Dodaj do ulubionych

Wólczanka - jaka jakość? Polecacie?

05.12.21, 22:50
Polecacie tę markę? Jak z jakością materiału? Dokładnością szycia? Szukam płaszcza, u nich znalazłam ale nigdy nic nie miałam z tej firmy i się waham, czy warto.
Obserwuj wątek
    • koko8 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 22:53
      Tak, polecam. Bardzo dobrej jakosci ubrania.
    • una_mujer Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:02
      Jeszcze do niedawna bym poleciła. Ale w ubiegłym roku mój mąż kupił na wyprzedaży kilka tiszertów polo z Wólczanki i kilka z Bytomia. Po roku i paru praniach wszystkie wólczankowe są do wyrzucenia -schodzą z nich kolory i to nierówno. Te z Bytomia są ok, a przy kupnie wyglądały identycznie - materiał, krój, tylko kolory inne.
    • marta.graca Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:03
      Mam koszulę i jest super.
    • kaki11 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:07
      Na podstawie koszul polecam, ale płaszcza nigdy i nich nie kupowałam.
      • taki-sobie-nick Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:59
        Na podstawie koszul stanowczo odradzam!
        • kaki11 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:31
          O widzisz, a ja mam jedną, wcześniej miałam jeszcze jedną ale się zniszczyła i jestem z obu bardzo zadowolona. Mój mąż też ma od nich jakieś koszule i też nie narzeka. Trzymają nam się dobrze i długo bez zniszczeń pomimo częstego używania, prasują się ok. Nic innego chyba nigdy u nich nie kupowałam (choć jak dziś przejrzałam to kusi mnie sweter) ale koszule jak dla mnie bardzo ok
    • hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:10
      Mąż ma płaszcz ale ten płaszcz ma 8 lat. Jakis czas temu kupił znajomy i niestety chyba już nie ta jakość. Podobnie z koszulkami polo. Nie wiem co się stało ale kilkuletnie koszulki polo z tej firmy są w super stanie, te kupione rok temu posżły do kontenera na szmatki
      • bei Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 08:18
        Potwierdzam- koszulki polo marna jakośćsad
        • segregatorwpaski Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:01
          No właśnie tego się bałam - wiele dobrych marek się ostatnimi czasy 'skiepściło' sad
    • bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 00:19
      Mam wiele koszul Wólczanki i Vistuli - męskich - i uważam, że są i ładne i wysokiej jakości.
      Podejrzewam, że damskie również.
      Kurtki i płaszcze - nie sądziłem, że Wólczanka je również produkuje. Vistula tak, ale Wólczanka?
      • segregatorwpaski Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:02
        Mają i kurtki, i płaszcze, i czapki np - też nie przypuszczałam, ale swój wymarzony puchowy płaszcz właśnie u nich na stronie znajdę.
      • hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:40
        Jak żes kupował te koszule nie widząc co innego jest w sklepie??
        • bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:53
          hanusinamama napisała:

> Jak żes kupował te koszule nie widząc co innego jest w sklepie??

Koszule Wólczanku kupuję w takim małym butiku, w którym są tylko koszule, no może drobna galanteria typu krawaty czy skarpetki, bo mają tylko 2 ściany wystawowe smile
          Po drugiej stronie CH jest Vistula która jest dużo większa i jest więcej ścian, zaułków jak i są wyspy.
          Anyways, dla mnie Wólczanka to przede wszystkim firma koszulniana, a Vistula to przede wszystkim garnitury i koszule.
          Vistula jest trochę wyżej pozycjonowana, ale wciąż Wólczanka to dobre koszule.
    • sundace46 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:03
      Ja mam 4 koszule, super się nosza, doskonale odszyte, uwielbiam je nosić
      • bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:04
        odszyte? Co to znaczy? Myślalem, ze sa uszyte smile ale moze odszyte to jakis krawiecki żargon?
    • gaskama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:05
      Na podstawie koszul i sukienek polecam. Reszty nigdy nie kupowałam.
    • swinka-morska Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:09
      Koszule są ok, ale bardzo odradzam rzeczy dzianinowe (t-shirty, topy, bluzy).
      Bluza bawełniana po praniu zrobiła się 2x krótsza i 2x szersza...
      • koko8 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:03
        Pozwolę się nie zgodzić 😉, jeśli chodzi o dzianinę.
        Mam z Wólczanki bluzę w kolorowy wzór bez meszku, oraz dres kompletny w butelkowej zieleni i wszystkie te części garderoby po wielu praniach zachowały kształt i intensywny kolor.
        • abasia0 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:07
          Mam spodnie, są ok.
    • kk345 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:22
      Zawsze polecałam w ciemno koszule Wólczanki, a ostatnio przejechałam się i na damskich i na męskich (Wólczanka i Lambert)- niby bawełna 100%, a sztywna i niemiła w dotyku, zupełnie inna, niż wcześniej. Zraziłam się.
      • hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:41
        Zmienili tez moim zdaniem wykroje. Mąż od dawna kuje jeden rozmiar taliowanych. Teraz kupił 2 i się zdecydowanie różnią.
        • hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:42
          Źle napisałam nie taliowane tylko slim fity
          • bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:54
            Slim są spoko
          • kk345 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:12
            Tak, rozmiarówka też się totalnie rozjechała, szczególnie w damskich
      • piesekpustyni Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:22
        Potwierdzam. Kupiłam sobie bluzkę koszulowa - trochę z nudów, bo mąż swoje rak długo wybierał, ze stwierdziłam, ze tez coś sobie wybiorę. Straszna jakość. Szorstka po praniu, gniecie się niemożebnie, odszycie na odpierdol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka