zjedz

(33 wyniki)
  • W poniedziałek mam wizyte u ginekologa. Jestem dziewica wiec pewnie bede badana przez odbyt (wiem, ze niektorw z WAs badanie moze obrzydzac ale to lekarz wybiera sposob). W zwiazku z tym mam pyatnie: co moge zjesc zeby nie "przykry wypade3k"? (wiece o co chodzi, nie?)
  • w tych madrych gazetach nt diety pisza o 4-5 posilkach rozumiem sniadanie np godz 10- obiad - 14 -kolacja -18 lub sniadanie 8, po pracy obiad 17-8, kolacja jest albo nie ma - 20 ale jesli miedzy tymi posilkami - zjem jakiegos rogalika o 12, i przegryze paluszkami 15-30 minut pozniej i nic nietkne do obiadu - jak mam to liczyc? jako 1 posilek?
  • Sluchajcie - jestem w 4 dniu, kiedy to powinnam wziac tabletke Diane 35 (to moje pierwsze opakowanie) - 3 mam za sobą. Po wielu rozmysleniach postanowilam jednak odstawic. Czy moge poprostu zaniechac brania czy powinnam dokonczyc napoczety juz listek, czyli dopiero po 21 dniu?
  • Zjadlam sobie potrawe ze smazonymi pieczarkami (ulubionymi na moje nieszczescie zreszta) i poraz kolejny boli mnie zoladek. Do tego dostaje doslownie dreszczy:( Nie wiem,czy mam uczulenie na smazone, czy moj zoladek nie moze takich rzeczy juz jesc po prostu?? Tak samo sie dzieje,jak zjem jajecznice (szczegolnie ze smazona cebulka). Dziwne,bo jak jem smazone frytki, kotlety to nic sie nie dzieje. Ale jak zjem pizze z dodatkiem tych pieczarek np,to juz musze brac kropelki na zolade...
  • Witam! Mam tego typu problem: Nic mnie nie boli. Nie czuję się źle. A mimo wszystko coś się dzieje. Nie mam biegunki, ale leci ze mnie jakaś cuchnąca pomarańczowa tłusta dziwna maź. Czytam w necie, że powodem może być zapalenie trzustki. Zdarzyło mi się to już 2 raz. Poprzedni parę miesięcy temu. Moja pani dr kazała mi wtedy wziąć lacidofil i w sumie na drugi dzień przeszło. Ale dziś znów. Najgorsze jest to, że niemożliwe jest przy tym pójście do pracy. Czy ktoś spotkał się z c...
  • moja żona zjadła 280 g musztardy sarepskiej w kilka dni ... czy jest w ciązy ?
  • Uwielbiam jej smak ale niestety nie mogę jej jesć :( Surowa, gotowana, duszona...pod każdą postacią szkodzi mi. Wystarczy, że zjem mikroskopijny kawałeczek to zaraz zaczyna boleć mnie żołądek, mam mdłości i boli mnie głowa... Tylko papryka tak zle na mnie działa. Jaka może być tego przyczyna? Może ktoś z Was ma podobne objawy po zjedzeniu papryki? Zaznaczam, że robiłam test na bakterie h.p. więc nie powinnam miec wrzodów, mam jedynie refluks ż- przeł.
  • Dziewczyny mam taki problem,ze jestem najedzona tylko wtedy kiedy zjem cos slodkiego. Wystarczy ze zjem daktyle albo jakiegos batoniak i na dlugie godziny mam problem z glowy. zjem kanapke i po godzinie znowu szukam czegos do jedzenia.. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z faktem,ze biore tabletki anty. Dziekuje za odp. Pozdr
  • Wiem,że zabrzmi to śmiesznie i pomyślicie że nienormalna jestem, ale męczy mnie pewna sprawa. Chodzi o to, ze jak np. zjem kukurydzę to następnego dnia w kale jest jej pełno, całe żółte ziarenka. Jak jem kiwi, w stolcu są czarne pesteczki, po groszku-zielone łuski itd. Czy to jest normalne?Wydaje mi sie ,że ta kukurydza powinna być strawiona a nie wydalana...Macie też coś takiego? Wiem, ze nie każdy zagląda sobie do kibelka w to, co zrobił, ale mnie naprawdę to martwi, czy ze mną...
