Dodaj do ulubionych

Delphin Palace czy Delphin Imperial

21.02.14, 09:11
kto był w obu i ma porównanie; jeszcze jedno czy ktoś był na Riwierze w kwietniu i jaka była pogoda
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.jjs.pl 21.02.14, 10:49
      am42 napisał(a):

> kto był w obu i ma porównanie

No to chyba tylko rezydenta Tui lub Neckermanna możesz ci odpowiedzieć. Zastanówmy się kto jeszcze mógłby by być w obu hotela w Lara ? a teraz pomyślmy jakie jest prawdopodobieństwo, że ten niewielki promil zagląda na forum gazety Turcja, gdzie dziennie pojawiaj się raptem kila użytkowników ? a teraz jeszcze dodajmy prawdopodobieństwo, że w najbliższych kilku dniach ta osoba tu zajrzy? Jak myślisz jakie są szanse ? Jeśli spore to czekaj spokojnie, jeśli jednak żadne to możesz zawsze sam porównać wystawione oceny tym hotelom na holidaycheck, tripadvisor,wakacje, oceniacz, easygo czy zoover.
      Zestaw sobie oceny pokoi, serwisu, położenia, gastronomi, porównaj zalety hoteli, przeczytaj opinie, wrażenia i porady turystów, którzy odwiedzili tylko jeden z tych hoteli, obejrzyj zdjęcia, filmy i zadecyduj sam. Pewnie będziesz rozczarowany, ale niestety nikt za ciebie tego nie zrobi :)
      • Gość: am42 Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.14, 11:23
        a dlaczego tylko rezydent TUI i Nec (zresztą nie tylko te biura mają te hotele), a co turyści tam nie jeżdżą?, są tacy co wybierają tylko takie hotele, a wszystkie dostępne opinie przeczytałam, natomiast nie znalazłam tam nikogo kto był w obu hotelach i może je porównać, pozdrawiam
        • Gość: Sylwia Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.14, 11:47
          am42 napisał(a):

> a wszy
          > stkie dostępne opinie przeczytałam, natomiast nie znalazłam tam nikogo kto był
          > w obu hotelach i może je porównać, pozdrawiam

No właśnie, więc (tak jak napisał gość) jakie są szanse, że na tym forum znajdziesz osobę/y, które były w obydwu tych hotelach??? Ja byłam w Delhpin Palace i uważam, że to jeden z najlepszych hoteli, w jakich byłam w Turcji, ale o Imperial nic nie mogę powiedzieć, bo w nim nie byłam
        • Gość: gosc Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.jjs.pl 21.02.14, 12:19
          > a dlaczego tylko rezydent TUI i Nec (zresztą nie tylko te biura mają te hotele)
          > , a co turyści tam nie jeżdżą?
          No to rezydenci tych biur, które mają w swej ofercie oba hotele znają oba te hotele i mogą porównać.

są tacy co wybierają tylko takie hotele,

Oczywiście, że są tacy co wybierają hotele o standardzie de lux, ale zmieniają hotele razem ze zmianą destynacji, albo jeśli upodobali sobie konkretne miejsce (jak Lara) i hotel, to wracają, a nie przenoszą się do hotelu obok.

natomiast nie znalazłam tam nikogo kto był
          > w obu hotelach i może je porównać, pozdrawiam

Ciebie to dziwi ?

• Gość: am42 Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.14, 13:38
            dziękuję za pouczenia i uświadomienie mnie o moim niskim IQ, ale osobiście znam osoby, które wybierają hotele obok siebie (np. Albatros Palace i Beach Albatros w Egipcie), więc prawdopodobieństwo takiego zdarzenia istnieje, nie rozumiem tylko dlaczego niektórym forumowiczom tak strasznie przeszkadza moje pytanie, pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.jjs.pl 21.02.14, 15:03
              > dziękuję za pouczenia i uświadomienie mnie o moim niskim IQ,

Nie pouczenie tylko radę, a co do twojego IQ w żadnym razie się nie odwołuje.

więc prawdopodobieństwo takiego zdarzenia istnieje, nie rozumiem
              > tylko dlaczego niektórym forumowiczom tak strasznie przeszkadza moje pytanie, p
              > ozdrawiam

