Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zniszczony

zniszczony

(16 wyników)
    • Kiedys mialem przed soba swietlane perspektywy. Uczylem sie bardzo dobrze co wynikalo z wewnetrznej radosci zdobywania wiedzy i zglebiania roznych zagadnien. Jawily sie przede mna rozne perspektywy. Myslalem m.in. o karierze naukowej. Pewnego razu poznalem dziewczyne. W tamtym okresie mialem naiwno- idealistyczne podejscie do milosci. Zakochalem sie i ona takze, ale jak sie pozniej okazalo z jej strony bylo to tak zwane zauroczenie. To byl jeden z najwspanialszych okresow w moi...
    • Jeśli masz wątpliwości, czy twoja nowa znajomość, zwłaszcza zawarta w sieci, nie jest destrukcyjna i w przyszłości nie przyniesie ci osobistych szkód moralnych , zdrowotnych , finansowych, przeczytaj. www.ksiazka.net/recenzje/83-7033-410-5.htm Na niebezpieczeństwo zawsze narażone są osoby wrażliwe, skłonne autorefleksji, posiadające deficyty emocjonalne, spragnione uwagi i akceptacji, a jednocześnie wartościowe i kreatywne, na pozór silne psychicznie i doskonale radzące sobie z przeci...
    • Witajcie drodzy forumowicze, Mamy w rodzinie ogromny problem i mam nadzieje, ze wasze wypowiedzi choc troche pomoga nam podjac decyzje. Chodzi o naszego 6 letniego syna ktory ma problemy z mowieniem a dokladniej ,nie zawsze sklada prawidlowo gramatycznie zdania, jego zasob slownictwa nie odpowiada temu czym dysponuja rowiesnicy a do tego czesto mowi niewyraznie. W rozwoju vincenta jest to jedyny problem gdyz dziesiatki testow, ktore mial przeprowadzane wykazaly jego doskonale...
    • czego nie ma? raczej trzeba!
    • Prosze pomóżcie Od lutego tego roku ktos zaczął mnie prześladować ( mnie i mojego byłego oraz w jakimś stopniu mojego znajomego). Zaczęło się od sms- ow. Potem były napisy na murach ( strasznie wulgarne i obraźliwe, stanowiły o tym iż ta osoba ma wiedze na temat mojej intymności i prywatnosci)Wypisywała na mojego ex i na mnie. Zostałam w to wmieszana na siłe choć nie odpisywałam na sms-y. Ta osoba podaje sie za byłą znajomą mojego ex, którą on ponoć skrzywdził. Ona uznała, ze ...
    • Dlaczego kobiety zniszczyły moje życie. Wszystko ma swój początek i w moim przypadku oczywiście też tak jest. Początek końca mojej psychiki zapewne leży w dzieciństwie, na pewno ma olbrzymi wpływ na całe dalsze życie. Jestem jedynakiem i od samego początku byłem raczej nieśmiały (co na szczęście jakiś czas temu się całkowicie zmieniło) i z tej racji że kiedy byłem mały nie potrzebowałem tego, nie utrzymywałem żadnego kontaktu z płcią przeciwnąNie miałem żadnej koleżanki, nie p...
    • Witajcie Kochani, Mam spory problem, z ktorym nie potrafie sobie dac rady w pojedynke.Ale do rzeczy. Jakies 4 miesiace temu poznalem sliczna dziewczyne, w ktorej bardzo szybko sie zakochalem. A ona we mnie...Widywalismy sie niemal codziennie po pare godzin, czasami jeszcze dluzej...Ona byla piekielnie o mnie zazdrosna i przez caly czas probowala nade mna utrzymywac pelna kontrole. W obawie,ze mnie straci. Jeszcze wtedy nie wzbudzalo to we mnie podejrzen... Do momentu, kiedy przyp...
    • słuchajcie mam dość poważny problem - u mnie w pracy jest facet który za wszelką cenę próbuje zrobić wrażenie, że ze mną sypia. Po chęści sama dałam się wciągąc w tę grę, ale teraz to już przechodzi wszelkie granice - obłapia mnie w miejscach publicznych, sugeruję nie dwuznacznie, że mamy ze sobą owo coś, a ja nie za bardzo potrafię się obronić. Wszyscy myślą, że to prawda. Niedawno była impreza firmowa na której poprosił mnie parę razy do tańca potem ze mną chciał wracać taksówką...
    • dzis rozmawiałam sobie z moim facetem i zamiast powiedziec imie jego kolegi o którym miałam zamiar mówić,powiedziałam inne imie.Męskie.Nie wiem dlaczego tak się stało.Nie mam inego faceta.Nie mam nawet kolegi o takim imieniu.Po prostu przejęzyczenie.A on w szał.Nic moje zapewienia.przyzeczenia(!) się nie zdały.No bo przecież powiedziałam imię innego faceta. Rozumiem Go, bo ja tak samo bym zareagowała,ale ja przyzekłam(a nigdy! nie przyzekne na kłamstwo) a on dalej mi nie wierzy.Naj...
    • ...żeby nas potem próbować zniszczyć. Może to straszne, ale tak jest. Świat jest pełen psycholi. Spotkaliście kogoś tego typu? Bo ja tak. Na szczęście ta osoba mnie zbyt dobrze nie poznała (choć pewnie myśli inaczej) i tylko się ośmieszała koniecznie starając się zrobić mi krzywdę.
    • jak walczyć z natłokiem negatywnych myśli? Dominują nawet wtedy, gdy są powody do radości. Jak walczyć/zmienić taką matryce zakodowaną przez rodziców w dzieciństwie, że jestem nieudacznikiem, że nic mi w życiu nie wyjdzie? Jak pokonać lęk przed sukcesem? Wiele jego przejawów potrafię zniszczyć już w zarodku. Jestem Psuja. v
    • zapewne każda osoba dodająca nowy wątek rozpoczyna wpis od stwierdzenia, że jest w bardzo trudnej sytuacji, że jest w kropce, że świat im się zawalił. może wyolbrzymiają by podnieść rangę swojego wpisu? być może. być może to specyfika forum, skoro to forum "Psychologia", to warto dodać taki wstęp, będzie brzmiało bardziej wiarygodnie. nie będę gorszy, także napiszę że jest fatalnie, że jestem w całkowicie złej sytuacji. nie mam nawet do kogo się z tym zwrócić - mówię naprawdę...
    • Zaczynam mieć doła. Brzmi może banalnie, ale... Robi mi się strasznie zimno, z każdą chwilą czuję, że coraz bardziej boję się świata - ludzi. Gdybym miała teraz pójść do sklepu, to chyba bym umarła. A w dodatku zaczynam nienawidzić wszystkiego dookoła. Wszystkich ludzi, przedmiotów, herbaty, którą piję, światła, ciemności. To jest nie do zniesienia. Mam ochotę zniszczyć cały świat, a na końcu przestać istnieć. Wiem, że gdybym wzięła teraz nóż i wbiła go sobie, nawet leciutko, w do...
    • Witam! Mam problem i pisząc mam nadzieję,że ktoś przechodził coś podobnego i jest w stanie mi doradzić co zrobić bo zwariuje... =/ Od kilku miesięcy spotykam się z wspaniałym chłopakiem,bardzo dobrze się nam układa,nie ma żadnych spięć itp Jednak cały czas jestem zazdrosna o jego byłą =( Byli ze sobą kilka lat, mieszkali razem, myśleli o ślubie... To ona to zakończyła, zostawiła go dla innego i wyjechała z kraju. Nie ma więc z nią żadnego kontaktu prawie od roku. Mój problem poleg...
    • Wczoraj w jednej chwili wszysto przewróciło się do góry nogami. Mój drogi niezmiernie kochający i czuły chłopak...okazał się no właśnie kim? Zaczęłam dostawać smsy i meile od dziewczyny która jest w nim zakochana i która twierdzi że sie spotykają i parę innych intymnych detali. Wiem ze od czerwca zarzuca go namiętnymi meilami i telefonami widuje sie z nią czasem przez sprawy służbowe, ale dlaczego do diabła skoro twierdzi ze ma ją gdzieś i ciągle spławia - ona do tej pory to robi. C...
    • Pół roku temu zmarł Papież, 4 lata temu zniszczono WTC, prawie półtora temu weszliśmy do UE. Mam 24 lata i jestem przerażony, jak zaczynam myśleć o przemijaniu robi mi się strasznie. Nie mam pojecia kiedy umrę, to może stać się jutro albo za 60 lat. Wracając do głównego wątku potwornie boję się takich zdecydowanych przedziałów czasowych, od czegoś do czegoś... najchętniej zniszczyłbym kalendarz. Oczekiwanie od wypłaty do wypłaty, od urlopu do urlopu, od narodzenia do śmierci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się