  • Witam! NIe mogę sobie z poradzić z zapetytem od kiedy zazywam anty :( i w związku z tym pytanie...otóż zaraz po zażyciu tabletki zjadłam jabłko , i tak sie zastanawaim ...czy fak zjedzenia czegokolwiek Jablka?) zaraz po tabletce moze wpłynąć na jej wchłanianie ?? :( prosze o odp nie ma przezcież głupich pytań :(
  • dziewczyny, od jakiegoś czasu mam dość poważny problem: non stop chodzę głodna, bo jest tylko kilka potraw, które jestem w stanie zjeść. na samą myśl o większości tego, co znajduje się w lodówce czy na półkach sklepowych robi mi się niedobrze, i stwierdzam, że już wolę być głodna, niż przełknąć "coś takiego". nie wiem, jak sobie z tym poradzić, bo nawet, gdy znajduję to, co mi smakuje, to po zjedzeniu jest mi niedobrze, i stwierdzam, ze chyba coś mi odbiło, skoro miałam na to ochotę. ja ...
  • Witam, Przy wzroście 160 cm waże 50 kg, waga się waha ale jest to 50-52 kg. Nie chcę przytyć, a taką wagę utrzymuje juz 2 lata. Nie ćwiczę w ogóle, tylko dużo spaceruje, bo bardzo to lubie. Jednak ostatnio mam problemy ze zdrowiem, tzn. często boli mnie brzuch, często nie czuje głodu i nic bym nie jadła, ale mam zawroty głowy, uderzenia gorąca i drgania, więc jem coś i mi przechodzi.Nie chce utyć, ale może poprostu za mało jem, dlatego się tak czuję, nie wiem bo jest mi bardzoo cięzko ...
  • biore tabletki stediril30 od jakiegos czasu i mam mnostwo watpliwosci,to juz nie pozwala mi normalnie funkcjonowac,bardzo prosze o odpowiedzi na moje pytania czy to ma jakies znaczenie czy tabletki sie bierze przed/po wydalaniu(np. mam b.szybka przemiane materii,pol godizny po posilku msuze isc do toalety,a tabletki biore wlasnei po posilku!!!!!!!!!!!) czy ma jakies znaczenie co sie zje wczesniej?wiadomo np.ze jogurt dziala bardziej 'przeczyszczajaco' niz czekolada umieram ze...
  • Ratunku!!!. Jem coraz więcej słodyczy . Nie wiem czy stało mi sie to po ciąży czy nie . Nie moge sobie z tym problemem poradzić. może macie jakiś sposób . Moze to objaw jakiejś choroby :(
  • witam mam pytanko odnośnie tego czy sałata zielona może spowodowac biegunke?? bo u mnie spowodowała :( pierwsz raz w zyciu wprowadziłam do swojego jadłospisu sałate tej wiosny i zauważyłam że miałam jakieś problemy jelitowe gdy ją jadłam,potem przez 2 tygodnie nie kupowałam i był spokój, a teraz znów i dorobiłam sie dziś biegunki.już wżyciu jej nie zjem:( może za dużo żelaza?albo jakiś substancji chemicznych ktore pozwalają sałatce tak ładnie urosnąc??? pozdrawiam P.S. co poradzi...
  • Cześć dziewczyny, poradzcie mi co mam zrobić ,żeby w końcu przestać jesć wieczorem. Tydzień temu rozpoczęłam diete niskokaloryczną , w ciągu dnia wszystko przebiega ok, czuje trochę pustkę w żołądku, ale da sie przeżyć. Najgorzej jest wieczorem :( kiedy nie powinnam już nic jeść sięgam po jedzenie, za to jak nie zjem wieczorem to sen jest płytki a ja rano jestem nerwowa. Bywa , że budzę się w nocy z pustym żołądkiem i marze o jakimś posiłku :/Już mi ręce opadają :( Postawiałam sob...
  • Ja jadam śniadania zawsze. Nie dlatego, że są takie ważne, albo dlatego, że jestem rano głodna. Powodem jest to, że jeśli nie zjem śniadania, dostaję ataku migreny.
  • Mam pytanie. Od jakiegoś czasu mam delikatne krwawienie z odbytu (przynajmniej raz w miesiącu). Czy to coś poważnego? Czy to może być spowodowane np.zjedzeniem czegoś pikantnego? Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o informację.
  • Może podpowiecie mi co to może być. Po zjedzeniu solidniejszego posiłku, (takiego szczególnie, jak zauważyłam, węglowodanowego)ogarnia mnie straszna senność. Taka, że nie mam siły poruszać rękami i czuję się okropnie. Nie raz zrezygnowaliśmy przeze mnie ze spacerku po obiadku bo ja pomimo szczerych chęci nie miałam siły. Czuję jak wtedy padam i boje się o jakieś kłopoty. Zauważyłam też, że po posiłkach mam rozpaczliwą potrzebę zjedzenia czegos słodkiego.Jeśli zjem czuję sie lepiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się