> i żeby się zgłosić za miesiąc (kiedy kwestia będzie nieaktualna). Mam prawo być zła?
    • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34905,9751436,Szokuja_cie_te_zdjecia__Za_ostre__zeby_trafic_do_metra.html Przecież karmienie piersią jest uważane ostatnio za "obrzydliwe", więc chyba byłabym w szoku, gdyby ta wystawa przeszła bez protestów. Ciało kobiety jako obiekt seksualny, nawet na reklamie dachówek, jest oswojony i zwyczajny, nawet zabawny, ta sama kobieta karmiąca dziecko wzbudza agresję. Niech mi to ktoś wytłumaczy, mnie, bezdzietnej, bez żadnego parcia na dziecko, nawet lekko się...
    • www.papilot.pl/article/2007/Matka-przetrzymuje-martwy-plod.html
    • Miesiąc temu byliśmy zmuszeni uśpić naszą 13-letnią suczkę i jakoś pusto się zrobiło, dlatego rodzinnie podjeliśmy decyzje o tym, zeby przygarnąc pieska ze schroniska lub fundacji. Znaleźliśmy fundacje, wypełniliśmy ankietę i czekaliśmy na wizytę członków fundacji, którzy mieli stwierdzić, czy posiadamy odpowiednie warunki domowe. Mieszkamy w domku, mamy ogród, dośc duże mieszkanie więc naiwnie sądziłam , że nie będzie problemu z dostaniem pieska po przejściach, ale tu zdziwi...
    • Właśnie na TVP2 skończył sie pewien film dokumentalny:Twe ciało opalone. Wszystko oki i zgadzam się,solarium w nadmiarze szkodzi. Ale ostatnia osoba występująca była murzynką,lub co najmniej bardzo ciemną "mieszaninką" dwóch ras. I ona była uzależniona od solarium! Jak mówiła,w kilka minut opalała się o przynajmniej kilkanaście tonów ciemniejszych. Tylko po co łazić na solarium jeśli wygląda się "czekolada"?
    • jak ja chodziłam do szkoły to wypracowanie na zadany temat pisało się "z głowy" , ewentualnie podpierając się lekturą, jeżeli tejże dotyczyło... a teraz słyszę,że młodzi ludzie podpierają się internetem i nie chodzi o to,że kopiują gotowe wypracowania,bo to w ogóle jak dla mnie niedopuszczalne tylko,że oni szukają informacji/artykułów i z tego korzystają... czy uważacie,że to w porządku? czy taka praca jest wartościowa, bo ja mam mieszana uczucia:( i po raz kolejny dochodzę do wniosku,ż...
    • www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100914/KRAJSWIAT/78267819 no ręce cycki i majtki opadają
    • Czy ktoś czytał i może powiedzieć do jakich czytelników adresowana jest ta książka? Czy dla 17-latki interesującej się min historią, bardzo inteligentnej, to dobra książka? Trochę się zdziwiłam jak zobaczyłam ją w księgarni internetowej w kategorii s-f.
    • Siedzę sobie w parku śledzia w łodzi pod pomnikiem Mojrzesza. Mojrzesz jak to on z brodą i tablicami z 10 przykazaniami. Obok matka z chlopcem ok 4letnim, chłopiec pyta - Mamo kto to jest? A mama na to - nie wiem.
    • Hejka Wczoraj w jednej za amerykańskich gazet podano, że policja zatrzymała na autostradzie kobietę , która w trakcie prowadzenia....... karmiła piersią swe siedmiomiesięczne dziecko. Cytrynka
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7723397,Metody_prof__Gapika_nie_byly_tajemnica.html to juz przegiecie, ze nikt sie gosciowi nie chcial przez te wszystkie lata przyjdziec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna