Dodaj do ulubionych

Mieszkanko w Toskani

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 10.07.04, 17:11
Wybieram się na początku września do Toskani. Jeżdżąc na wakacje do innych
krajów zawsze szukałem mieszkań na miejscu, we Włoszech nigdy jeszcze nie
byłem. Czy macie jakieś doświadczenia dotyczące porównania cen mieszkanek
wynajętych na miejscu w stosunku do tych oferowanych przez np. Interhome? Czy
ceny bezpośrenio o Toskańczyków mają szansę być lepsze? Czy istnieje zwyczaj
wynajmowania pokojów tak jak na przykład na Słowacji czy Chorwacji?
Z góry dziękuję za ewentualne informacje!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: elsaa Re: Mieszkanko w Toskani IP: *.pool80182.interbusiness.it 14.07.04, 09:36
      to zalezy gdzie sie chcesz zatrzymac. jesli we florencji to za studio (jak nasza
      kawalerka) od 900 euro w zwyz. nie wiem jednak czy nie jest za pozno na szukanie
      mieszkania teraz. ewentualnie mozesz wynajac pokoj w mieszkaniu studenckim (ok
      400 euro) ale ogolnie jest bardzo ciezko cos znalezc. florencja jest wypchana po
      brzegi turystami...:)
      • vojager29 Re: Mieszkanko w Toskani 14.07.04, 10:49
        zastanawiam sie, co wy widzicie szczegolnego w Toskanii - chodzi mi o nature
        • Gość: lary Re: Mieszkanko w Toskani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.04, 22:56
          W Toskanii??? Najpiękniejszy kolor nieba, jaki widziałam w życiu,
          najpiękniejsze pola słoneczników ciągnące się po horyzont, cyprysy na
          wzgórzach, domki z kamienia, chianti z czarnym kogutem itd., itd. Ale dla
          niektórych to po prostu "pagórkowaty krajobraz"... De gustis...
    • Gość: winoispiew.com Re: Mieszkanko w Toskani IP: *.cust.tele2.it 05.08.04, 00:07
      Ja tutaj nic nia widze strasznie swieci slonce i ogolnie jest goraco . . .
      • Gość: lika Re: Mieszkanko w Toskani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 16:58
        A Ty nasz Gospodarzu nie bądź taki dowcipny!Wspominamy z żalem,rozrzewnieniem i
        zbieramy fundusze na powtórkę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka