zemst

(8 wyników)
  • Czy jeśli ktos wam zrobi duże wg was świństwo to wymagacie od rodziny, znajomych takiej symbolicznej obrony was przez odtrącenie tego winowajcy z towarzystwa? Dawniej jeśli facet obiecywał dziewczynie ślub to jego obowiązkiem było tego dotrzymać albo dostawał w pysk od jej ojca, brata, kuzyna... Jeśli ktoś zdradził, oszukał to też o honor pokrzywdzonej osoby upominała się jej rodzina. Nalezało zrekompensowac podłe uczynki, na ogół taka osoba traciła prawa do profitów płynących z byci...
  • zemsta?(18)

odszedl ode mnie maz,zostawil mnie jak rzecz,ciezko to znosze ale staram sie zapomniec,czeka mnie rozwod,wlasnie dostalam pozew i musze odpowiedziec...zastanwiam sie co robic?bez problemu odpowiedziec czy dac mu w dupe?macie jakies doswiadczenia?
  • Ponad 3 lata temu mąż mnie zdradził. Romans trwał ok. roku. W tym czasie zaszłam w ciążę, urodziłam dziecko i cały czas wierzyłam w zapewnienia, że to "tylko przyjaźń". Wreszcie otworzyłam oczy, ale nie potrafiłam odejść. Bolało mocno zwłaszcza, że mnie obarczył winą. Jednak uwierzyłam, że zaczniemy od nowa, że tylko mnie, że tylko ja, blaaa... Znalazł czuły punkt - jestem DDA. Znacie? Trafiłam na terapię, życie stało się spokojniejsze. A wczoraj coś mnie tknęło: najpierw dziwny wyjazd, p...
  • W przykładowym 2006 r. sądy rozpatrzyły 63 782 sprawy o orzeczenie alimentów i 47 525 spraw o zmianę ich wysokości (statystyka nie obejmuje alimentów rozpatrywanych w sprawach rozwodowych i w sprawach o separację). Jednocześnie w związku z egzekucją alimentów pozostawało u komorników otwartych prawioe 600 tysięcy otwartych spraw o sygnaturze "Kmp". Jeżeli kogoś interesują szczegóły, to zapraszam do obejrzenia statystyk Ministerstwa Sprawiedliwości: bip.ms.gov.pl/pl/dzialalnosc/statysty...
  • Jak obeszliście się z kochankiem waszej żony (kochanką waszego męża)? Czy rozmawialiście z tą osobą? Zrobiliście jej awanturę na całą okolicę i wstyd przed sąsiadami? Albo coś nieprzyjemnego w jej pracy? Albo przypuszczając, że nie wie, to wy zawiadomiliście męża kochanki (żonę kochanka) że jest zdradzany? A może kochanka/ek małżonka/ki dostał od was w pysk...? Co jest sprawiedliwe, gdy wiesz z kim cię zdradzono i myślisz jakim prawem ten ktoś wlazł z butami w wasz związek...?
  • Bosze, jakie tu trudne tematy. Żeby rozruszać szanowne rozwodniczki i sznaownych rozwodników, przytaczam moją historie. Nieraz warto, zamiast rozprawiać o exach itp, wsiąść na bryke i pojechać w siną dal... Sobota, godzina 9 rano. "Trzech muszkieterów" w składzie Jacenty, Wojciech i ja wyruszamy z Bródna na naszych stalowych rumakach w kierunku Czerska. Do zdobycia ruiny sredniowiecznego zamczyska. Upał sie szykuje niemiłosierny, ale nic to: zaopatrzeni w wodę, kanapki, batony, p...
  • Wielka milosc, wpadka, rozterki mojego chlopaka, wreszcie decyzja slub.Calkiem nieźle zaczelo nam sie wieść we trojkę.On duzo pracowal, ja siedzialam z synkiem w domu.Wszystko byloby ok gdyby nie jego despotyczny charakter.On pan karmiciel-ja domowa slużąca i kochanka.nie powiem dzieckiem zajmowal sie dobrze, ale te jego wypady z kolegami na popijawki, wracanie o której mu sie podobalo bez zadnej informacji...Pozniej to ustalo, pojawilo sie drugie dziecko, nowe mieszkanie i samoch...
  • Tak jak w temacie podpowiedzcie mi prosze jak unieważnić małżeństwo. Czytałem dużo w necie na ten temat jednak być może ktos z Was wie w praktyce jak to faktycznie wygląda. Czy trwa to latami jak pisza czy jest być moze jakiś szybszy sposób? Rozmawialismy na ten temat z żoną i rok temu wyraziła zgode na uniewaznienie. Teraz po rozwodzie spytała mnie czy będe chciał unieważnic nasz ślub, powiedziała ze Jej nie bedzie to potrzebne bo drugi raz nie wyjdzie za mąż itd. Czytałem z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się