-
...kosciol katolicki tak pozmienial wszystko ze z chrzescijanstwa zostala tylko Maryja i od czsu do czasu Jezus,reszta przerobiono na wlasne potrzeby,wiara zostala zaprzegnieta do potrzeb robienia mamony.dzis kosciol katolicki to panstwo w panstwie drugiego panstwa ,biskup dostaje pesje nie placac podatyku-ciekawe czy oddaje dziesiecine???
-
[i]- Nie biegam po Krakowskim Przedmieściu, bo każdego 10 składam kwiaty pod tablicą posła Gosiewskiego na kieleckiej katedrze i bez rozgłosu idę na mszę. I żeby było jasne: uważam, że przyczyny katastrofy należy wyjaśnić do bólu. Ale nie powinien to być temat, który nadaje sens istnienia partii. A prezes Kaczyński właśnie to próbuje z PiS-em zrobić.[/i]
Najwyraźniej prezesowi o to chodzi, by kraj ten dalej pląsał w chocholim tańcu. Tyle tylko, że my chcemy żyć dalej. Świat nie zatrzymał s...
-
Pan redaktor Wojciechowski "przeoczył" pewien "drobiazg", a mianowicie równoważnik zdania, którym p. Magdysz kończy swój artykuł: [i]«Zemsta» відбулася. Можна писати рапорти. [b]Копію – у Берлін[/b].[/i] Czyli - [u] kopię (wysłać) do Berlina.[/u]...
-
SKANDAL!
Operetka to muzyka pop. Jako muzyka pop jest daleko od muzyki tzw. klasycznej. Niech na mnie operetka nie liczy, nie gustuję i nie będę chodzić.
Pogonić taki zarząd. Dlaczego Struzik się tym zajmuje, nie rozumiem. Dlaczego pracownicy Radia nie puszczali farby wcześniej - nie rozumiem.
Dla 100 tysięcy rocznie...!
BRAK SŁÓW!
-
Amerykanie mają talent do robienia sobie wrogów.Zamiast sprawę załatwić po cichu drą ryje na cały świat jacy oni mocni.Otóż nie.W wojnie prowadzonej cywilizowanymi środkami nikt nie ma szans z dziczą która nie uznaje żadnych reguł zabijając nawet własnych współwyznawców. Może ktoś nazwie mnie ksenofobem, ale minie wiele lat kiedy zmiana warunków życia i edukacja zmienią ich optykę spojrzenia na świat i religię (że jest to trudny proces można choćby się przekonać na Krakowskim Przedmieściu).C...
-
Obejrzyj koniecznie:
-
Niezależność to jedno, a że każdemu kacapskiemu ryjowi, który mordował i rabowal w Czeczenii, kula w łeb się należy jak psu buda, to już inna para kaloszy.
-
Nareszcie opinia, pod ktora sam moglbym sie podpisac. B.Borusewicz
przypomnial do tego znamienny fakt, o ktorym zapomnialem: plakaty i
odezwy wywieszone w dn. 13 grudnia byly drukowane... w ZSRR i to w
drukarni KGB! Trudno o lepszy argument za teza, ze Jaruzelski z
Moskwa przeciw Polakom spiskowal.
-
"Wedle wszelkiego prawdopodobieństwa ten niespełna 50-letni sympatyczny były nauczyciel zostanie premierem".
Wedle mojej wiedzy ten sympatyczny pan przed ostatnimi wyborami krytykował Briana Cowena i całą Fianna Fail za... próby ograniczenia konsumpcji i rozpędzonego za bankowe kredyty sektora budowlanego. Gdy Fianna Fail zniosła podatek od zakupu nieruchomości dla tzw first buyers, Enda grzmiał, że z podatku winni być zwolnieni wszyscy. Przymierzał się też do koalicji z partią Cowena, ale...
-
Sankcje. I dogadywać się w tej sprawie z Rosją.
-
PiS się sam marginalizuje.
Nie wiem czemu jeszcze tak wiele miejsca w mediach poświęca się tej partii. Nie wnoszą do naszego życia żadnej wartości. Zamiast jak na prawdziwą opozycję przystało zająć się tym, co sknocił rząd, PiS cały czas zajmuje się sam sobą, no i katastrofą smoleńską.
-
Do polaczkowej mentalności taka reklama jak najbardziej przemówi. Gratulacje wyczucia targetu dla autorów.
-
ciesze sie, ze moje dzieci nie beda polakami
-
Farfal zapewne dodatkowo przezywa, ze nie moze
zakazac kupowania GW. Biedaczek pewnie po nocach
nie spi, ze jedynie moze mscic sie w ograniczony
sposob. Libertas u weszpolaka w priorytecie? Nie
dziwne. Wszak cele maja wspolne. I guru z Irlandii
niezle placi.
-
ale pierdoly. Niezly wapniak ten Borusewicz, zwapnialy w historycznej
nienawisci.
Mlode pokolenie ma te wywody idioty w DUPIE. My chcemy mocnej gospodarki i
dobrego wyksztalcenia!!!
Jako student na Oxfordzie, chetnie zaprosilbym gen. Jaruzelskiego na wyklad.
Borusewicz moze jedynie lunch w kafeteri podawac.
-
to nie jest i nie byla wojna Izraela z Hamasem, ale Izraela z Palestynczykami!
Przestancie manipulowac opinia publiczna!
-
Kto chce walczyć z Rosjanami niech jedzie do Czeczenii i walczy. Nie jest sztuką walczyć z poległymi,oni się nie obronią. Wstyd mi za tych ludzi,którzy z ukrycia,zza węgła atakują. Niech wyjdą z podziemia i podejmą walkę z otwartą przyłbicą.
-
Hm, ciekawa sprawa. Auta różnych służb miejskich nagminnie parkują jak
im się podoba. Kto im zwróci uwagę?
-
Niewątpliwy sukces dydaktyczny Mario Kamińskiego
-
Zimnowojennie się robi :(