segregatorwpaski 05.12.21, 22:50 Polecacie tę markę? Jak z jakością materiału? Dokładnością szycia? Szukam płaszcza, u nich znalazłam ale nigdy nic nie miałam z tej firmy i się waham, czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koko8 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 22:53 Tak, polecam. Bardzo dobrej jakosci ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:02 Jeszcze do niedawna bym poleciła. Ale w ubiegłym roku mój mąż kupił na wyprzedaży kilka tiszertów polo z Wólczanki i kilka z Bytomia. Po roku i paru praniach wszystkie wólczankowe są do wyrzucenia -schodzą z nich kolory i to nierówno. Te z Bytomia są ok, a przy kupnie wyglądały identycznie - materiał, krój, tylko kolory inne. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:03 Mam koszulę i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:07 Na podstawie koszul polecam, ale płaszcza nigdy i nich nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:59 Na podstawie koszul stanowczo odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:31 O widzisz, a ja mam jedną, wcześniej miałam jeszcze jedną ale się zniszczyła i jestem z obu bardzo zadowolona. Mój mąż też ma od nich jakieś koszule i też nie narzeka. Trzymają nam się dobrze i długo bez zniszczeń pomimo częstego używania, prasują się ok. Nic innego chyba nigdy u nich nie kupowałam (choć jak dziś przejrzałam to kusi mnie sweter) ale koszule jak dla mnie bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 05.12.21, 23:10 Mąż ma płaszcz ale ten płaszcz ma 8 lat. Jakis czas temu kupił znajomy i niestety chyba już nie ta jakość. Podobnie z koszulkami polo. Nie wiem co się stało ale kilkuletnie koszulki polo z tej firmy są w super stanie, te kupione rok temu posżły do kontenera na szmatki Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 08:18 Potwierdzam- koszulki polo marna jakość Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:01 No właśnie tego się bałam - wiele dobrych marek się ostatnimi czasy 'skiepściło' Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 00:19 Mam wiele koszul Wólczanki i Vistuli - męskich - i uważam, że są i ładne i wysokiej jakości. Podejrzewam, że damskie również. Kurtki i płaszcze - nie sądziłem, że Wólczanka je również produkuje. Vistula tak, ale Wólczanka? Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:02 Mają i kurtki, i płaszcze, i czapki np - też nie przypuszczałam, ale swój wymarzony puchowy płaszcz właśnie u nich na stronie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:40 Jak żes kupował te koszule nie widząc co innego jest w sklepie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:53 hanusinamama napisała: > Jak żes kupował te koszule nie widząc co innego jest w sklepie?? Koszule Wólczanku kupuję w takim małym butiku, w którym są tylko koszule, no może drobna galanteria typu krawaty czy skarpetki, bo mają tylko 2 ściany wystawowe Po drugiej stronie CH jest Vistula która jest dużo większa i jest więcej ścian, zaułków jak i są wyspy. Anyways, dla mnie Wólczanka to przede wszystkim firma koszulniana, a Vistula to przede wszystkim garnitury i koszule. Vistula jest trochę wyżej pozycjonowana, ale wciąż Wólczanka to dobre koszule. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 13:03 Ja mam 4 koszule, super się nosza, doskonale odszyte, uwielbiam je nosić Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:04 odszyte? Co to znaczy? Myślalem, ze sa uszyte ale moze odszyte to jakis krawiecki żargon? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:05 Na podstawie koszul i sukienek polecam. Reszty nigdy nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 14:09 Koszule są ok, ale bardzo odradzam rzeczy dzianinowe (t-shirty, topy, bluzy). Bluza bawełniana po praniu zrobiła się 2x krótsza i 2x szersza... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:03 Pozwolę się nie zgodzić 😉, jeśli chodzi o dzianinę. Mam z Wólczanki bluzę w kolorowy wzór bez meszku, oraz dres kompletny w butelkowej zieleni i wszystkie te części garderoby po wielu praniach zachowały kształt i intensywny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:07 Mam spodnie, są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:22 Zawsze polecałam w ciemno koszule Wólczanki, a ostatnio przejechałam się i na damskich i na męskich (Wólczanka i Lambert)- niby bawełna 100%, a sztywna i niemiła w dotyku, zupełnie inna, niż wcześniej. Zraziłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:41 Zmienili tez moim zdaniem wykroje. Mąż od dawna kuje jeden rozmiar taliowanych. Teraz kupił 2 i się zdecydowanie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 19:42 Źle napisałam nie taliowane tylko slim fity Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 22:54 Slim są spoko Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:12 Tak, rozmiarówka też się totalnie rozjechała, szczególnie w damskich Odpowiedz Link Zgłoś
piesekpustyni Re: Wólczanka - jaka jakość? Polecacie? 06.12.21, 23:22 Potwierdzam. Kupiłam sobie bluzkę koszulowa - trochę z nudów, bo mąż swoje rak długo wybierał, ze stwierdziłam, ze tez coś sobie wybiorę. Straszna jakość. Szorstka po praniu, gniecie się niemożebnie, odszycie na odpierdol. Odpowiedz Link Zgłoś