zjedz

(18 wyników)
  • słyszałam, że np baton powinien zastępować TYLKO jeden posiłek DC w cięgu dnia. Jak to jest z innymi produktami? czy np. mogę na sniadanie zjeść owsiankę, potem zjeść batona a na kolację wypić napój ze słomką czekoladowy? czy można to tak łączyć? czy też może powinno być tak, że w jednym dniu tylko jeden posiłek może być z nowego produktu a dwa pozostałe to zupka lub koktajl? Oświećcie mnie, proszę...
  • Tak, mam na myśli podłe uczucie, jakie nam (mi?!?) towarzyszy po zjedzeniu czegoś absolutnie niedozwolonego podczas diety... ( co pawda mieszanej, ale jakie to ma znaczenie...)Czy któraś z Was miała coś takiego? wpadki z podżeraniem? i jak się czułyście? co dalej z dietowaniem? zdenerwowałam się, bo to pierwsza moja poważna wpadka i jestem zła tak bardzo, że od jutra, w ramach "kary" zamierzam ponownie zrobić ścisłą...mam do schudnięcia góra pięć kilo...co Wy na to? Bardzo proszę o sug...
  • Własnie skonczyłam robic ciastka francuskie dla rodziny i słuchajcie... ozdabiałam je dzemem i rodzynkami i oczywiscie co???!!!!! Te zapachy , to wszystko , nie byłabym sobą gdybym nie zjadła łyzeczki dzemu!!!:( Zjadłam łyzeczkę dzemu, potem oblizałam cukier puder a potem zjadłam jedną rodzynkę!!!! Dziewczyny ja nie dam rady juz, chce mi sie bardzo coś łodkiego bardzo bardzo!!!!:( Juz pewnie nic nie schudne na tej mieszanej bo pobudziłam apetety na słodycze zapewne!!! Nie znam sie...
  • początek "przygody" z DC od 10 marca, może ktoś jeszcze wpadł na pomysł aby zaczynać w piątek :) słyszałem ze najgorsze są pierwsze 3 dni wiec postanowilem "pomeczyc sie" w weekend na razie nie jestem głodny ani zmęczony 10.03 zjadłem 3 saszetki 11.03 4 szaszetki facet, start od 101,5 kg cel 86,5 kg , przewidywany termin osiągnięcia 30 kwietnia
  • A więc jak pewnie wiecie bo czytacie poprzednie wątki.. od 1 listopda do 22 stycznia schudłam na DC 19 kg. Tzn na DC byłam 3 tygodnie ścisłej a potem 3 tygodnie mieszanej. Potem jadłam dlaej tak po 600kal. Tak w sumie zwazyłam się 22 stycznia i wazyłam 53 kilo. Tak sie ucieszyłam ze popołudniu zjadłam czekolade naraz , obfita kolacje torebkę ciastek. ( wiem ze jestem nienormalna)To mial byc tylko 1 dzien obzarstwa , bo wkoncu przez 3 miesiące nie ruszyłam nawet cukiereczka. Jednak...
  • Dzień dobry, koleżanki! Ja już czuję się dzisiaj znacznie lepiej, bóle brzucha odpuściły. Właśnie wszamałam pół napoju kakaowego, popiłam dużą szklanką wody, i właśnie popijam kawusię (dolałam sobie 2 łyżki mleka 2%, ale nie miałam innego, wybieram się na zakupy to może kupię 0%).Rano na wadze było niecałe 94,5-95kg, bo sporo wczoraj wysiusiałam. Mam zwykłą wagę więc trudno o lepszą dokładność. A co u Ciebie , Akolitko? A co u Ciebie , Justo? Cieszę , ze dołączyłyście do mnie. Będę m...
  • Wczoraj zgrzeszyłam. Późnym wieczorem zjadalam kromke chleba chrupkiego i jedna kromke chałki. Jestem stuknieta i beznadziejna. Dzis boli mnie brzuch a Pani Dieta powiedziałą, że NIE WOLNO pod żadnym pozorem jesć weglowodanów (nie przyznałam sie jej, że zjadłam). Dziś było ważenie: od poczatku diety - 14 dni - schudłam 6 kilogramów. Od dzis zaczynam mieszaną. Dziś na kolacje zjem NORMALNE jedzenia. I tak na prawdę od dziś zaczynam liczyc te cholerne kalorie......
  • Tak się teraz zastanawiam, bo po przerwaniu diety nie mogę się zmobilizować do jej wznowienia i codziennie zaczynam 'od jutra' Czy jest sens zaczynać teraz kiedy święta już blisko i pokus mnóstwo na każdym kroku, czy lepiej poczekać do 'po świętach'. Jak będę w święta na diecie to będę musiała radzić sobie z komentarzami rodziny, a to męczące i jak się złamię i przerwę dietę to będę mieć uczucie porażki. Z drugiej strony jak na diecie nie będę to kilka kilo obowiązkowo wskoczy ...
