uny 03.04.06, 07:48 Zastanawiam się nad kupnem felg aluminiowych. Chciałem zapytać o wasze wrażenia z użytkowania takowych. Felgi jakiego producenta powinienem omijać szerokim łukiem? pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
kodem_pl Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 08:11 Jak masz duzo pieniedzy i duze wymagania wez felgi BBS albo OZ. Jak nie to Toora albo Alessio (Allesio?). Te drugie kiedys byly straszne (odpadal lakier) jednak w poprzednim sezonie wprowadzili poprawki w procesie produkcyjnym i juz sa duzo lepsze. Toora sa w miare dobre i produkowane w Polsce, wiec w miare mozliwosci wspieraj rodzimy przemysl:P Link Zgłoś
odin-2 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 08:14 kodem_pl napisał: Toora sa w miare dobre i produkowane w Polsce, ( ... ). Badz tak dobry i podaj link do nich prosze moze masz ich mail lub tele nr.? Pzdr. Link Zgłoś
piotrt3 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 08:22 www.toorapoland.pl/ wystarczyło użyc googla Link Zgłoś
polokokt Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 09:17 ja mam kiepskie doswiadczenie z Alessio (model Turbo). Moim zdaniem maja za miekkie aluminium i latwo sie gna na polskich dziurach. Po 3 sezonach felg nie dalo sie wywazyc... :( Dodam ze 8 sezonow na felgach Ronala i felgi idealnie proste, wiec w przypadku Alessio albo trafilem na taki komplet albo generalnie sa kiepskie. Dodatkowo wydaje mi sie ze Ronal ma lepsza powloke lakiernicza, jakos tak po takim czasie wyglada swietnie, gdy Alessio mam wrazenie jakby leko matowialy. Chetnie wyprobowalbym tez Toore, bo podobaja mi sie felgi tej firmy, ale na razie nie mialem okazji. Nie wiem tez jak sie zachowuja Aez na polskich drogach, bo cenowo podobne do Alessio. Moim zdaniem, w zaleznosci od posiadanej gotowki: 1. BBS 2. OZ (z doswiadczen znajomych wynika ze sa taz bardzo dobre na polskie dziury) 3. Ronal (nawet nie wiem czy ronal nie powinien byc na 2-ej pozycji razem z OZ) 4. Aez (chociaz tutaj to raczej kredyt zaufania, bo nie uzywalem) . . 47. Alessio :) (w kazdym razie ja felg tej firmy drugi raz juz nie kupie, mimo ich fajnego wzornictwa, felga powinna co nie co wytrzymywac). Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 10:03 Ja tu kilka znaczacych firm bo jakos nikt nie podal 1. RH najlepsza firma w/g mnie z tych popularnych lepsza niz BBS ale troche drozsza 2.Borbet 3.Artec 4.Azev 5.Brock 6.Schmidt Szukaj felg w Niemczech tam s zdecydowanie tansze. Link Zgłoś
waskes29 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 10:14 Tu masz nawet moziwosc dobrania felgi do samochodu i obejrzenie efektu www.reifenservicestahl.de/v2/index.htm Link Zgłoś
waskes29 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 03.04.06, 10:16 waskes29 napisał: > Tu masz nawet moziwosc dobrania felgi do samochodu i obejrzenie efektu > www.reifenservicestahl.de/v2/index.htm Klikac felgenberatung, poziej marka -model i przebierac. Link Zgłoś
piotrt3 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 04.04.06, 18:54 kupiłem felgi ENZO czy ktoś użytkował, użytkuje - jak sie sprawdzają na dłuższą mete? Link Zgłoś
habudzik Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 04.04.06, 21:14 Ja mam Dezent H i uważam że za te pieniadze to moga być . Nie mam specjalnych wymagań więc i moje doświadczenie w ich uzytkowani nie jest wielkie . Link Zgłoś
primo555 Re: Felgi aluminiowe -których nie polecacie? 05.04.06, 10:12 Polecam AEZ.Felgi kupione nowe do nowego samochodu.5 sezonow i felgi jak narazie w idealnym stanie. Link Zgłoś
zima0001 A jak wypadają włoskie marki np. 05.04.06, 10:35 Valbrem i Stilauto. Czy to ta sama półka co Alessio? Link Zgłoś