zdziwiony

(14 wyniki)
  • Sąsiadka z klatki poprosiła mnie o lekcję wiązania chusty bo niedawno urodziła córeczkę. Pochyliłam się nad koszykiem i spytałam jak maleństwo ma na imię mając na końcu języka "Julia czy Zuzia?" a ona mi na to "Agnieszka". O! Dwumiesięczna Agnieszka, młodsza siostra 3-letniego Sebastiana z resztą. Oczywiście zaczęłam się zachwycać, a sąsiadka "No chcieliśmy jakieś RZADKIE, NIESPOTYKANE imię". hehe... Czyżby teraz Agnieszka to faktycznie był jakiś ewenement? U mnie w klasie (rocznik 80) ...
  • Wychodzę dziś ze Stasiem na balkon, patrzę - na balkonie obok nowa sąsiadka w zaawansowanej ciąży wiesza pranie. Wywiązał się między nami taki oto dialog: JA: imię już wybrane? S: Tak? Melani. JA: W sensie Melania? S: nie, Melani. JA: (nie wiedząc co powiedzieć) Aha. No normalnie nic mnie już nie zdziwi!
  • Dzisiaj przeglądając Nowych Mieszkańców zobaczyłam małą Krystynę i małego Radosława.O ile Radosław aż tak nie dziwi to 3 razy sprawdzałam czy aby się nie pomyliłam czytając o Krysi.Już dawno nie spotkałam małej dziewczynki o imieniu Krystyna.Imię samo w sobie podoba mi się średnio, a Kryśki to już nie cierpię.A Wam jak się podoba ?
  • Nie wiem czy był już podobny wątek (mi nie udało się znależć). Interesuje mnie jak imiona popularne w Polsce są odbierane za granica. Chodzi mi głównie o takie imiona które są obecne zarówno u nas jak i w innych krajach np. Weronika, Wiktoria, Julia, Agata, Jakub itd. Zainteresowało mnie to jak przeczytałam, że we Francji imię Michelle jest już niemodne i odbierane podobnie jak u nas np. Bożena. Ciekawa jestem jak jest z innymi imionami. Może ktoś wie coś na ten temat. Z góry dziękuję.
  • Szukałam dzisiaj informacji na temat mojego imienia-Joanna! wiem ,że od tego imienia jest bardzo dużo zdrobnień np. Asia , Joasia, Asiula itd. Ale z tymi spotkałam się po raz pierwszy: Nina, Janka, Żanna!!! i jestem zdumiona skąd w ogóle pomysł na takie zdrobnienia!!
  • Ezdrasz(11)

Dziś w restauracji obsługiwał mnie Ezdrasz, w wieku na oko "studenckim". Przeczytałam imię na identyfikatorze, żeby nie było, że każdą napotkaną osobę pytam o imię ;) Przyznam szczerze, że zdziwiłam się bardzo. Zapytałam Google o Ezdrasza i przeczytałam na Wikipedii, że Ezdrasz dziś obchodzi imieniny. Mogłam życzyć mu wszystkiego najlepszego, może byłoby coś gratis :P Jak Wam się Ezdrasz podoba? Mnie raczej średnio, trochę niewygodne w wymowie i zdrabnianiu.
  • Wiele osob mowi, ze stare imiona sa nieladne, ze maja glupie skojarzenia slyszac Staszek np od razu widza siwego pana z wasami. Zauwazylam, ze w takich stwierdzeniach dominuje pokolenie naszych rodzicow. moja osobista mama wolalaby miec wnuka Kubusia czy Kacperka a ma Stasia i Jasia np. A dla naszych dzieci te imiona sa normalne. A moja corka to sie nawet dziwi, ze moze je nosic ktos starszy. Pare dni temu rozmawiala ze swoja polska kolezanka, ktora mowi: wiesz bylam w sobote u swojej...
  • Witam wszystkich, jakie znaczenie ma imię Jena?? Pozdrawiam mrs.lj
  • Dagoda(4)

Cosikmi się obiło o uszy. Czy w Polsce ktos nosi to imię? Jak Wam sie podoba? Muszę powiedziec , ze nawet ładnie brzmi. Kojarzy mi sie z Jagodą. ;) Madzia
  • Martina(7)

Dzisiaj poznałam kobietę, której kilkuletnia bratanica ma tak na imię. Nie Martyna, a Martina własnie. Jak Wam się podoba? Ja się zdziwiłam i nie mogę się zdecydować - ładne, czy nie?
  • Czy znacie jakąś Glorię? Dałam tak na imię mojej córci, przy rejestracji w USC kierownik bardzo się zdziwił i głupio wypytywał ;) Jeśli znacie jakąś Glorię, proszę odezwijcie sie ;) Pozdrawiam
  • Właśnie wróciłyśmy z babskich wakacji w Międzyzdrojach, oto imiona, które zapamiętałam: 2 razy Kevin 3 razy Nikola, w tym raz wołana Nikol 2 razy Jakub 2 razy Julia Oliwia Anna Karolina Patrycja Jan Franciszka i Emil - rodzeństwo :) Hanna i Jadwiga - blizniaczki Karol
  • Gosława!(12)

Niedawno poznałam sympatyczną Gosię. Wielkie było moje zdziwienie,gdy dowiedziałam się jednak,że to nie Małgorzata lecz...Gosława!~Podobno urzędniczka się pomyliła i tak już zostało. Co sądzicie o tym imieniu? I na koniec jeszcze jedno pytanie. Moja przyjaciółka za 2 miesiące urodzi córkę i waha się między: Małgorzatą własnie, Barbarą a Judytą. Które najładniejsze?
  • pozdrawiam serdecznie moja koleżanka tak właśnie nazwała córeczkę, choć nie jestem wybredny typ, to mnie zdziwiło trochę to imię, słyszałyście o takim? causki badziul

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.