  • tak strasznie zjadłabym coś "normalnego". jestem 1,5 tygodnia na ścisłej i po raz pierwszy tak strasznie mnie kusi jedzenie. na razie się trzymam. na dodatek byłam na bazarku skąd płynęły tak wspaniałe zapachy wędlin "wiejskich", dorodne kalafiorki patrzyły na mnie i prosiły, abym je zjadła (HIHIHI). gdy robię zakupy w sklepie typu marcpol, geant czy globi to nie czuję się głodna, ale ten bazarek strasznie na mnie podziałał! schudłam już równe 10kg, doczekałam się tym samym wymarzo...
  • Wczoraj był piekny dzień........ Zjadłam sniadanie - torebka kawowa. Obiadowej torebki nie zjadłam - nie miałam ochoty, nie byłam głodna. A na kolację była uczta: poł opakowania chudego białego sera. Kilka rzodkiewek, ćwiartka papryki, kawałek ogórka świeżego i kawałek kiszonego. Najadłam sie do syta. Pycha, pycha, pycha. radośc, że wrescie mogę cos ugryźć (poza guma do zucia). Jestku, Br0mbo - podziwiam Was za ten reżim jedzeniowy. A Ciebie Jestko za te aerobik i rowerek. Przed...
  • Cześć!! Zaczęłam mieszaną :-) Zjadłam omlet z 2 jaj i szpinak, powiedz mi jak mam liczyć olej - wyszła duża stołowa łyżka (z olejem mam problem, bo nie ma na nim napisane ile ma kalori, pewnie w 100 gramach z 1000, he he). Według moich danych ten omlet miał 140 kalorii a szpinak rozgrzałam bez oleju i powinien mieć 60 kalorii (cała paczuszka :-)). No to niby wyszło 200 kalorii, ale ten olej do jajek pewnie do 400 dociągnął??Napisz ile łyżka stołowa oleju ma kalorii i na czym naj...
  • cześć dziewczynki; jestem na diecie cambridge dzisiaj już 13 dzień, jem trzy saszetki dziennie, dwa koktajle i jedną zupę, piję dużo wody źródlanej. Jedynym moim odstępstwem w ciagu tych dwóch tygodni byly dwie szklanki czerwonej herbaty i dwie szklanki zielonej z opuncją figową i jeden papieros. Czuję się rewelacyjnie myślałam że cały czas będę musiała ze sobą walczyć żeby nie sięgnąć po cos do jedzonka. Nie czuję w ogóle głodu, nie mam zapotrzebowania na słodycze, nie przetłuszc...
  • dzis 4dzien mojej diety,waga spadla miedzy 1,5kg a 2kg.to duzy sukces,poniewaz moje wczesniejsze glodówki nie pomagaly w ogole. niestety nadszedl tez pierwszy kryzys. to nie byl glód,to chec zjedzenia czegos innego niz te "przepyszne" zupki:(((zjadlam kromala i krokieta i teraz siedze i sie doluje. moja silna wola zawiodla.czy dieta juz jest zakonczona,czy moge dalej od jutra sie pilnowac?czym moge zastapic zupki,sa ponoc jakies napoje w kartoniku,czy to prawda?czy to to samo co n...
  • Na obiadek zjadłam 200 g kurczaka gotowanego i marchewkę gotowaną. Czy któraś na forum jest teraz na mieszaej po scisłej? Pliss piszcie bo ja sie panicznie boję ze przytyję a ja chce nadal chudnąć przynajmniej 7 kilo jeszcze. Co ja mam robić??;/
  • Czy wy tez tak macie?ze bierzecie np. bułkje cyz piernika pogryziecie i wypluwacie???bo ja niestety tak mam okropnie chce mi sie jesc!!!!!!!!!czy nie moge zjesc chociaz jajka???;( - mam doła;(
  • Witam, dzisiaj(16.05.06) mój pierwszy dzień i po raz pierwszy DC. Waga startowa to 98 kg przy wzroście 1,73. Rano o 6:30 zjadłam połowę koktajlu, o 10:30 druga połowa. Przed chwilą zupa pomidorowa, zostaje jeszcze do końca dnia 1 torebka. Już wiem, że w smaku zupki i koktajle są paskudne, ale coś za coś, niestety. Do tego pije mnóstwo wody i jedną dużą kawę. Wieczorem basen, mam nadzieję, że wytrwam, będę pisać jak daje sobie radę. Podobno pierwsze 3 dni są najgorsze. Pozdrawiam
  • Słuchajcie jak to będzie wtym roku ze świętami? Ja się cały czas obawiam że zniwecze cały efekt. Jade do mojej mamy która wspaniale gotuje ale nie chce się dopasc do jedzenia. Zostały mi jeszcze 3 dni Dc mieszanej i mam ochotę na akwałek czekoladki czy czegoś..ale powiem wam że strasznie się boje zjeść:/ Nie dlatego że boję sie ze odrazu utyję tylko tego że wpadnę w wir jedzenia. Zawsze tak miałam w czasie diet ze jeżeli np cały tydzien nie jadłam słodyczy a w soboty postanowiłam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się