Jeśli uważnie przeczytasz raz jeszcze zadane przeze mnie pytania, dostrzeżesz, że nie wykluczam prawdopodobieństwa, że ktoś taki w Polsce może i istnieje, kto był w obu hotelach, ale nie dość, że jest jakiś promil nieznaczny procent prawdopodobieństwa, to już promilem prawdopodobieństwa, że znajdzie się akurat na tym forum w ciągu kilku dni. Zastanów się jaka jest aktywność na tym forum (duża, mała, umiarkowana, minimalna) przecież to forum jest niemal martwe. Skoro uważasz inaczej, to powtórzę po raz drugi - spokojnie czekaj na odpowiedz. Tylko czy ktokolwiek inny wie lepiej niż ty sam, jakie masz oczekiwania, upodobania, priorytety. Nawet jakby ktoś dokonał porównania obu hoteli to kierowałby się subiektywnym odczuciem, a nie jakąś niezawodną uniwersalną metodą badawczą. Twierdzisz, że przeczytałeś wszystkie dostępne w sieci opinie na temat obu hoteli i nadal nie umiesz dokonać na ich podstawie wyboru. Oczekujesz, że ktoś inny za ciebie to zrobi? Skąd to zaufanie do anonimowych użytkowników sieci ? Tak czy inaczej, skoro moje rady odbierasz jako impertynenckie pouczenia, a nawet doszukałeś się w moich wpisach kpiny z twojego IQ, to zachowaj choć resztki godności i nie odpisuj, ignoruj. I rób swoje, czyli czekaj, na odpowiedz tych co byli w obu hotelach.:)
        • Gość: Sylwia Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.14, 13:50
          Ja mogę jeszcze dodać, że szansa na opinię od osoby, która była w obydwu tych hotelach jest minimalna, bo to hotele, w których w ogóle jest mało Polaków, podczas mojego 2-tygodniowego pobytu w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia), w hotelu przebywały tylko 3 polskie rodziny, a hotel spory.
          Ale moim zdaniem do każdego z tych hoteli można jechać w ciemno, wszystko jest bez zarzutu, wprost perfekcyjne, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci mnóstwo atrakcji, piaszczysta plaża szeroka i czysta, obsługa bardzo przyjazna i pomocna, kelnerzy jeżdżą na wrotkach (przy basenach) roznosząc napoje, drinki, owoce i najróżniejsze przekąski, można być obsłużonym nie podnosząc z leżaka czterech liter (zdarzały się takie leniwce), pyszne jedzenie non stop, komfortowe pokoje sterylnie czyste, rewelacyjne, profesjonalne wieczorne przedstawienia, lunapark w cenie, naprawdę można się poczuć maksymalnie dopieszczonym. Goście w hotelu międzynarodowi, nie ma przewagi żadnej nacji, jak w wielu innych hotelach w Turcji opanowanych przez Rosjan, Niemców czy... Polaków.
          Piszę o Delphin Palace, ale cała sieć słynie z obsługi na bardzo wysokim poziomie, więc w innych hotelach na pewno nie jest gorzej.
          • lewap.a Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial 06.03.14, 00:15
            Wrocilem wczoraj z Delphin Imperial i wlasciwie moglbym napisac to samo, co ty napisalac o Delphin Palace. Z optyki bardziej podoba mi sie jednak Imperial,obok ktorego wykanczyny jest aktualnie nastepny Delphin, bardziej kameralny przy pozostalych dwoch.
            To co tutaj jest pokazane o Imperialu odpowiada w 100 % rzeczywistosci:
            www.youtube.com/watch?v=8h6Hvkjjtto
            Ogolnie mam jednak do Lary jedno "ale": czesto nad hotelami przelatuja dosyc nisko samoloty.
            W porownaniu z Belek (ostatnio bylem tam w "Belek Voyage") hotele w Lara sa bardzo blisko siebie - w Belek jest wiecej zieleni. Takiego super serwisu jak w Imperialu to jednak ani w Belek ani w innych hotelach jeszcze nie przezylem, a bylem kilkanasie razy w Turcji.
            Dodatkowy plus tego hotelu to absolutna czystosc - caly dzien widac pracownikow zajmujacych sie sprzataniem hotelu i calego terenu.

• Gość: zainteresowany Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 14:23
              Witam!
              2 lata temu również byliśmy w Voyage Belek i byliśmy tym hotelem zachwyceni, w tym roku pod koniec maja lecimy z naszą 8 miesięczną córeczką do Delphin Imperial. Jestem ciekawy jak wypada porównanie tych dwóch hoteli, chodzi głównie o jakość obsługi, czystość oraz jedzenie- widziałeś może czy mają w restauracji głównej jakiś kącik z jedzeniem dla maluszków? pamiętam, że w Voyage Belek mieli pełną lodówkę z posiłkami firmy Hipp i zastanawiam się czy w Imperialu też można liczyć na coś takiego?
              • lewap.a Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial 06.03.14, 16:55
                Witam,
                po wejsciu do restauracji, po prawej stronie jest duzy kacic (wlasciwie ekstra sala) tylko dla dzieci,ale nie zagladalem tam i nie potrafie powiedziec, jakie dodatkowe produkty im sie oferuje. Z pewnoscia dowiesz sie wszystkiego na miejscu - super mila obsluga.
                Zauwazylem natomiast duza ilosc fotelikow (krzeselek ) do jedzenia dla malych dzieci (wszystkie wygladaly jak nowe) - sporo rodzicow bylo z malymi dziecmi w restauracji (nalezy raczej uzyc tutaj liczby mnogiej).Obok krytego basenu o glebokosci 1,4m byl rowniez dosyc duzy basenik dla dzieci o glebokosci 0,35 m.Na zewnatrz jest kilka basenow,rowniez i brodziki dla dzieci.
                Jezeli chodzi o czystosc, to w Voyage Belek nie bylismy zakwaterowani w glownym budynku,tylko w budynku po prawej stronie (patrzac od glownego wejscia), a tam zarowno pokoj,jak i sprzatanie byly kiepskie.Glowny budynek bardzo nam sie jednak podobal.Bungalowy rowniez.Nasza opinia po pobycie w tych dwoch hotelach: Imperial jest lepszy (jeszcze bardziej luksusowy),plus dla Voyage Belek- wiekszy teren,wiecej zieleni.Z hotelu mozecie codziennie jechac bezplatnie do Antali- wyjzd o godz.9.30,powrot o 14.00 - nalezy sie tylko na recepcji zameldowac na drugi dzien.Kurs EURO/lira wynosi 3:1 i naszym zdaniem oplaca sie robic zakupy w Antali w normalnych sklepach, gdzie rowniez i Turcy kupuja.Przy samym porcie w Antali cena sa czesto tylko w EUR - to dla turystow.Kawalek dalej ceny w lira i od razu widac roznice. Chcac uniknac niepodzianek cenowych,nie zamawiaj nic,nie upewniwszy sie najpierw, jaka jest cena zamawianago jedzenia czy picia.Zycze milego urlopu i mam nadzieje, ze opiszecie wasze wrazenia po powrocie.
            • Gość: Jola Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.14, 18:37
              Sieć hoteli Delphi to 6 hoteli 3 znajdują się w Okurcalar: Delphin Botanik, Botanik Platinum, Delphin Delux resort oraz trzy w Lara : Delphin Diva- 2004 wyremontowany 2012r. , Delphin Palace - 2005r. wyremontowany 2012r. i Delphin Imperial- 2012r. Sorki ale Delphin nie buduje aktualnie w Lara hotelu i to kameralnego. www.delphinhotel.com/
              • Gość: szymx Re: Delphin Palace czy Delphin Imperial IP: *.free.aero2.net.pl 13.07.14, 01:22
                Kameralny hotel to remontowany do kwietnia 2014 DELPHIN DIVA. Przebywając w IMPERIALU w marcu faktycznie mozna bylo odnieść takie wrażenie. Wszystkie hotele DIVA w Larze maja super serwis ale różnią sie znacznie. Delphin najmniejszy ale z super rodzinna atmosferą, Palace dobrze wyważony i Imperial kipiacy bogactwem,kiczem i brakiem zieleni. I są osoby na forum z Polski ktore przebywały we wszystkich i jeszcze bedą przebywać w nich nie raz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka