Dodaj do ulubionych

Co myślicie o Allianz?

IP: *.torun.mm.pl 01.02.05, 22:05
Przejrzałam forum pod kątem ubezpieczeń i nie znalazłam nic o Allianz. Myślę
o ubezpieczeniu tam auta (najtańsze OC i średnie AC). Może coś podpowiecie?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • wichura Re: Co myślicie o Allianz? 02.02.05, 10:04
      Najtańsze OC? Dziwne, ale jeśli tak Ci wyszło, to spoko.
      AC? Świetne warunki dla nowych aut (pakiety dealerskie), dla starszych zbyt
      precyzyjne (tj. dużo możliwości braku wypłaty lub jej obniżenia).
      Procedury likwidacyjne - bardzo sprawne i uczciwe.
      Krótko: dla nowego auta gorąco polecam. Dla starszego lub "tuningowanego" -
      zalecałbym ostrożność.
      • jaro_ss Re: Co myślicie o Allianz? 02.02.05, 12:49
        Mnie załatwili wszystko elegancko, autko już sprawne, nawet dzwonili sami, czy
        zastępczego nie potrzebuję, ale potrzebowałem ciurkiem na więcej niż 4 dni,
        więc wziąłem swoje drugie.... ale Biura mają tylko w większych miastach...

P.S. Do rozważenia przy temacie: dobrze jest mieć autka ubezpieczone u różnych
        ubezpieczycieli - w razie czego zniżek się nie traci....
      • Gość: iza Re: Co myślicie o Allianz? IP: *.torun.mm.pl 02.02.05, 16:44
        No jakos tak wyszło z tym OC - w Allianz 850 zł, a gdzie indziej dobrze powyżej
        tysiąca. Nie wiem dlaczego. Zresztą chcę kupić jakieś porządne OC, żeby w razie
        czego, odpukać, ktoś poszkodowany przeze mnie nie musiał się jeszcze
        chandryczyć z Link4 czy jakims innym złodziejem.
        Na żadne pakiety AC się niestety nie załapuję, bo auto "z importu". Ale
        wycenili je na więcej niż za nie daję, więc może w razie jakiejś wypłaty
        wyjdzie akurat. :)

A o co chodzi z tym ubezpieczaniem się u różnych ubezpieczycieli? Że lepiej
        mieć OC i AC gdzie indziej?
        • Gość: Kasia Re: Co myślicie o Allianz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:26
          jakie to wszystko skomplikowane!!!1 jedni mowia ze lepiej miec OCi AC w innych
          firmach, jeszcze inni ze w tej samej bo pakiet taniej kosztuje. i wez badz
          madry!!! A Ty Izo co zamierzasz z tym ubezpieczeniem? ja tez mam nowy samochod
          i kompletnie sie pogubilam:((((
          Kasia
          • Gość: iza Re: Co myślicie o Allianz? IP: *.torun.mm.pl 03.02.05, 00:38
            Moj samochod jest nowy tylko przenosnie, i dlatego, ze jest sprowadzony z
            zagranicy, zadne pakiety nie wchodza w gre. Ale jesli Twoj byl kupiony w kraju,
            to mozesz miec szanse zalapac sie na tzw. pakiet dilerski, u dilera Twojej
            marki. Podobno do zalatwienia, nawet jesli samochod kupujesz od prywatnej osoby.
            PZU tez ma tansze pakiety, mozesz ich zapytac.
            Ja decyduje sie na Allianz, na razie AC. OC od poprzedniego wlasciciela
            przepisze na razie na siebie, a jak wygasnie, to sie zastanowie.
            Nie lam sie, to wszystko jest proste. W gruncie rzeczy chodzi tylko o
            kase. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka