Dodaj do ulubionych

odradzam zakupy w RTV EURO AGD

30.08.13, 10:02
mówię tu powaznie, moje zamówienie 6 z kolei. Za kazdym razem to samo.
Kupiłam monitor, który miał cyfrowe wejścia na tronie było wpisane ze w komplecie kabel.
Kabla po odbiorze nie było. Składałam reklamacje 3 miesiące, monitor stał nie używany!
Na infolinii każdy przyjmował moja reklamację przez 3 miesiące i nikt sie nie interesował, nigdzie tego nie zarejestrowali!
czekali az mi się znudzi.Pojechałam do sklepu wkońcu, pracownik mówi ze kabla nie ma w komplecie, chyba mam podłączyc sobie bez kabla.
Póxniej dzwoni do mnei pracownik tego sklepu że ktoś musiał ukraśc ten kabel z opakowania, pracownik zacżął się tłumaczyć, "wie pani z takimi ludźmi się pracuje" ale jak obiecałam pani kabel to musze teraz ten kabel zapłacic ze swojej kieszeni 99 zł.
Do dziś nie wiem o co chodziło w tym wszystkim, kabel po 4 miesiącach dostałam, taki prezent kupiłam komuś że nie mógł skorzystac.
Wczoraj odbierałam tablet, zamiast zamowic w innym sklepie to ja znów naiwa tam poszłam bo blisko.
Tablet byl zamówiony internetowo.
Podałam numer i pan orzyniósł mi sfatygowane pudełko, tablet nie miał folii na ekranie, wypadł z pudełka jak pan odpakowywał, nie mial torebki, w środku pudełko było rozdarte kabeł był brzydko złożony i na tablecie było dużo odcisków palcy, zadrapań.
Mówię ze to użwane, pan mówi w żadnym wypadku...itd, kierownik się wykłócał, ah mam dośc
Obserwuj wątek
    • iwoniaw To chyba jednak kwestia sklepu, tzn. 30.08.13, 11:18
      mam na myśli konkretną lokalizację (tą, o której piszesz), bo osobiście robiłam zakupy w dwóch miejscach, zarówno w opcji rezerwowania przez net, jak i kupowania prosto z półki (w tym transport lodówki do samej kuchni) i nigdy nic podobnego się nie działo. Gdzie ten sklep?
    • nusia271 Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 11:21
      Często dokonuję zakupów w tym sklepie czy to internetowo czy osobiście. Kupiłam już u nich 2 telewizory, aparat for. kamerę i ostatnio odkurzacz. Zawsze miła i kompetentna obsługa, żadnych problemów (z gwarancji póki co nie musiałam korzystać). Wszystko zawsze było ok. - przypuszczam, że po prostu w Twojej filii jacyś nie kompetentni pracownicy są.
      • marcela16 Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 11:50
        w Warszawie, własnie filia obok mnie. Kierownik tak się kłocił ze mną że nerwowo nie dawałam rady, idiot...a
        • aurinko Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 12:15
          Ale po co się kłócić? Zamawiasz przez net, idziesz odebrać, na miejscu próbują Ci wcisnąć używkę (może był "powystawowy"), nie chcą dać innego egzemplarza - rezygnujesz z zakupu mając w d... kłótnie kierownika.
          • lauren6 Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 12:22
            Prawda. Używany sprzęt - nie bierzesz. Po co się wykłócać. Ja zamawiam też do Euro w Wawie i nigdy takich problemów nie miałam. Po prostu wybierz inny salon tego sklepu, bo ten widać jest zarządzany przez buraka.

Na Euro nie narzekam, ale ogólnie oni mają jakieś chory cennik internetowy. Kiedyś pojechałam odebrać zamówioną przez net myszkę, a na sklepie była ona ok 10 zł taniej niż miałam zapłacić za tą zamówioną. Oczywiście zamówionej nie odebrałam, tylko kupiłam tą ze sklepowej półki. Zupełnie nie rozumiem takiej polityki.
            • marcela16 Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 12:33
              lauren6 napisała:

> Prawda. Używany sprzęt - nie bierzesz. Po co się wykłócać. Ja zamawiam też do E
              > uro w Wawie i nigdy takich problemów nie miałam. Po prostu wybierz inny salon t
              > ego sklepu, bo ten widać jest zarządzany przez buraka.
              >
              > Na Euro nie narzekam, ale ogólnie oni mają jakieś chory cennik internetowy. Kie
              > dyś pojechałam odebrać zamówioną przez net myszkę, a na sklepie była ona ok 10
              > zł taniej niż miałam zapłacić za tą zamówioną. Oczywiście zamówionej nie odebra
              > łam, tylko kupiłam tą ze sklepowej półki. Zupełnie nie rozumiem takiej polityki
              > .
              to prawda, zgadza sie też tak miałam. kiedyś było tak że przy dochodach 5 tyś w Media Markt nie skredytowali mi telewizora za 3 tyś, brałam juz raty kilka razy i zawsze przed czasen zwracałam. Bardzoi to było dziwne... GE MONEY był pierwszy widocznie mnie nie znali była odmowa. Pojechałam do RTV EURO i tam mieli model ale tylko internetowo no i dostałam raty bez żadnego ale. W związku z tym zaczęłam z Euro po tych ratach. Później było gorzej.
              Ale ostatnio też siostra kupiła tablet i dodatkowo ubezpieczyła od upadku (oni zachęcaja). Niestety zdarzyło sie ze tablet spadł popekał. Siostra pojechała do sklepu zgłosić sprawe, odmówili, bo upadek musi sie zdarzyć w wypadku (chyba komunikacyjnym) bo nie uznali. Ubezpieczenia wciskają a to nie prawda!
              • lauren6 Re: Ja polecam zakupy w RTV EURO AGD 30.08.13, 13:06
                > Ale ostatnio też siostra kupiła tablet i dodatkowo ubezpieczyła od upadku (oni
                > zachęcaja). Niestety zdarzyło sie ze tablet spadł popekał. Siostra pojechała do
                > sklepu zgłosić sprawe, odmówili, bo upadek musi sie zdarzyć w wypadku (chyba k
                > omunikacyjnym) bo nie uznali. Ubezpieczenia wciskają a to nie prawda!

Wiem, jakiś czas temu było głośno o tym w sieci. Te ubezpieczenia sprzętu, które wciskają w sklepach to jedna wielka ściema. Płacisz za to zazwyczaj kilka stów, a w umowie małym druczkiem jest napisane, że zniszczenia muszą powstać nie z winy użytkownika. Czyli jak z nieba spadnie meteoryt i zniszczy sprzęt to pieniądze oddadzą, ale jeśli samemu się upuściło to już nie. Ewentualnie można się wykłócać i ciągać po sądach, by udowodnić, że akurat tego dnia było trzęsienie ziemi i tablet miał prawo sam spaść ze stołu.

Ale takie praktyki to teraz norma w większości sklepów z elektroniką, nie tylko Euro.
    • woman_in_love kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:34
      na przetestowanie i oddanie. Po co bawić się w reklamacje.
      • marcela16 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:37
        woman_in_love napisała:

> na przetestowanie i oddanie. Po co bawić się w reklamacje.
        >
        >
        a własnie że nie!
        kierownik mi powiedział ze zakup przez internet jest wtedy kiedy zamówie i kurier mi przywiezie do domu. A nie odbiór w skepie, zamóiwonego towaru przez internet. Wykłocał się ze własnie nie ma 10 dni.
        • woman_in_love Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:45
          Zakup dokonuje się przez internet i poddaje odbiór kurierem albo osobisty w sklepie.
          Ponieważ umowa zawarta przez internet, więc masz 10 dni na oddanie.

Kierownik to idiota, jak 90% społeczeństwa, jeśli kupiłaś przez internet z odbiorem w sklepie trzeba było pisać reklamację albo iść do sądu.
          • marcela16 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:55
            woman_in_love napisała:

> Zakup dokonuje się przez internet i poddaje odbiór kurierem albo osobisty w skl
            > epie.
            > Ponieważ umowa zawarta przez internet, więc masz 10 dni na oddanie.
            >
            > Kierownik to idiota, jak 90% społeczeństwa, jeśli kupiłaś przez internet z odbi
            > orem w sklepie trzeba było pisać reklamację albo iść do sądu.
            >
            o mało mnie nie pobił zza lady. Zamówienie przez internet z odbiorem w sklepie to nie jest zamóienie przez internet, bo powiedział ze ja to kupuje w sklepie.
            Na to ja mówie to poprosze towar z półki, a on my nie mamy na stanie tych towarów, idiota
            • woman_in_love Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:58
              Ale sama jesteś sobie winna, na pewno musiałaś zaakceptować regulamin i warunki zakupu przed zakupem, a że nie przeczytałaś ich, to twoja strata teraz. Niestety.
              • marcela16 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 13:09
                woman_in_love napisała:

> Ale sama jesteś sobie winna, na pewno musiałaś zaakceptować regulamin i warunki
                > zakupu przed zakupem, a że nie przeczytałaś ich, to twoja strata teraz. Nieste
                > ty.
                >

sprzet oddałam, ale wykłocałam sie pół godziny, nerwy mi zszarpał ten kierownik
        • aqua48 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 12:52
          marcela16 napisała:

> kierownik mi powiedział ze zakup przez internet jest wtedy kiedy zamówie i kuri
          > er mi przywiezie do domu. A nie odbiór w skepie, zamóiwonego towaru przez inter
          > net. Wykłocał się ze własnie nie ma 10 dni.

Napisz do dyrekcji skargę na tego kierownika, że podaje klientom błędne informacje, wciska kit i w ogóle co tam jeszcze masz mu do zarzucenia. TEN SKLEP jest źle prowadzony przez osobę która się nie zna.
          • marcela16 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 13:07
            dzwoniłam na ifolinie i powiedzieli mi ze zamowienie przez interent ia odbiór w sklepie to rezerwacja, a nie zamówienie intenretowe i nie ma zwrotów, nie kupujcie w tym sklepie
            • zazou123 Re: kupuje się internetowo, wtedy masz 10 dni 30.08.13, 13:13
              No to jesli rezerwacja, to tym bardziej nie musisz kupować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka