Dodaj do ulubionych

Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy !!!!!

15.01.19, 06:30
Jak wiarygodne są te wyniki ? Czy dla kogoś tez NIPT się pomylił ? Czy 85% to za dużo by dziecko urodziło się zdrowe ? A co z reszta 15% procent ? Czy komuś urodziło się mimo wszystko zdrowe dziecko ?
Boże nie wiem co mam robić proszę o pomoc każdego kto by cokolwiek wiedział na ten temat . Jestem załamana moja coreczka tak bardzo czekała na tego dzidziusia a teraz co mam jej powiedzieć ze siostrzyczka umrze ?
To jakiś koszmar nie chodzę już do lekarzy wierze w jakiś cud ze nastąpi ! Proszę napiszcie mi ze cuda się zdarzają a wy jesteście ich przykładem proszę ! Potrzebuje coś wiedzieć na ten temat ....
jestem w 15 tc przeciętność karkowa wyszła idealnie mąż mnie namówił na zrobienie tego testu bo w tych czasach warto więcej wiedzieć o dziecku zanim się narodzi .
Wcześniej takiego testu nie robiłam i dziecko zdrowe a teraz co ?
Mam płakać po nocach ...? Usunąć ciąże bo lekarz tak zasugerował ? Czy urodzić i czekać aż umrze ?
Boże to wszystkie opcje nie do przyjęcia ?
Co mam zrobić ? Może komuś ten test się pomylił ?
Może zrobić jakiś inny ?
Jestem załamana ... zapłakana i bez chęci do życia !
Obserwuj wątek
    • apatia211 Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 16.01.19, 18:57
      4lifenicol spokojnie przecież badaniem diagnostycznym uznawanym za pewne jest amniopunkcja nie NIPT. Myślę, że powinnaś się poddać amniopunkcji i skonsultować ze swoim lekarzem lub genetykiem.
      Nie wiem co jeszcze mogłabym Ci napisać, sama czekam na wyniki testu NACE (nipt) bo pappa wyszła mi bardzo źle mimo dobrego badania usg...
      Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko wyjdzie dobrze po badaniu amniopunkcji.
      Na podejmowanie jakichkolwiek decyzji masz jeszcze czas, poddaj się badaniu , im więcej badań tym więcej będziesz wiedzieć. Testy zawsze mogą się mylić nigdy nie dają 100% pewności, nie wiem jaki rodzaj ty robiłaś, ale każdy z nich ma podany margines błedu. Pozdrawiam i trzymam kciuki Patrycja
    • grzechru Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 12.02.21, 17:50
      też mam podobną diagnozę i też jestem załamana sad według wszystkich źródeł np www.rodzice.pl/test-wolnego-plodowego-dna-nipt/ to najbardziej wiarygodne testy. Pozostaje nadzieja, że będziemy w tych 20%
      • annacel Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 19.03.21, 16:59
        Dzien dobry. Co u Pani wyszło ostatecznie??? Czy dziecko jest zdrowe? Przepraszam, ze pytam ale jestem w 16 tc a test Fish wykazał dodatkowy chromosom w 18 parze. Szukam jakichkolwiek informacji i pomocy. Pozdrawiam serdecznie
    • amaraantowa Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 15.02.21, 10:15
      Koniecznie musisz jak najszybciej poszerzyć diagnostykę!
      Wg mnie powinnaś mieć badanie inwazyjne, np amniopunkcję i byc pod okiem dobrego lekarza. Te testy są niestety bardzo wiarygodne ale jest kilka rzeczy które mogą powodować fałszywie dodatnie wyniki.
      Miałaś 'zwykłe badania prenatalne? test podwójny?
      • annacel Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 19.03.21, 17:00
        Dzien dobry. Proszę o jakiekolwiek informacje nr. wspomnianych testów- jestem w 16 tc a test Fish wykazał dodatkowy chromosom w 18 parze. Szukam jakichkolwiek informacji i pomocy. Pozdrawiam serdecznie
    • annacel Re: Test Nipt pokazał zespół Edwardsa ... Pomocy 19.03.21, 17:04
      Dzien dobry. Co u Pani wyszło ostatecznie? Jak się zakończyło?? Przepraszam, ze pytam ale jestem w 16 tc a test Fish wykazał dodatkowy chromosom w 18 parze. Szukam jakichkolwiek informacji i pomocy. Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka